Analogni Android Siri: Pregled govornih pomočnikov

V letu 2011 je Apple naredil novo revolucijo - govoril je njihov pametni telefon. Pojav "Siri" je zaznamoval novo obdobje upravljanja pripomočkov. Ljudje so lahko dostopali do svojih pripomočkov kot oseba, tako da so jih prosili za pomembne (in ne zelo) informacije. Vreme, opomniki in sveža pošta se lahko zdaj naučijo brez preklopa iz programa v aplikacijo. Seveda druga tehnološka podjetja in proizvajalci pametnih telefonov niso mogli ostati ravnodušni in so se odločili pokazati podobne rešitve, do neke mere boljše ali slabše od Siri. V tem članku bomo govorili o najboljših analognih Siri za Android, kako daleč je napredek in kaj so ti analogi sposobni.


Google Now

Kljub dejstvu, da se Google Now razlikuje od drugih glasovnih pomočnikov, se še vedno šteje za analogno »Siri« za Android. Google Now je umetna inteligenca, ki živi na vašem telefonu, ve vse o vaših interesih, zadevah, prihajajočih letih in dogodkih na koledarju. Poleg tega, da služi kot tajnica, Google Now odlično sodeluje pri iskanju informacij na spletu. Ekipa OK, Google je že postala kult in pomaga milijonom ljudi vsak dan najti odgovore na svoja vprašanja. Google Now lahko zbira vaša iskanja in prikazuje ustrezne informacije na njihovi podlagi. Nedavno ste na primer iskali vstopnice za tekmo najljubše ekipe. V tem primeru vam bo Google Now začel pošiljati kartice z informacijami o prihajajoči igri, drugih ekipnih igrah in njihovih uspehih na turnirju.

Google Assistant

"Zdaj" je nova faza v razvoju Asistenta Google. To je Siri za Android v boljši zmogljivosti.Asistent ni le inteligentnejši od svojega predhodnika, ampak tudi veliko bolj funkcionalen. Lahko vam pomaga ustvariti opomnike, dogodke v koledarju in pošiljati sporočila. Želel je zadeti leto na poti na delo? Vprašajte "pomočnika", da vas vključuje TOP najboljših zvrstnih skladb in bo za vas popoln seznam predvajanja.


Ali ne razumete, da je beseda napisana na znaku? Prosite pomočnika, da ga prevede v vaš jezik, ker je lep kot jezikoslovka in pozna več kot 100 jezikov. Je to nizko? "Pomočnik" vam bo pomagal komunicirati v kurirjih, ko boste za vas prosili za besede, datume in kontaktne podatke. In še vedno lahko "pomočnik" šali, poveda zgodbo ali svetuje, kje bi bolje uredil kabinet.

Cortana

Microsoft je bil pred kratkim znan po svojih neskončnih (in neuspešnih) poskusih, da bi dohitel nasprotnike in uvedel podobne funkcije v svoje naprave in konkurenčne pripomočke. Microsoft ni sram, da bi tudi Siri za Android. Pokličite jo Cortana (to je povezava do enega od likov v igri Halo). V bistvu se ta pomočnik skorajda ne razlikuje od konkurentov. Microsoft je skušal takoj sedeti na dveh stolih, zato so vmesniki pametne kartice, prilagodljive za določenega uporabnika, in človeški prijatelj, ki ustvarja občutek žive komunikacije. Dejstvo je, da pomočnik ni preveč pameten, skoraj vse informacije, ki jih bo morala predložiti ročno. Vaši interesi in želje verjetno ne bodo nikoli izvedeli, vsaj zato, ker ga je treba uporabitiMicrosoftove storitve in nobene druge. Po drugi strani pa, če nekaj časa preživite s Cortano in jo naučite, potem začne pošiljati zelo koristna sporočila, na primer, da prikažejo poceni restavracije v vaši bližini, najnovejše filmske zvezde, ki gredo v kino vašega mesta. Cortana vas bo tudi opomnila na nakupovalni seznam, ko greste v trgovino ali prikažete vremensko napoved za naslednji teden.

Bixby

Torej, kdo je res moral kopirati zamisli konkurentov že dolgo časa, je tudi Samsung. V letu 2017 so korejski inženirji skupaj z Galaxy S8 pokazali lasten razvoj na področju umetne inteligence, ki se je imenoval nenavadno ime Bixby. Zanimivo je, da Bixby ni samo Siri analog za Android. To je popoln nabor storitev za samostojno učenje, ki so vam pripravljene dati nasvete skozi ves dan in poiskati koristne informacije. Funkcionalnost ni bistveno drugačna od samega Asistenta Google in Siri, zato se pogovorimo o pomembnih razlikah. Prvič, Bixby razume kontekst in ima kognitivno toleranco. To je, če ste ga vprašali: kdo je Marlon Brando, in potem, v katerih filmih je snemal, ne da bi omenil ime, potem bo Bixby, ki je analiziral vaš dialog, razumel, kdo govori. Drugič, Bixby lahko išče informacije iz fotoaparata. To pomeni, da je dovolj, da ga pripeljete do neke vrste stvari ali predmeta - in Bixby vam bo takoj povedal o vsem, kar pozna internet.

"Yandex. Alice "

No, najnovejši analog Siri za Android v ruskem jeziku je" Alice ". "Yandex" je že dolgo razvil idejo umetne inteligence in prepoznavanja govora, zato je bilo jasno, da prej ali slejTak projekt bo videl svet. Alice je sposobna narediti vse, kar lahko drugi pomočniki, vendar je prilagojena ruskemu trgu in išče informacije v storitvah Yandex. Alice, tako kot Bixby, razume kontekst, vendar le v nekaterih temah. V večini primerov lahko odgovori le na eno vprašanje. Alice vam lahko poje pesem ali smešne šale, če vam je dolgčas, ali pa lahko na Wikipediji iščete pomembne informacije, ne da bi vas prosili za iskanje samega članka. V izgovorjavi ni bilo napak, toda glede na to, da je Yandex še vedno domače podjetje, ste lahko prepričani, da bodo vse pomanjkljivosti hitro odpravljene.

Sorodne publikacije