Kako dodati program za zagon operacijskega sistema Windows 7 ali katere koli druge različice: nekaj preprostih pravil

Pri nameščanju aplikacij je pogosto potrebno zagnati skupaj z operacijskim sistemom. V nadaljevanju je razprava o tem, kako dodati program za zagon operacijskega sistema Windows 7 ali katere koli druge različice tega operacijskega sistema. Kot standardne tehnike lahko ponudite nekaj preprostih možnosti, ki jih lahko uporabite brez dela katerega koli uporabnika.

Kako greste v razdelek Samodejno varnostno kopiranje?

Seveda morate vedeti, kje so glavni parametri, ki je odgovoren za samodejni zagon katere koli aplikacije. Nekaterim svetujemo uporabo glavnega menija Start, vendar ta možnost ni videti zelo priročna.


V operacijskem sistemu Windows 7 je najlažji način dostopa do tega razdelka prek ukazne vrstice Run, tako da vnesete ukaz msconfig, nato pa v sistemskih parametrih izberete ustrezen zavihek. Tukaj morate videti seznam programov, ki jih lahko prenesete skupaj s sistemom, in samo označite potrebne komponente. Nekatere aplikacije, ki jih je namestil uporabnik, morda ne bodo na seznamu. Kako to storiti v tej situaciji?

Kako dodati program za zagon operacijskega sistema Windows 7 na najlažji način?

Začnimo z osnovnimi tehnikami. Najbolj preprost način, ki vam omogoča, da rešite problem, kako dodati program v zagonu sistema Windows 7 ali katero koli drugo spremembo v nekaj minutah, je ustvariti bližnjico za izvršljivo komponento, po kateripremaknite ga v razdelek AutoStart skozi najbolj običajen Explorer.


V upravitelju datotek se prek menija PCM (desni klik) ustvari bližnjica in pošlje v "namizje". Takoj si zapomnite, da je razdelek AutoStart v imeniku ProgramData skrit, kot v primarnem nadrejenem imeniku. Preden se odločite, kako dodati program v samodejno predvajanje v sistemu Windows 7, morate v meniju Pogled omogočiti prikaz skritih datotek, map in pogonov. Po tem se bližnjica preprosto kopira v želeni del. Uporabite lahko tudi funkcijo izreži in prilepi. V osmi različici operacijskega sistema Windows lahko uporabite ukazno vrstico za zagon, ki vsebuje ukazno lupino: Common Startup, za hiter dostop do mape Startup, ki ji sledi kopija bližnjic.

Kako dodati program za zagon operacijskega sistema Windows 7/8/10 prek registra?

Vendar pa lahko pride do povsem drugačnih razmer. V nekaterih primerih, ko je v sistemu več registriranih uporabnikov, je bolj smiselno rešiti problem dodajanja programa za zagon operacijskega sistema Windows 7 ali 8 z uporabo urejevalnika registra (regedit iz menija Run, ki ga kliče hitra kombinacija Win + R).
Za lokalnega uporabnika se uporablja veja HKLU, nastavitve za vse uporabnike pa so v veji HKLM. V obeh primerih morate najti razdelek CurrentVersion, v katerem je mapa Run. V desnem delu urejevalnika preko PCM-ja ustvarite novo možnost, ki ji je dodeljenaPoljubno ime, na primer Zagon brskalnika Google Chrome za isti brskalnik, pokliče urejevalno polje za njegovo vrednost, nato pa se v polje za naslov ročno vnese celotna pot do izvršljive programske datoteke (v tem primeru Chrome.exe).
Nato shranite spremembe in program se bo začel z glavnimi komponentami samega operacijskega sistema. Če želite preskusiti, lahko preprosto znova zaženete sistem (kar je predpogoj pri dodajanju programa v samodejni zagon).

Uporaba razporejevalnika

Končno, vprašanje, kako dodati program v zagon sistema Windows 7, je mogoče rešiti z uporabo posebnega orodja kot razporejevalnika opravil, ki ga mnogi uporabniki pogosto pozabijo ali pa preprosto ne vedo za njegov obstoj. Toda zaman Navsezadnje je zaradi njegove uporabe pogosto mogoče rešiti veliko vprašanj, ki se ne rešujejo z rednimi sredstvi.
Kliče se preko konzole "Run" z vnosom vrstice mmc.exe in skozi prostor - taskschd.msc. V meniju na desni je izbrano ustvarjanje nove naloge, dodeljeno mu je poljubno ime (na primer "Launch Chromium"), na zavihku sproži se tudi nova naloga, po kateri se izvedejo podobne akcije na kartici action. Šele po tem, ko je to dejanje izbrano za zagon programa, se prek gumba za pregled prikaže pot do izvedljive datoteke. Kot lahko vidite, je vse narejeno hitro in enostavno.

Uporaba splošnih nastavitev

Z gumbom Start lahko najdete zagonski del, odprete mapo v skupni rabi za vse menije in jo kopirate.so ustvarjene bližnjice. Ta tehnika je spet namenjena samo za primere, ko je treba aplikacije dodajati ne za enega posameznega uporabnika, temveč za vse uporabnike, ki so registrirani v sistemu, čeprav številni skrbniki tega načina niso dobrodošli.

Kratek povzetek in nasveti

To so osnovne metode, ki omogočajo dodajanje programov in aplikacij po meri v zagonski meni OS. Katero metodo zgoraj opisanega raje? Zdi se, da je najbolj enostavna in cenovno ugodna možnost za večino uporabnikov ustvarjanje in kopiranje bližnjic. Uporaba sistemskega registra je bolj primerna za skrbnike (še posebej, če morate to storiti za vsakega registriranega uporabnika). V tem primeru lahko administrator s prijavo v sistem pod svojim "računom" izvede vse postopke, ne da bi za to uporabil registracijo drugih uporabnikov in ne da bi zapustil svoje.
Mimogrede, navadni (domači) uporabniki računalniških sistemov, ki temeljijo na sistemu Windows, lahko svetujejo namestitev optimizatorjev. V takšnih programskih paketih lahko skoraj vedno najdete krmilni del sistemskih komponent za samodejni zagon. Prav tako je enostavno dodati ali izključiti programe s seznama tistih, ki bodo uporabljeni ob koncu operacijskega sistema Windows. Upoštevajte, da je pri prehodu na deseto različico sistema uporaba konfiguracije neprimerna, ker bo preusmerjena v Task Manager (meni za samodejni zagon se nahaja tukaj). V drugem koraku aktivirajte elementeSamodostop od zgoraj je popolnoma drugačen. In še ena točka, povezana z urejanjem registra, ki vključuje urejanje izključno s skrbniškimi pravicami. V nasprotnem primeru, če ni ustreznih privilegijev, je lahko prepovedano ustvarjati ne samo parametre izraza, ampak tudi dostop do urejevalnika kot takega. Za vse sisteme, začenši s spremembo 7, je za to zagotovljena posebna priložnost. Če iz nekega razloga zaženete urejevalnik iz konzole, lahko preprosto odprete izvršljivo datoteko regedit.exe iz imenika System32.

Sorodne publikacije