MFP Canon Pixma MG2540S: pregledi, opis, specifikacije

V našem času ljudje želijo vse takoj. Zato je priljubljenost tiskalnikov močno padla. Na sceno so prišle večnamenske naprave (MFP-ji), ki združujejo tiskalnik, optični bralnik in kopirni stroj. Ta rešitev je upravičena v smislu prihranka časa in denarja. Vse te naprave so zelo oddaljene. In tukaj - prosim. Vse v eni steklenici. Ni presenetljivo, da je MFU osvojil ljubezen uporabnikov po vsem svetu. Skoraj vsi proizvajalci pisarniške opreme se trudijo izdati takšne naprave. V različnih modelih se lahko zmedete. Še posebej privlači Canon Pixma MG2540S MFP. Vsekakor ga bomo analizirali, najprej pa bomo spomnili na glavne mejnike podjetja-proizvajalca.


O podjetju

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1937 na Japonskem. Sprva se je ukvarjala s sprostitvijo kamer. Do takrat so bili najboljši na tem področju Nemci. Zato so ustanovitelji podjetja temeljito preučili nemške fotoaparate in napravi napravo še boljši. Toda za Japonce je normalno. Evropejci nekaj izumijo, japonski pa to dokončajo. To se je zgodilo tudi s kamerami "Kenon". Prva kopija Japoncev je izšla leta 1982. To je bila ortogonalna naprava z zelo nizko hitrostjo kopiranja. Toda začetek je bil položen. Kot rezultat dolgoletnega razvoja in razvoja tehnologije se je pojavil tudi Canon Pixma MG2540S. Povratne informacije uporabnikov so dvoumne. Zato jih je treba ločeno razstaviti.

Podjetje v našem dnevu

Najzanimivejša stvar v "Kenonu" je, da poleg objavePisarniško opremo pod lastno blagovno znamko, uspeta izdelati enake naprave za HP. Levji delež tehnologije ameriške blagovne znamke je izdal ta proizvajalec. Zdaj je japonsko podjetje več profilno podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo pisarniške pisarniške opreme in kamer. Slednji imajo zelo široko paleto modelov: od kompaktnih "milj" do profesionalnega "ogledala". Zdaj pa nas zanima Canon Pixma MG2540S MFP. To bomo storili. Za začetek upoštevajte videz naprave.


Oblika tiskalnika

Canon Pixma MG2540S izgleda precej dobro. On je veliko bolj kompakten kot njegovi bratje in sestre. Zaradi tega je bolj primeren za domačo uporabo. Konec koncev ni vedno mogoče postaviti velike škatle na mizo. Gladke črte ohišja, silhueta squash - vse to samo igra roko MFU. Naprava je na voljo v dveh barvah: bela in črna. Na zgornji plošči so kontrolniki in LED diode za delovanje. Tu je tudi dostop do naprave za skeniranje. Pladenj za liste je na zadnji strani naprave. Sprednja plošča ima mehanizem za izdajanje že pripravljenih izpisov.
Treba je povedati, da je zasnova precej dobra pri Canon Pixma MG2540S. Povratne informacije uporabnikov v načrtu ne vsebujejo negativnih komentarjev. Veliko govori o tem. To zasnovo lahko imenujemo uspešna in ergonomska. Zelo priročno je upravljanje naprave. Japonci so dobili zelo kakovostno in udobno napravo. Vendar, kot vedno. Zdaj upoštevajte značilnosti naprave.

Tehničnoznačilnosti tiskalnika

Podobno kot velika večina večnamenskih naprav za domačo uporabo ima tehnologijo tiskanja s črnilom. Pri varčevanju s črnilom to ni zelo dobro. Lahko pa enostavno natisnete barvne slike. Največja ločljivost odtisa je 4800 za 600 točk. To je dober rezultat. Hitrost tiskanja je neposredno odvisna od tistega, kar se namerava natisniti (enobarvno besedilo ali barvna slika) in v katerem dovoljenju. Črne in bele strani se natisnejo s hitrostjo 8 listov na minuto. Barvne slike so dvakrat počasnejše kot le 4 listi na minuto. Vendar pa je ta možnost standardna za vse naprave na vstopni ravni. Največja zmogljivost pladnja za papir je 60 listov. Ni dovolj Še posebej, če upoštevate, da imajo konkurenti pladenj s 120 listi.

Značilnosti optičnega bralnika in kopirnega stroja

Ločljivost optičnega bralnika je od 1200 do 600 pik. To je standardni rezultat. Čas skeniranja je 14 sekund. Največja globina besedila je 48 bitov. Kar zadeva kopirni stroj, se čas izteka prve strani razteza za 20 sekund. Nekako počasi Največje število dodanih listov na cikel je 21. Prav tako ni posebej impresiven rezultat. Toda za domačo uporabo bo zadostovalo. To so splošni podatki o Canon Pixma MG2540S. Značilnosti, seveda, so povprečne, vendar ne bomo pozabili, da imamo MFU začetne stopnje. Torej ni potrebno kopati v zobeh skoraj danega konja. To je kupon.

Funkcionalne značilnosti tiskalnika

Kot začetni model je toMFU je brez funkcionalnih frustracij. Vendar so na voljo nekatere funkcije splošnega namena. Da, izvedena je bila različica vdelane programske opreme črnila Pixma XL. Kaj to pomeni? To pomeni, da ima tiskalnik nameščene večje tiskalne kartuše in da je funkcija shranjevanja črnila izvedena. To poveča življenjsko dobo tiskalnih kartuš in zmanjša stroške tiskanja. Na voljo je tudi možnost pametnega tiskanja spletnih strani. Tiskalnik sam določa, da se spletna vsebina tiska, in prilagodi vsebino velikosti lista. In vsestranski ustvarjalni program vam bo pomagal doseči visoko kakovostno tiskanje fotografij različnih velikosti. Obstaja še ena značilnost Canon Pixma MG2540S MFP. Kartuše je treba napolniti samo v pooblaščenem servisnem centru. Imajo zaščitni čip, ki povzroči, da kartuša ne uspe, ko se poskuša samopolniti.

Ocene lastnikov

Analiza pregledov uporabnikov je zelo odgovorna in koristna lekcija. S svojo pomočjo lahko določite do 90%, je vredno kupiti ta izdelek. Naenkrat je treba omeniti, da je situacija v primeru Canon Pixma MG2540S dvoumna. Pregledi so diametralno nasprotni. Negativni komentarji so približno enaki kot pozitivni. Toda začnimo s hvaljenjem prednosti MFU. Lastniki tega tiskalnika imajo precej dober dizajn. MFU se popolnoma prilega v vsako notranjost, zavzame malo prostora in se zlahka postavi na računalniško polico. Črna barva ohišja je povsem univerzalna. Torej ni nobenih težav z namestitvijo naprave. Uporabniki se tudi pozitivno odzivajo na Canon Pixma MG2540S.Povečana kartuša opravlja svoje delo. Kakovost tiskanja si zasluži dobro oceno. Vsi lastniki so zadovoljni s kakovostjo fotografij, ki se pojavijo po tiskanju. Prav tako je koristno, da tiskalnik podpira tiskanje na foto papir. To je pomembno za domače večnamenske naprave. O avtorjih besedil in skenerjev izreke zmerno pozitivne. Po mnenju nekaterih bi lahko bile lastnosti nekoliko boljše.
Govorimo zdaj o negativnih ocenah. Lastniki večnamenskih naprav se pritožujejo predvsem zaradi slabega delovanja naprave. Hkrati pa pozabljajo, da gre za napravo proračunskega segmenta. Toda naslednja pritožba je zelo pomembna pri Canon Pixma MG2540S. Kartuša je zelo draga. In zapolniti se ne bo šel skozi sisteme zaščite. In to je res debel minus. Toda ali potrebujemo podjetje, da zasluži denar? V vsakem primeru se večina uporabnikov strinja, da je ta naprava zelo kakovostna in funkcionalna za svojo raven.

Zaključek

Torej smo upoštevali Canon Pixma MG2540S začetni MFP. Pregledi izdelkov jasno kažejo, da je ta naprava idealna z vidika razmerja med ceno in kakovostjo. To ni brez nekaterih slabosti, ampak ima tudi veliko prednosti. Kot vsaka druga naprava iz segmenta proračuna. Canon Pixma MG2540S tiskalnik je vsekakor vredno kupiti za domačo uporabo. Mnenja o tem temeljijo na tem dejanju.

Sorodne publikacije