Mikroprocesor AMD Athlon II X3425. Značilnosti in namen

Procesor AMD Athlon II X3425 je bil izdan kot del računalniške platforme AM3 in je bil zasnovan za izdelavo sistemskih blokov srednje ravni. Nominalno, v tem polprevodniškem kristalu so bili trije računalniški moduli, vendar bi lahko zaradi uporabe posebne modifikacije matične plošče aktivirali drugo računalniško enoto in ta model CPU pretvorili v poln 4-jedrni čip. Gre za ta procesor, o katerem bomo razpravljali v tem pregledu.

Namen

Za začetek bomo razumeli, kaj je v računalniku procesor. To je glavni element računalniškega sistema, v katerem se obdelujejo informacije. Njegove glavne značilnosti so hitrost takta, število računalniških blokov, velikost predpomnilnika in največji RAM naslovnega prostora.


Junak tega materiala ima prvotno tri aktivna jedra in eno je blokirano. Kot smo že omenili, se v nekaterih primerih uporablja. Že ta trenutek to CPU pozicionira kot rešitev za povprečno hitrost. Tak čip v času izdaje v letu 2010 dovoljeno rešiti vse naloge. To so igrače različnih stopenj kompleksnosti in grafični paketi ter reprodukcija multimedijskih informacij, to je razvoj programske kode in pregled internetnih portalov. Hkrati so bili stroški mikroprocesorja precej nizki. Rezultat je idealno ravnovesje med zmogljivostjo, zmogljivostjo in vrednostjo. Za danes je ta CPU še vedno pomembna. Če so vsi vpleteninjenih računalniških blokov, potem bo to omogočilo tudi najbolj zahtevno programsko opremo.

Možne možnosti dobave

Ko ugotovimo, kaj je procesor v vašem računalniku, bomo izvedeli, kakšne so možnosti za dostavo takšne opreme. Običajno se računalniški čipi lahko kupijo v dveh vrstah dobav. Eden od njih se imenuje Voh. Ima mikroprocesor, hladilni sistem, nalepko-logotip, termopasto, plastično škatlo za prevoz škatle, uporabniški priročnik, certifikat o skladnosti in kartonsko škatlo. V tej obliki CPE pridobijo majhne zbiralnike sistemskih blokov. Druga možnost je Trail. Razlikuje se od tistega, ki ga je prej nakazalo dejstvo, da ne vsebuje hladilnika, kartonske škatle in termopaste. V tej obliki CPU večinoma kupijo velika podjetja, ki zbirajo računalniške sisteme.


Značilnosti čipa

Zelo zanimive tehnične specifikacije za AMD Athlon II X3425. Ta sprememba CPU vključuje tri računalniška jedra, katerih kodno ime je Rana. Ta mikroprocesor je mogoče namestiti ne le v vtičnico AM3 in v AM2 + in celo v AM3 +. Nazivna frekvenca čipov je 27 GHz. Polprevodniška baza računalniške naprave je izdelana pri 45 nm tehnološkega postopka in ima površino 169 mm 2. Vključuje 300 milijonov tranzistorjev. Paket toplotnih čipov je 95 vatov.

Cache in MEMORY

Specifikacije AMD Athlon II X3425 kažejo, da vsebuje samo dve ravni pomnilnika. Prva raven predpomnilnika ima prostornino 384 kb. Skupna velikost druge ravni15 MB.
Predlagana sprememba CPE naj bi delovala v povezavi z vrstami RAM DDR2 in DDR3. Poleg tega višja raven učinkovitosti zagotavlja natanko drugo. Največja količina naslovljivega pomnilnika RAM je omejena na 16 GB.

Cena

Poglejmo zdaj, koliko procesor stane za računalnik te spremembe. Ponovno, čeprav je bila ta odločitev že dlje časa izločena iz proizvodnje, lahko pa jo kupite v novi državi iz skladišča v škatli na internetu. V tej obliki bo njegova vrednost 2000-2500 rubljev. Ta modifikacija mikroprocesorja je mogoče kupiti tudi prek informacijskega računalniškega omrežja v uporabljenem stanju. V tem primeru se bodo stroški znižali na 850-1000 rubljev.

Pregledi. Priporočila za uporabo

Prvič, pomanjkljivosti v AMD Athlon II X3425 so prikrajšane. Edini pogojni minus je zastarela računalniška platforma do leta 2018. Prednosti tega čipa je mogoče varno opisati na naslednji način:
 • Visoka zmogljivost.
 • Zadostna stopnja zanesljivosti.
 • Nizki stroški.
 • Odličen potencial pospeševanja.
 • Sposobnost aktiviranja dodatnih računalniških virov.
 • Nov računalnik, ki temelji na takem mikroprocesorju, ni primeren za zbiranje. V tem primeru je bolje izbrati sodobne platforme AM4 ali LGA1151 v3. Seveda bo njihova vrednost višja, vendar bodo dolgo časa pomembni. Za popravilo računalnika, ki temelji na AM2 +, AM3 ali AM3 +, je ta čip zelo uporaben.

  Zaključek

  Ta pregled je bil namenjentehnične značilnosti mikroprocesorskega modela AMD Athlon II X3425. Čeprav je bil ta čip izdan leta 2011, so njegove značilnosti še vedno pomembne pri reševanju večine sodobnih nalog. Lahko tudi bistveno povečate njegovo hitrost z overclockingom in aktiviranjem dodatnih virov. Zato osebni računalniki, ki temeljijo na tem mikroprocesorju, še ne potrebujejo posodobitve in bodo zagotovo pomembni v naslednjih dveh letih.

  Sorodne publikacije