Avto Nissan Gloria: opis, značilnosti, fotografije

Zgodovina znamke Nissan se je začela pred več kot stoletjem. V oddaljenem letu 1911 novo avtomobilsko podjetje ni šele začelo obstajati - to leto označuje rojstvo japonske avtomobilske industrije. Od takrat je podjetje izdalo številne odlične enote, vključno z Nissanom Glorio.

Najnovejša generacija tega avtomobila, enajstega, je združila vse delo zadnjih let.

Legenda japonskega proizvajalca

Nissan Gloria, Cedricovi avtomobili so proizvedeni od leta 1959. In povpraševanje po njih ne pade. Pravzaprav se lahko Nissan Gloria imenuje skoraj natančna kopija avtomobila Nissan Cedric. Razlikujejo se le v rešetkah radiatorjev in optiki (spredaj in zadaj). Od samega začetka obstoja je bila ta limuzina postavljena kot vrhunsko vozilo, ki lahko konkurira avtomobilom istega segmenta, ki so ga ustvarila druga podjetja.

Opis

V osnovni konfiguraciji je Nissan Gloria opremljen s šestvaljnim motorjem s kapaciteto 25 in 3 litre. Sodobne različice tega modela imajo zelo spremenjen videz, v katerem so se oblikovalci vodilnega japonskega avtomobilskega koncerna odločili, da bodo odsevali vso individualnost stroja, tako da bodo razčlenjeni vsak detajl njegove zunanjosti.
Poleg tega je avtomobil izboljšal zmogljivost. Prejel je visoke ocene v primerjavi z modeli prejšnjih generacij in številnimi agregati drugih proizvajalcev. Še posebej, avto je opremljen z modernim avtomatskim menjalnikom, odličnoskupaj z značilnostmi motorja in tekalnega mehanizma. To vam omogoča, da manevrirate samozavestno v skoraj vseh cestnih razmerah, naj bo to mestni zamašek ali primestna pot. Na splošno celoten nadzorni sistem daje prednost cesti tudi za začetnega voznika.

Y34 in MY34

Zdaj upoštevajte značilnosti teh strojev. Nissan Gloria in Cedric se nekoliko razlikujeta glede na konfiguracijo in tip telesa. Hkrati pa je vsaka varianta lastnosti dovolj za polno uporabo na cestah. Na primer, avtomobil je nameščen bodisi kot mehanski ali avtomatski ali kot variatorski menjalnik. Najnovejše naprave se razlikujejo po "neskončnem" številu prenosnih številk v določenem razponu, kar zagotavlja bolj gladko obračanje gonila.
Treba je omeniti, da so prenosne omarice tipa pretvornika navora dejansko običajni mehanski sistemi, ki se uporabljajo namesto priklopa vodnega transformatorja. To je še en razlog, zakaj izgubijo kontrolno točko variatorja. Kar se tiče samega telesa, če pogledate Nissan Glorijo, katere fotografije so predstavljene v članku, lahko opazite bistvene razlike le pri zasnovi žarometov in maske hladilnika. Žanrski klasiki so podprti v vsakem modelu, kar pozitivno vpliva na celotno dinamiko.

Sistem aktivne varnosti

Nissan Gloria Y34 se nanaša na sodobne avtomobile E-razreda in ima zato veliko elektronike, ki ustvarja aktivni varnostni sistem. Skoraj vsi ti elementi sodelujejo z vozilom z uporabo različnih senzorjev, kiUpoštevajte parametre, kot so:

 • položaj volana;
 • prečni in vzdolžni pospešek;
 • hitrost kolesa in drugo.
 • Informacije vseh senzorjev dajejo aktivnemu varnostnemu sistemu idejo o stanju vozila Nissan Gloria MY34 na cesti in vam omogočajo napovedovanje namenov voznika in njegovih prihodnjih dejanj: kje bo šel in kje avto dejansko potuje. Primerjava teh parametrov omogoča sistemu, da izračuna dinamiko pospeševanja, stopnjo zdrsa enote, trdnost trenja cestne površine in koles, stabilnost vozila, verjetnost zdrsa in kako ga preprečiti. Po taki analizi sistem dobi priložnost, da sprejme določene ukrepe za pomoč vozniku.

  Vzmetenje

  Nosilec Nissan Gloria je zasnovan tako, da zagotavlja stabilnost in maksimalno udobje. To je zelo pomemben parameter, ki omogoča vozniku občutek samozavesti na cesti. V nekaterih specifikacijah Nissan Glorie opis opisuje prisotnost dinamičnega stabilizacijskega sistema (ESP). Deluje po takem algoritmu: informacije, ki jih prenašajo senzorji o hitrosti vrtenja koles, rotaciji volana, pospeševanju in drsenju, se prenesejo v sistem, kar zmanjša ali poveča hitrost in zavorno silo na vsakem kolesu tako, da je gibanje čim bolj stabilno.
  Zaradi tega je upravljanje varnejše in udobnejše, zlasti pri vožnji po spolzki cesti ali pri aktivnih manevrih in hitrih vožnjah.pletenine Med gibanjem je kakovostno vzmetenje omogočilo, da se izognemo izrednim razmeram in vozniku doda zaupanje.

  Vzmetenje ima naslednje značilnosti:
 • telo nosilca;
 • spredaj so nameščene proge, stojala, blažilniki in prečne vzvode;
 • za oblikovalci so vgradili večnamenski vzmetni okvir z diagonalno prečno in vzdolžno vzvodjo;
 • vzmeti tipa vijakov in teleskopski amortizerji;
 • pnevmatika, ki omogoča spreminjanje zračnosti ceste.
 • Značilnosti zavornega sistema vozil

  Zavorni sistem Nissan Gloria in Cedric sta sestavljena iz treh delov. Pri načrtovanju gibanja in manevriranja ima ta naprava pomembno vlogo. V prisotnosti dobrega zavornega sistema lahko voznik enostavno načrtuje prihodnjo pot gibanja. S skupnim delovanjem zagotavljajo učinkovito in varno zaviranje vozila:
 • EBD ali elektronski sistem za distribucijo zavor zagotavlja optimalno zaviranje vseh koles, ob upoštevanju obremenitve vozila in pogojev na cesti.
 • Sistem za pomoč pri zaviranju Nissan je vključen, če senzorji zaznajo, da je voznik močno zavrtel zavoro. Ta naprava nudi pomoč v primerih, ko je potrebno hitro in učinkovito zaviranje.
 • Sistem ABS preprečuje blokiranje koles in omogoča vožnjo v izrednih razmerah.
 • Pregledi voznikov

  Vsi brez izjeme se lastniki avtomobila Nissan Gloria na to odzovejo pozitivno. Še posebejupoštevajte njeno odlično dinamiko, gladko vožnjo, udobje vzmetenja, kot tudi skladnost in prostornost kabine. Poleg tega se Nissan Gloria, katere značilnosti so impresivne, pogosto uporablja ne le kot reprezentativna, ampak tudi za uglaševanje.

  Lastniki vozila so cenili njegovo kakovost in z veseljem priporočajo takšen sklop drugim potencialnim kupcem. Seveda obstajajo negativne ocene, razlog za to pa so predvsem nestrokovni začetki voznikov, ki bodo preglasili vsak avto. Toda testna vožnja je vzpostavljena.

  Sorodne publikacije