Tiskalnik Canon Pixma G1400: pregledi in specifikacije

Canon Pixma G1400 je na voljo s fotografskim tiskalnikom začetne ravni z vrhunskimi tehničnimi specifikacijami in odličnimi zmogljivostmi. Ocene o tem tiskarskem stroju, njegovih tehničnih parametrih in drugih pomembnih podrobnostih o tem bodo podrobneje obravnavane v kontekstu materiala, ki vam ga ponujamo.

Nišo tega tiskalnika

Mesečni obseg tiskanja za ta tiskalnik fotografij je nastavljen na 7000 listov za črno-belo tiskanje in 6000 strani v barvah. Tovrstni obseg tiskanja je dovolj za organizacijo dokumentnega prometa, tudi v pisarni srednje velikosti, ki vključuje 40-50 delovnih mest z osebnimi računalniki. Poleg tega ne bi smelo biti težav pri uporabi takšnega tiskalnika za fotografije v majhni pisarni ali doma. Tudi v copycentru ali fotocentru lahko ta tiskalnik izgleda precej dostojno in zagotavlja potrebo po tiskanju. Gre za takšne potencialne potrošnike in cilj je junak tega pregleda.


Paket potrošnega materiala za tiskalnik

Ni dobra dobava Canon Pixma G1400. Pregledi, opis njegove škatle je ponovno dokaz. Ta seznam vključuje:
 • sam tiskalnik.
 • Vmesniški kabel za povezavo s sistemsko enoto osebnega računalnika. Nekateri proizvajalci svoje tiskarske nalepke dopolnjujejo s tako pomembnimi dodatki v upanju, da so že v lasti potencialnega lastnika. Ampak Canon v tem primeru postaja dovoljkonzervativno in to je nesporni plus te tiskarske naprave.


 • Napajalni kabel za priključitev na napajalni sistem.
 • Navodila za uporabo, garancijski list in promocijski letaki so seznam popolne dokumentacije.
 • Komplet kartuš.
 • Komplet cistern za črnilo s povečano zmogljivostjo.
 • Disk z programsko opremo.
 • Seznam ne vključuje samo črnila za tiskanje. Kupiti bodo morali posebej - potrebno je vnaprej poskrbeti za to hkrati z nakupom tega tiskalnika.

  Tehnologija za pridobivanje dokumentov in slik

  Tekoče črnilo za tiskanje uporablja inkjet tiskalnik Canon Pixma G1400. Ocene prav tako poudarjajo tako pomembno značilnost njih kot dejstvo, da se črna barva v tem primeru izvaja na pigmentni tehnologiji, barve pa temeljijo na posebnih barvah. Najmanjša velikost ene kapljice, ki jo lahko dobimo iz te naprave, je 2 pl. Pravzaprav lahko zaradi te funkcije napravo pripišemo razredu fotografskih tiskalnikov. Edino, česar nima dovolj za popolno opremo za ta razred tiskalnih aparatov, je razpoložljivost šestih črnilnih rezervoarjev. V tem primeru so le 4. Eden od njih ima povečano zmogljivost in je namenjen za izpis dokumentov v enobarvnem načinu in napolnjen s črnim pigmentnim črnilom. Ostali trije so že z zmanjšano zmogljivostjo in so namenjeni tiskanju barvnih slik in dokumentov. Napolnjene so z rumeno, modro in vijolično barvo.

  Visoka hitrost

  Tiskalnik Canon Pixma G1400 se lahko pohvali s precej hitrim izpisom dokumentov in slik. Reviews hkrati kažejo na dejstvo, da je hitrost junak tega člena ni slabša od še dražje naprave. Največje število strani, ki jih ta tiskalnik fotografij lahko prikaže v enobarvnem načinu. V tem primeru je lahko največje število natisnjenih strani 88 na minuto. Malo manj bo na G1400, listi bodo natisnjeni v barvnem načinu - 5. Še manj je hitrost pri tiskanju fotografij. V tem primeru lahko računate na izhod ene fotografije 13x18 v eni minuti. Podane hitrostne značilnosti so značilne za foto tiskalnike proračunskega razreda in nekaj neobičajnega v tem primeru izdelka ni mogoče upoštevati. In tako v slabšem kot v najboljšem.

  Možne velikosti in velikosti papirja

  A4 je največja velikost strani za Canon Pixma G1400. Izjave lastnikov kažejo, da lahko takšne slike celo proizvede brez polj v tako razmeroma velikem formatu. Na seznamu podprtih formatov je tudi B5 A5 Legal in Letter. Seznam možnih velikosti izhodnih fotografij vključuje 20x2513x18 in 10x15. Ne pozabite razvijalcev gonilnikov in da je mogoče izvleči dokumente na list papirja poljubne velikosti manj kot A4. Ta funkcija se izvaja v gonilnikih in se lahko, če je potrebno, uporabi.

  Dovoljenje za tiskanje

  Ločljivost izhodnega dokumenta lahko prilagodite z nastavitvami programske opreme v gonilnikih.tiskalniki fotografij Najvišja dovoljena vrednost v tem primeru je nastavljena na vrednost 4800x1200. V skladu s to tehnično specifikacijo ta tiskalnik ni slabši od dražjih naprav tega razreda. Ta možnost vam omogoča, da na G1400 dobite kakovostne fotografije, ki bodo dolgo časa ohranile spomin na najpomembnejše trenutke vašega življenja. Če govorimo o tiskanju črno-belih dokumentov, je za zaključek uporabe dovoljenja 1200h1200 povsem dovolj. To bo povečalo zmogljivost tiskanja črne kartuše in zmogljivost te periferne naprave.

  Kartuše

  Z uporabo kartuš GI-490, namenjenih za Canon Pixma G1400. Pregledi strank zagotavljajo precej dober vir, ki ga proizvajalec, kot je že omenjeno, določi pri 7000 listih za GI-490PGBK (ponovno napolnjen s črnim pigmentnim črnilom in se uporablja predvsem pri črno-belem tiskanju) in 6000 listov za GI-490CMY (velja samo pri tiskanju barvnih slik, fotografij in slik).

  Seznam sporočil

  Precej skromen seznam komunikacij s tem tiskalnikom fotografij na uradu za vstopnice. Canon Pixma G1400 izvaja samo en vodilni način prenosa podatkov. Povratne informacije uporabnikov poudarjajo šibkost te periferne naprave. Natančneje, govorimo o USB. In o zastarelem v sedanjem trenutku njegove spremembe - 2.0. Toda tudi takšna hitrost bo dovolj za zaključek dokumentacije in slik. Proizvajalec v tem primeru ni poskrbel za nobene dodatne metode priključitve.Toda to je povsem upravičeno. Razpoložljivost vgrajenega bralnika kartic ali vgrajenega brezžičnega komunikacijskega modula Wi-Fi bistveno poveča stroške tiskalne naprave. Ker je odločitev, ki jo je sprejel proizvajalec, nameščena kot razpoložljiva, je opustitev teh dveh načinov povezave povsem upravičena.

  Programska oprema

  Kot vsi drugi proizvajalci opreme za tiskanje in reprodukcijo, Canon ne izdaja gonilnikov za operacijske sisteme Linux ali Unix. Zato, ki delajo v povezavi s takšno sistemsko programsko opremo, ta foto tiskalnik ne more privzeto. Seznam podprtih operacijskih sistemov je MacOS Apple in Windows Vista Microsoft. V prvem primeru mora biti različica OS vsaj 1075, v drugem pa ne nižja od HR.

  SNPCH

  Izhodni sistem že ima sistem HLR v tej tiskalni napravi. Na ta strošek se zmanjšajo stroški potrošnega materiala in je precej poceni v smislu uporabe foto tiskalnika Canon Pixma G1400. Mnenja o tej pomembni značilnosti te periferne naprave poudarjajo pozornost.

  Dosedanji stroški. Skladnost cene s tehničnimi specifikacijami

  V 8000 rubljih ocenjuje Canon Pixma G1400. Ocene, specifikacije in specifikacije kažejo na popolno skladnost s to ceno. Po nakupu morate kupiti komplet za dobavo črnila in ponovno napolniti tiskalnik. Po tem, za dolgo časa pozabite na nakup različnih potrošni pribor. Šele po razvoju vložkov vira ali uporabe vsehčrnilo v posodah bo potrebno kupiti potrošni material. Vse ostalo, vključno z vmesniškim kablom za povezavo z računalnikom, je na voljo v začetnem nizu fotografskih tiskalnikov.

  Mnenje lastnikov

  V Canon Pixma G1400 so seveda pomanjkljivosti. Recenzije, "suha črnila" in druge podobne nianse kažejo, da je največji interval tiskanja za ta foto tiskalnik 2 tedna. Če presežete to oznako, se bodo šobe izsušile in po tem se bodo vrnile v življenje, sama tiskalna glava pa je precej problematična. Še en minus je podpora za samo en način povezave. Toda iz proračunske odločitve ni treba natančneje pričakovati. Toda prednosti v tem primeru so: velik obseg mesečnega tiskanja, prisotnost SNRC, možnost izhoda brez okvirov, odlična ločljivost slike in sprejemljiva zmogljivost.

  Povzetek

  Seveda je eden najboljših tiskalnikov v svojem razredu Canon Pixma G1400. Ocene ga v večini primerov označujejo s pozitivne strani. Zmaga, ki jo ima, se zlahka nadomesti s številnimi prednostmi. Vse to naredi več kot legitimen nakup takšnega tiskalnika s fotografijami. Poleg tega je obseg njene uporabe precej širok. Torej je podjetje izdalo še eno mojstrovino v segmentu tiskalnikov začetne ravni, ki lahko poleg tega prikaže sliko v foto-kakovosti in opremljena s sistemom NPC-jev. Vsak fotografski tiskalnik se trenutno ne more pohvaliti s tovrstno kombinacijo.

  Sorodne publikacije