Kako povečati video pomnilnik in ga narediti

Vse več sodobnih programov in iger zahteva več računalniške strojne opreme, zlasti grafičnih adapterjev. Pomanjkanje grafike pomnilniških kartic vodi do dejstva, da mnogi programi ne samo zamrznejo, ampak tudi ne tečejo. In tu se vprašanje močno postavlja vprašanje, kako povečati količino video pomnilnika in ali je to mogoče. Poleg tega se bo preučilo več možnosti, ki omogočajo, če ne celo povečajo, vsaj optimalno uporabo.

Kakšna je vloga video pomnilnika v sistemu

Verjetno ni treba reči, da spomin grafičnega adapterja na nek način zelo spominja na glavni pomnilnik računalniškega sistema.
Ima skoraj enake funkcije nalaganja glavnih programskih komponent programov in aplikacij s prenosom izračunov na grafični procesor. Jasno je, da z majhno količino, saj ne poskušate naložiti tam več kot tisto, kar se izračuna, ne bo delovalo. Zato veliko iger ni tisto, kar deluje z zrušitvami, in včasih sploh ne delajo. Toda problem, kako povečati video pomnilnik grafične kartice, kot se je izkazalo, je rešen preprosto. Res je, da tega ne moremo imenovati povečanje, ker se fizično velikost video pomnilnika ne spremeni.


Določite vrsto grafičnega adapterja

Preden se lotite rešitve problema in odgovor na vprašanje, kako povečati video pomnilnik, morate določiti vrsto grafičnega adapterja, ki je nameščen v sistemu.
To se zgodidve vrsti: integrirani (vgrajeni v matično ploščo) in diskretni (vstavljeni v posebne reže). Vizualno integriran vmesnik je mogoče prepoznati s prisotnostjo bližnjih priključkov HDMI, USB, LAN itd.
Podrobnejše informacije lahko dobite v upravitelju naprav, tako da jih pokličete na nadzorni plošči ali v ukazni vrstici Run (Win + R) z ukazom devmgmt.msc.


Vendar pa je najbolj popoln podatek v pogovornem oknu DirectX, ki ga v meniju Run pokliče vrstica dxdiag. Zavihek »Zaslon« bo prikazal vse informacije. Mimogrede, osnovne funkcije integriranih video adapterjev se lahko naučijo samo na ta način.

Kako povečati video pomnilnik diskretnih kartic s povečanjem produktivnosti

Za začetek razmislite, kako povečati video pomnilnik diskretne grafične kartice. V idealnih razmerah, seveda, najlažji način za nakup novega, vendar sodobni adapterji so zelo poceni, zato je bolje, da naredite konfiguracijo na voljo.
Glede na dejstvo, da so čipi NVIDIA in AMD /ATI trenutno na voljo na trgu, je vredno uporabiti spremljajočo programsko opremo, ki je na voljo v obliki nakupa računalnika ali prenosnika.
Tudi za sisteme Windows v smislu izboljšanja zmogljivosti so pripomočki, kot sta ATITool ali MSI Afterburner, ki omogočajo postopno povečanje hitrosti grafičnega procesorja, popolnoma primerni, tako da bo stopnja pomnilnika nespremenjena.
Poleg tega lahko uporabljate programe, kot sta Catalyst, PhysX aliRiva Tuner, ki lahko optimizira pomnilnik video čipov za uporabo v nekaterih igrah ali drugih aplikacijah in sprošča vire.


Nastavitev medpomnilnika

Zdaj pa poglejmo, kako povečati video pomnilnik na prenosnem računalniku. Moderni proračunski modeli so večinoma opremljeni z vgrajenimi čipi. Izbire dodeljenega pomnilnika si lahko ogledate v upravitelju naprav, kjer morate izbrati lastnosti iz menija z desno tipko miške in pojdite na zavihek "Gonilnik". Tu je vrstica parametrov UMA okvirja, kjer se nahaja zahtevana vrednost. Toda taka točka ne sme biti, zato je treba vprašanje, kako povečati video pomnilnik, določiti z drugo metodo. Kako? Nastavitve BIOS-a, ki omogočajo spremembo dodelitve dinamičnega pomnilnika.

Kako povečati video pomnilnik z delovanjem (porazdeljenim) preko BIOS-a

V primarnem V /I sistemu, ki se kliče s pritiskom na določene tipke, iz kombinacij ali posebnih gumbov, morate najti del vzorčne Video RAM ali skupnega pomnilnika .
Kako povečati video pomnilnik s temi nastavitvami? Za izboljšanje zmogljivosti se spremeni parameter zaslonke z oznako AGP OverVoltage. Ne smemo pozabiti, da se rast izračuna po določeni formuli. Za primer bomo vzeli 16 MB integriranega pomnilnika pretvornika in 256 MB RAM-a. Rezultat bo 256 MB /(16 MB /2) = 32 MB. In tukaj je zanimiv paradoks. Za 256 MB RAM-a bo 64 MB pomnilniški adapter 256 MB /(64 MB /2) = 8 MB.
V nastavitvah za skupni pomnilnik VGA (to je vmesnik UMA) morate nastaviti zahtevanoNajvečja vrednost ni priporočljiva. Optimalna možnost je, da nastavite vrednost, ki je le dvakrat višja od privzete.

Ali naj to storim?

Nazadnje je treba dodati, da je vprašanje, kako povečati video pomnilnik programske opreme, ne da bi ga fizično spremenilo, precej arbitrarno, saj je v končni analizi le njegova največja uporaba. V bistvu na nek način spominja na overclocking grafičnega adapterja. Ampak, če ste to že storili, morate biti zelo previdni, in taka dejanja lahko vodijo le do tega, da kartica ne bo uspela. Vsaj naj ne bi bilo treba določiti največje možne konice katerega koli parametra, čeprav imajo grafični adapterji, kot tudi vse druge naprave, tako rekoč, določeno mejo varnosti.

Sorodne publikacije