Motorno kolo BMW F650GS: tehnične specifikacije in fotografije

Glede na motorno kolo BMW F650GS, najprej želim poudariti, da je model zelo enostaven za upravljanje. Kolo je kot nalašč tako usposabljanje in za pošteno spola. Več izkušeni kolesarji imajo trdno mnenje, da je to kolo popolnoma brez hrbtenice. V ta namen imajo dober razlog, saj je motor, ki je opremljen s kolesom ne more dati možnosti za pospešitev omejitve hitrosti.

Novinci opozoriti

Ampak ne popust BMW F650GS, saj ima vse potrebne lastnosti za začetnike, ki se ne more pohvaliti veliko kolegi. Izbira to "bavarsko konja," ste izvedeli za nadzor koles, načrtovati in izvajati pravilno prehitevanje, da dobimo odziv. Poglejmo pobliže značilno BMW F650GS in njene značilnosti, da bi lahko, da bi pravilno idejo motornega kolesa.

Oblikovanje Funkcije

Ta model se ponaša svoj sistem za dovajanje goriva, ki je prišel ven zelo gospodarno. Jasno je doziranje bencin, ki omogoča nemoteno razpršijo kolo, vključno petega prenos pri hitrosti 40 km /h. Zavore objavila tudi več kot uspešna. Vendar pa bi bilo upoštevati dejstvo, da se lahko pri zaviranju motocikel biti zelo pusto naprej, kar lahko privede do padca prek volana. Monoamortyzator nameščen na BMW F650GS, sooča s svojimi neposrednimi nalogami. Tudi brez priS pomočjo posebnega ključa, lahko preprosto prilagodite pomlad tiska, nastavitev, ki je sposobnost, da shranite. Praviloma se zdi, da je za mnoge to majhna prednost tega modela, vendar, ko ste na cesti in je vaše kolo natovorjeno s prtljago in potnikom, vam to lahko prihrani ogromno moči in časa. Ker smo se spomnili potnika, je treba povedati, da BMW F650GS popolnoma izgubi dinamiko, počasi se počasi in počasi premika in ima na krovu dva odrasla.

Prav tako ni priporočljivo uporabljati motornih koles na cestah, ki nimajo asfaltne obloge. Glede na izjave lastnikov BMW F650GS lahko rečemo, da je kolo težko nadzorovati na pesku, umazaniji, ruševinah, itd. .

Prednosti

Ko gre za prednosti BMW F650GS, bi bilo zaželeno, da se osredotočimo na zavorni sistem, ki kaže odlične povratne informacije in dobro upočasnitev. Sprednje zavore delujejo zelo redko, zahvaljujoč pravilnemu odmerku uporabljene sile. Prisotnost ABS-a kaže, da bo v primeru blokiranja koles sistem pomagal preprečiti nastanek nevarnih situacij. Oprostitveni oblikovalci so omogočili popolno zaustavitev sistema ABS. Z deaktiviranim sistemom je lažje vzpenjati se na gora ali premagovati dele ceste brez asfaltne obloge. Ena stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da je ABS omogočen, vaša zavorna razdalja bo veliko krajša. Evropskiorganizacije že dolgo predlagajo uvedbo prepovedi namestitve ABS z možnostjo njegovega odklopa. Tako so lastniki tega BMW-a dobili dober bonus.
Pozitivno vrednotenje zasluži zasnovo daljinskega upravljalnika, ki je neverjetno preprosta in nima ničesar opraviti, kar omogoča kolesarjem, da hitro ugotovijo v napravi. Na daljinskem upravljalniku so samo trije gumbi in druga motorna kolesa te nemške blagovne znamke. Vendar pa je bilo nekaj primerov, ko se je neizkušen kolesar zmedel celo v tej preprosti napravi in ​​namesto gumba, ki vam omogoča, da izklopite indikatorje obračanja, pritisnete gumb za zvok. Motorno kolo samodejno vklopi clackon, kar lahko ne samo preseneti, ampak ga tudi zelo prestraši. Prijetna in koristna dodatna funkcija je segrevanje ročaja krmila (grity). Tako bo vaše potovanje čim bolj udobno, zlasti spomladi ali jeseni, pa tudi v gorskih območjih, kjer se zrak ne ogreje celo poleti. Sedež je širok in udoben. Mnogi lastniki ugotavljajo, da se tudi po dolgih razdaljah niso počutili utrujeni, bolečine v zadnjici. Pristanek je čim nižji, zaradi česar je motocikel privlačen za ljudi majhne višine. Položaj podstavka je izjemno srečen, tudi visokim kolesarjem ni treba upogniti kolen. Volan je širok, kar omogoča odlično manevriranje in držanje za roke v udobnem položaju, kar je pomembno v smislu udobja. Vetrobransko steklo - visoko, široko. To bo zanesljivo zaščitilo motoristke pred protitokom in komarji.

Instrumentna plošča

Instrumentna plošča je klasična. Prikazuje samo pomembne informacije, ki se popolnoma berejo tudi pri neposredni sončni svetlobi, kar omogoča, da se biker bolje osredotoči na cesto. Na armaturni plošči najdemo:
 • merilnik hitrosti.
 • Odometer.
 • Prevožena razdalja.
 • Kazalniki bencina, temperature motorja, obratov itd.
 • Merilnik vrtljajev.
 • Pazi.
 • Posebna značilnost je nestandardna lokacija rezervoarja za gorivo, ki se nahaja na desni strani v bližini potniškega sedeža.

  Specifikacije BMW F650GS

  Ta model ima zelo trden okvir, ki močno izboljša upravljanje motornega kolesa, kar vam omogoča, da občutite cesto dobro. Osnovna oprema izgleda takole:
 • Zanesljiv mostiček.
 • Sprednje vzmetenje - teleskopske vilice.
 • Zadnje vzmetenje je nihalo z dvojnim zabojem.
 • Potek sprednjega amortizerja - 170 cm, zadaj - 165 cm.
 • Zadnji amortizer - enojni.
 • Medosna razdalja - 1479 mm.
 • Premer sprednjega kolesa je 19 palcev, zadaj - 17.
 • Strošek na 100 km - 32 litrov (pri povprečni hitrosti 90 km /h).
 • Sklopna plošča.
 • ICE - pet korakov.
 • Suha masa -175 kg.
 • Višina - 820 mm.
 • Prostornina posode za gorivo - 14 litrov.
 • Priporočena vrsta goriva je Ai-95.
 • Sistem za gorivo - injektor.
 • Štiritaktni motor, enojni valj.
 • Prostornina - 652 cm 3.
 • Moč - 365 kW (50 KM).
 • Navor - 60 Hm.
 • Pogon - veriga.
 • ​​

  BMW F650GS: Pregled Dakarjeve spremembe

  Da bi pritegnili več pozornosti na ravnilo, so bili oblikovalci koncerna zadolženi za spremembo nekaterih tehničnih značilnosti obstoječega modela, zaradi česar je motocikel primeren za terenska potovanja. Tako je izstopil BMW F50GS Dakar. V tovarni ima 21-palčno sprednje kolo, nameščeno na pnevmatiko z agresivnim profilom. Te pnevmatike so se dobro izkazale na težkih prometnih območjih in na cestah s popolno asfaltno prevleko. Sprednje in zadnje vzmetne vzmeti se lahko pohvali z 21-centimetrskim gibom, ki lahko med agresivnimi terenskimi vožnjami prenese ogromne obremenitve. ABS ni prisoten pri tem modelu. Sedež - udobno širok. Višina kolesa brez obremenitve - 88 cm, ki omogoča motoristom, katerih višina presega oznako 175 cm, imajo zanesljiv stik s cesto.

  Slabosti

  Pri obravnavi elementov zunanjega ovoja motornega kolesa, ki jih mnogi strokovnjaki izražajo v zelo pozitivnem ključu, na primer navpično vetrobransko steklo, lahko najdete številne pomanjkljivosti. Za to je dovolj, da vozimo le nekaj kilometrov, potem pa ustvarimo svoje mnenje. Vetrobransko steklo, ki ga pohvalijo profesionalni oblikovalci, resnično ščiti pred pretokom zraka, vendar ustvarja neke vrste turbulenco. To lahko povzroči, da vam oči pritegnejo prah in smeti, ki jih pritegnejo. Da ne bi izgubili koncentracije in obvladaliglede na razmere na cesti je zelo potrebno imeti posebna očala ali čelado. Na zadnji strani motornega kolesa je poseben nosilec, ki ga je mogoče pritrditi na stojalo. BMW F650GS ima tudi svoj (tovarniški) prtljažni prostor, vendar je njegov pokrov razmeroma lahko odkrit.

  Kratke značilnosti

  Dakar je prejel štiritaktni enocilindrični motor s parom zgornjih delilnikov. Prostornina motorja je 652 cm3, proizvodna moč pa 37 kW, kar je 50 litrov. z Največji navor okoli 60 Hm. Pri nizkih vrtljajih se lahko zdi, da je motor BMW F650GS Dakar precej šibak, vendar dosega oznaka 3000 vrt /min, ki jo občutijo napovedane moč elektrarne. Morda je težava v sistemu elektronskega vbrizgavanja goriva, natančneje pri dušenju.

  BMW F650SG: Pregled modifikacije Sertao

  Enako kot pri modifikaciji v Dakarju je bil ta model zasnovan posebej za ceste s slabo pokritostjo ali absolutno neprehodnostjo. Zunanjost BMW Sertao v celoti odraža njegove specifikacije. Kolo izgleda bolj športno kot prejšnji BMW F650GS.

  Kaj se je spremenilo

  Motorno kolo je opremljeno z novimi stenami in prav tako pridobilo drugo barvo telesa. Zaradi črne in sive barve, v kateri je Sertao pobarvan, ima kolo bolj agresiven videz. Vzmetenje je dobilo večji hod kot tudi strožje nastavitve, kar močno izboljša prepustnost in okretnost terenske vožnje. Predvsem za ljubitelje ekstremov se je pojavila možnost namestitve dodatne (dodatne) opreme. Praviloma je motor nameščenenako kot klasični F650GS, vendar bo za nekatere države izdana manj močna sprememba, katere motor lahko proizvede le 34k. Zavorni sistem je ostal enak, ABS lahko izklopite.

  Mnenje lastnikov

  Avtomobilisti, ki imajo v svoji garaži kolo v tej garaži, običajno na forumih pustijo le pozitivne ocene. BMW F650GS se je izkazal kot udobno in enostavno upravljano motorno kolo. Mnogi opažajo dejstvo, da je težko premagati mestne prometne zastoje na kolesu, saj je volan precej visok, kar omogoča manevriranje med ozkimi avtomobili. Posebej prijeten trenutek za lastnike je, da je motorno kolo izjemno ekonomično. V mešanem načinu porabi le 4 litre na sto kilometrov. Z dobrimi tehničnimi lastnostmi je BMW F650GS sposoben pokazati dober rezultat pri vožnji v gorskem terenu. Lahko premaga skoraj vsako pristranskost, vendar je veliko odvisno od izkušenj in potrebnih spretnosti motoristov. Ko govorimo o slabostih F650GS, se lastniki pogosto pritožujejo nad vetrobranskimi stekli, ki med vožnjo po avtocestah ustvarjajo ne le turbulence, temveč tudi hude motnje. Slabosti so visoki stroški novega motornega kolesa, ki je približno 350 tisoč rubljev. Prav tako je treba upoštevati stroške načrtovanega vzdrževanja in popravil. Kljub vsemu pa ima F650GS povsem veliko povpraševanje na domačem trgu. Ta motocikel je uspel osvojiti srca številnih kolesarjev, ki so mu prijazno poimenovani "Gusak".

  Sorodne publikacije