Yandex Ogledala: Definicija, nastavitev, opis in funkcije

Da bi razumeli, kaj pomeni Yandex ogledala, morate poznati osnove promocije in optimizacije iskalnikov. Na splošno je "ogledalo" širok pojem, ki ga je mogoče različno razlagati. Tako kot lahko obstaja več razlogov za njegovo izdelavo ali čiščenje.

Opredelitev

Torej, najpogosteje pod ogledalom je 80-odstotna kopija informacij na enem strežniku glede informacij o drugem. Če govorimo o mestu, potem lahko rečemo, da je dvojnik. Pogosteje se taka metoda uporablja za istočasno zagotavljanje več virov uporabniku z istimi informacijami. Veliki in pomembni dokumenti se lahko nahajajo na več ogledalih, s čimer se strežniki razkladajo in pospešijo prenosi.


Prva različica

Ogledala "Yandex" ali "Google" imajo na splošno enako razlago. Vendar pa obstajajo določene razlike v razumevanju teh opredelitev. Na primer, prvotno se je mislilo, da je ogledalo spletnega mesta obstoj dveh različic iz www in brez nje. To pomeni, da če ste ustvarili spletno mesto, boste imeli dve kopiji: site.com in www.site.com. In vse bi bilo nič, vendar iskalnik meni, da sta to dve različni strani. Optimizatorji iskalnikov bodo rekli, da takšen dvojnik škoduje promociji vašega vira. Da bi se izognili nadaljnjim težavam, in stran ni prejela filtrov in ni šel na prepoved, webmasters lepilo kopije. Vse kar morate storiti je določiti domeno, ki je najboljša za vašo spletno stran. Kopija bo "priložena".


Druga različica

Takšna razlaga temelji na obstoju enake domene. To pomeni, da ogledalo postane domena, ki je pritrjena na glavni vir. To se ponavadi zgodi, ko se novi naslov prilepi na glavni naslov. To velja za primer, ko spletni skrbnik ustvari drugo domeno in ustvari zrcalo. V tem primeru glavni vir postane glavni in njegovo ogledalo bo preusmerilo obiskovalce k njemu. Zanimivo je, da so takšne kopije lahko ogromne.

Tretja različica

Ogledalo "Yandex" ali "Google" lahko postane vir, ki je natančna kopija drugega vira. Razlika pa je v tem, da imata oba svoje lastne domene in sta na različnih strežnikih. Običajno takšen trik uporabljajo velika podjetja in spletne trgovine, ki ne želijo izgubiti prometa. Ustvarjajo več takšnih kopij, vendar na različnih strežnikih. Če se eden od strežnikov zruši, se ves promet prenese na delavca, na kopijo vira.

Razlogi

V tem primeru boste imeli vprašanje: zakaj Yandex ogledala delujejo? Tu lahko, kot v primeru njihove tipologije, obstajajo različne različice. Morda boste potrebovali novo domeno ali pa jo morate rezervirati. Ogledala se pogosto uporabljajo za promocijo ali varnostne namene. Končno, to je možnost, da se viri odvzamejo filtru. Razmislite o vsakem razlogu.

Nova domena

Ni vsakdo takoj postal izkušen uporabnik, ki pozna prefinjenost in pasti. Pogosto se novinec odloči, da bo ustvaril blog ali komercialno spletno stran na prvi pogled. Nekdo želi preizkusiti delo, nekdo potrebuje zabavo.Zato je izbrana katera koli domena in ji je dodeljen vir.

Potem, ko mesto začne ustvarjati prihodke, se uporabnik odloči, da jih bo vzel resno. Toda domena je ostala grda. Da bi to popravili, se kupi novo ime in prilepi na prvo. Enako mu delajo. Včasih lahko spremembo domene povzroči tudi degeneracija mesta, ki spremeni predmet ali postane podaljšek. Očitno je, da naslov ni več ustrezen.

Rezervacija

To je še en razlog, zakaj potrebujete ogledalo Yandex. Če razumete, da ima vaša domena lahko podobna imena, kot sta Auto-Kiev ali Kiev-Auto, je najbolje, da rezervirate vse podobne. Tako se boste zaščitili pred tekmeci in pomagali uporabnikom najti pravi vir. Pogosto obiskovalci, ki poznajo naslov, v njem delajo napake. Da ne bi padli v konkurenco, lahko rezervirate tudi vsa podobna imena.

Razvoj

Zrcala so lahko potrebna, če se odločite za monopoliziranje trga. Na primer, prodajate v več regijah ali celo državah. Potem ustvarite stran za mysite.ru Ukrajine, mysite.ua in Belorusije - mysite.by. To je odličen način za promocijo vašega podjetja. Uporablja se tudi, če je vaša dejavnost raznolika.

Varnost in filtri

Ta možnost je idealna, če želite zavarovati svoj vir. Običajno gre za velika podjetja. Imajo konkurente ali samo kršitelje, ki lahko škodijo stabilnemu delu mesta. Tako, da v trenutku kibernetskih napadov ne izgubijopromet, ga lahko preusmerite na ogledalo. V tem primeru se vir nahaja na več strežnikih in bo lahko hitro nadaljeval z delom. Če vaše spletno mesto pade pod filtre (to se lahko zgodi ne samo iz vaše napake), potem ga boste želeli hitro obnoviti. V nekaterih primerih je to ogledalo, ki rešuje takšne prepovedi.

Dejavnost robotov

"Yandex" in "Google" je nekoliko drugačna ogledala. Imajo svoje vedenjske dejavnike, ki lahko vplivajo na njihovo odločitev. Toda na splošno, če obstajajo mesta z identičnimi naslovi in ​​vsebino, jih bo sistem natančno zaznal kot ogledalo. Enako velja, če je nameščen preusmerjevalnik strežnika.
Postavlja se vprašanje: "Kako se indeksirajo viri?" Robot jih najde in začne zlepljati. V tem primeru se indeksira samo glavno zrcalo. "Yandex" v tem primeru bo izbral, po njegovem mnenju, glavni vir. Če je na glavnem ogledalu navedba, jo bo sledil robot.

Nastavitve

Če želite določiti enega od virov kot glavni, se lahko prijavite za posebno storitev. V storitvi Yandex.Vebmaster ni nastavitev za zrcalo, toda tukaj lahko preverite, kateri od virov je glavni. Če robot meni, da ni prevladujoč, se bo samodejno dodal skupaj z glavnim. Če dva sredstva nista odvisna drug od drugega, bosta prikazana ločeno. Eden od virov lahko dodelite glavnemu z uporabo direktive Host ali namestite preusmeritev strežnika. Pomembno je razumeti, da celoten proces traja nekaj časa. Ko je sistemČe želite odobriti vse spremembe, se bo vir prikazal v iskanju pod novim imenom.

Primeri

Mimogrede, znano je, da ogledalo "Yandex.Poshti" deluje na podobnem načelu. Edina stvar, ki se imenuje, je malo drugačna. »Alias« je pogojno naslov za posredovanje nove pošte. Ne glede na to, ali ste se prijavili kot @ yandex.ru ali @ yandex.by, vam bodo e-pošta poslali na kateri koli naslov. Da, obstaja @ ya.ru in @ yandex.com in @ yandex.ua in drugi. Ista zgodba z Yandex.Market. Ogledalo v tem primeru ni na različnih strežnikih. "Alias" se nanaša na en vir, vendar z različnimi imeni. Ta možnost se nanaša na spodbujanje virov in je osredotočena na več držav in regij. Ker je Yandex priljubljen ne le v Rusiji, ampak tudi v drugih sosednjih državah, imajo storitve "Mail" in "Market" lastna standardna ogledala.

Sorodne publikacije