Zgodovina klana Shiray Ryu v novi kronologiji

Clan Shirai Ryu je ena najbolj znanih bojnih skupnosti v vesolju "Mortal Combat". Ta organizacija ima dolgo in krvavo zgodovino, ki bo privlačna za vse ljubitelje iger serije. Če želite izvedeti več o vseh pomembnih dogodkih, povezanih s klanom, preberite članek, kjer so predstavljeni v zgoščeni obliki.

Osnova borilne družbe

Točnega datuma ustanovitve Shiru Ryu ne morejo najti niti ustvarjalci vesolja igre, ker je kronologija v njem preveč zmedena. Znane so samo tiste stvari, ki so bile neverjetno dolgo nazaj, vodja pa je prišel iz drugega klana, Lin Cui, bojevnika po imenu Takeda. Ne smemo ga zamenjevati s Kenshijevim sinom, katerega ime je isto. On ni samo ustvaril klan, ampak tudi izumil svoj ninjutsu, ki je začel učiti vse vojake, ki so se mu pridružili. Njegova borilna veščina je pritegnila veliko ljudi, kar je kmalu naredilo skupnost neverjetno močno in vplivno. Na to so začeli posvečati pozornost, ki je imela nekatere posledice.


Vzajemna sovražnost

Skozi temelje klana Shirai Ryu na Japonskem, kjer se je Takeda vrnil, so se kmalu začele pojavljati druge borilne organizacije. Vse zato, ker se je vodja nove organizacije odprl vsem, ki si želijo skrivnosti tehnika Lin Quai. Kitajski bojevniki so zaradi tega sovražili njega in vsega Shirai Ryua. Od takrat sta se dva močna klana borila drug z drugim. Ustvaril je celo obliko vzorca Lin Cui, ki je imel le rumene cvetove. Še bolj je ogorčila čast ninje. Začel je vodja japonske vojaške enotenjegovi vojaki ponujajo storitve različnih ljudi po vsem svetu in izbrane kitajske kolege pri delu. Končalo, da neznani ljudje zastrupljen s Takeda. Shira Rue medtem našel novega vodjo in nadaljnji obstoj. Spor z Kuэy z Lin nadaljuje. Zgodovina je nov twist na igro Mortal Kombat mitologij: Sub-Zero. Ta projekt opisuje mahinacij močan čarovnik Quan Chi. S svojo manipulacijo celotne Shire Ryu je bil uničen, razen enega človeka z imenom Hansen Hasashy.


Nova zgodovina

Za dalj časa Ryu klan Shire bil v transu, ker njim in zapustil progo. To je spremenilo, ko je gospodar vrnil iz globin Hasashy že pod imenom Škorpijona. Dolgo časa je moral preživeti služabnika različne osebnosti, vendar pa nikoli ni pozabil na maščevanje Lin Kuэy. V tistem trenutku ni vedel, kaj v resnici kriv Quan Chi. Pod imenom Škorpijon je nezakonito sodeloval v turnirju "Death tekmo" in različne načine poskuša ubiti pod ničlo. Njihovo medsebojno sovražnost pogosto seka z nekdanjo politiko klanov Lin Kuэy in Shira Ryu. Ko je Škorpijon lahko našli svoje lastno telo in se znebite spon vpliva Kwan Do, Sub-Zero mu samo povedal, kako se je to zgodilo uničuje njegov klan. V tistem času je Hasashy Hansen uspelo obnoviti svojo vojaško organizacijo in da mir celo s Lyn Kuэy, ki nekdanjega sovražnika v obraz ninja ledu zapovedal. Je pridobil zaupanje sil, ki varujejo Zemljo in je celo na izobraževanju svojega sina Kenshy prijatelja, ki je bil imenovan tudi Takeda.

Obsedenost s maščevanjem

Hanso Hasashi je uspel ponovno pridobiti zaupanje v Shirai Ryu, vendar je tudi hitro izgubil. V dogodkih nove kronologije, namreč o njem v članku, ni pozabil zločin Kuan Chi. Ko je Škorpijon izvedel, da je čarovnik zgrabil Jaxa in ga pripeljal v zemeljsko kraljestvo, je zbral svoje najboljše bojevnike in obkrožil lokacijo generalne Blade. Hanzo ga je sprva poskušal mirno prositi, naj mu da čarovnika, a vodje Zemlje tega niso hoteli storiti. Začela se je bitka, v kateri je prevladala oblast Hasashija, predvsem zaradi njegove moči. Potem je Scorpio poklical na borbo Quang Chi in zmagal. V tem trenutku se je Di Thieves pojavil z Shinnokovim amuletom in odnesel čarovnika. Preden mu je odsekal glavo, mu je uspelo urok, ki je osvobodil starega Boga. Vrnil se je in je bil pripravljen ponovno zasužniti vse obstoječe svetove. Zato je želja po maščevanju Hanzi Hasashiju privedla do tega, da je podpiral Shinnokovo vrnitev. On in njegov klan Shiray Ryu sta naredila usodno napako.

Nova zgodovina

V svoji zgodovini je bila ta organizacija še enkrat uničena. Pri tem mu je pomagal eden izmed članov klana - fant z imenom Fox. Njegov um je očaral mogočni demon, ki je vodil vsa svoja dejanja. Brez težav je prerezal vse svoje brate in strupenega Škorpijona. Ko je videl Takedo (sin Kenshija), mu je Fox ukazal, naj ubije Hanza Khasashija. Trdno je zavrnil in namesto tega napadel obsedenega vojaka z mečem. Med bitko prihaja Škorpijon, ki strelja Fox in Dagger-Camidogueposkušal ubiti sovražnika. Demon ni dal nekdanjemu borcu Shiray Ryu "smrtni boj", da bi umrl. Naredil ga je še močnejšega, da bi lahko odbil napad vodje klana. Uspelo mu je, toda medtem, ko se je Fox osredotočil na Hasashi, ga je Takeda prepolovila z enim udarcem meča. Tako je prišlo do novega uničenja klana z Japonske. Po določenem času je bila ponovno vzpostavljena, vendar so ti dogodki opisani le v stripu. Zgodba igre se je v tem trenutku ustavila s Shinokovim novim prihodom.

Sorodne publikacije