Upravljanje oddaljenega namizja Android: vsi razpoložljivi načini

Možnost interakcije s telefonom v odsotnosti bližnjega računalnika, na primer računalnika ali tabličnega računalnika, je zanimiva za mnoge lastnike Androidov. Daljinski upravljalnik je odličen način za izvajanje potrebnih ukrepov na pametnem telefonu, pregledovanje ali brisanje datotek, prenos informacij in, kar je najpomembnejše, vse na daljavo. Ta funkcija se ponastavi tudi, če je telefon izgubljen ali ukraden, saj lahko zaklene mobilno napravo ali z nje izbriše vse zaupne podatke.

Zakaj je potrebno daljinsko upravljanje

Oddaljeno upravljanje telefona Android je mogoče opraviti na nekaj preprostih načinov, ki so podrobno opisani v tem članku. Sposobnost interakcije z vašim pripomočkom je zelo uporabna in zahtevna, saj situacije, ko nekdo pozabi nekje v telefonu in ne more pogledati potrebnih informacij v njem, niso tako redke, kot bi si želeli. Na primer, uporabnik je šel na poslovno srečanje, s seboj vzel dokumente in prenosni računalnik. Med pogovorom je moral gledati zapise na telefonu, mobilni telefon pa je ostal doma. Prej se je ta zmeda lahko končala s potovanjem domov ali s prenosom sestanka ob drugem času, zdaj pa, da bi si lahko ogledali datoteke na mobilni napravi, ni nujno, da je ostane v rokah.


Načini daljinskega upravljanja

Obstaja en preprost izhod, ki lahko v tem primeru shrani uporabnika Android - daljinski upravljalnik.Pogosto tudi ne potrebujejo aplikacij drugih proizvajalcev, saj je ta funkcija zdaj vgrajena v skoraj vsak pametni telefon, ko je zložen. Na primer, pri večini novih naprav Android je upravljanje na daljavo opravljeno z Googlovimi storitvami. Za to je glavna stvar, da imate registriran račun in dostop do računalnika. Vendar pa je Googlovo upravljanje oddaljenega Androida omejeno s funkcionalnostjo, ki včasih zahteva dodatne aplikacije za širše zmogljivosti. Najbolj priljubljene je treba obravnavati podrobneje.

Team Viewer

Team Viewer je priročen in enostaven za uporabo pripomoček, ki vam omogoča oddaljen dostop do katere koli naprave, pa naj gre za računalnik ali Android pametni telefon. Daljinsko upravljanje z njegovo pomočjo poteka na naslednji način:
 • program se prenese in namesti na obe napravi - mobilni telefon in računalnik;
 • Po prenosu v pametni telefon bo v aplikaciji podana devetmestna koda, ki jo je mogoče posredovati ali deliti v kurirjih;
 • Ko se namestitev dokonča v računalniku, program zahteva številko ID, ki je 9 številk, ki jih ustvari mobilna različica programa Team Viewer;
 • Ko gre za potrditev s pametnega telefona, bo mogoče integrirati datoteke, pregledovati vnose, podatke o napravah, nameščenih v programu. Vendar pa je najbolj uporabna funkcija programa Team Viewer daljinski upravljalnik pametnega telefona Android. Z izbiro ustrezne postavke v meniju aplikacije uporabnik dostopa do namizja mobilne naprave.Na zaslonu računalnika bodo prikazane vse ikone, nastavitve, stiki, klici, sporočila, predstavnostne datoteke itd.

  Airdroid

  Airdroid je še ena priročna brezplačna aplikacija, Remote Android management, ki je zagotovljena pod pogojem, da ima isti račun. Lahko se tudi prijavite v program s skeniranjem QR kode, ki se pojavi, ko zaženete namizno različico Airdroida. Najhitrejša pot pa je še vedno prva pot, zato jo je treba podrobneje preučiti. Najprej, uporabnik programa bo treba iti skozi preprosto registracijo na uradni strani razvijalcev Airdroid. To storite tako, da vnesete dejanski e-poštni naslov in geslo ali avtorizirate z gumbom katere koli socialne mreže.
  Po tem je treba aplikacijo Airdroid prenesti v pametni telefon in prijaviti z istimi podatki. S tem bo uporabnik PC-ja imel širok dostop do številnih funkcij telefona s sistemom Android. Daljinsko upravljanje bo omogočilo ogled in spreminjanje profilov v imeniku, pisanje sporočil in klicev, poslušanje glasbe, ogled fotografij in videoposnetkov s klikom na ustrezne ikone. S spletnim vmesnikom Airdroid lahko določite lokacijo telefona in celo na daljavo posnamete fotografijo ali video. Vendar je treba opozoriti, da bo dostop do namizja pametnega telefona mogoč le s prenosom dodatnega vtičnika AirMirrow. To vam bo omogočilo, da vidite vse, kar se dogaja na vašem telefonu in upravljate potrebne procese.

  Mobizen Mirroring

  Mobizen Mirroring je zmogljiva aplikacija, ki na daljavo upravlja Android z isto metodo. Programska oprema se prenese v pametni telefon in osebni računalnik, prijavi se registracija, po kateri je mogoče prenašati podatke med dvema napravama. Vendar ima ta dodatek svoje pomanjkljivosti. Za razliko od zgoraj navedenih analogov, Mobizen Mirroring je pristojbina. Za dostop do naprednih funkcij programa boste morali kupiti letno naročnino za 48 USD. Uporabite lahko tudi brezplačno različico, ki ponuja niz omejenih možnosti. Prav tako je treba omeniti, da v tem primeru, boste morali povezati prek kabla USB, ki je daleč od vedno priročno in izvedljivo.

  Splashtop 2

  Izjemna lastnost pripomočka Splashtop 2 je hitrost in preprost vmesnik, ki ga ločuje od nekaterih konkurentov. Kljub temu je treba omeniti nekaj pomembnih slabosti. Najpomembnejša omejitev je prisotnost lokalnega omrežja za povezavo pametnega telefona z računalnikom. Zato je najbolj priljubljena aplikacija doma. Na primer, če želite gledati filme ali televizijske oddaje med kuhanjem v kuhinji. Za uporabo naprednejših funkcij in možnosti povezovanja prek 3G-interneta boste morali kupiti plačano različico pripomočka.

  MightyText

  Glavni namen MightyTexta je nastavitev besedilnih sporočil z uporabo računalnika. Njegov vmesnik in tehnologija aplikacije sta podobni platformi Airdroid, vendar pa za razliko od njega, MightyTextzaprt samo za tipkanje. Priročno lahko spletna različica pripomočka takoj prikaže veliko pogovorov, kar vam omogoča učinkovito komunikacijo z več ljudmi hkrati, pri čemer se izogibate potrebi po prehodu med okni.
  Poleg tega program omogoča nastavitev obvestil o dohodnih klicih in drugih dogodkih v telefonu, vključno s prikazovanjem ravni baterije in stanja pomnilnika. Treba je omeniti, da je pošiljanje SMS z uporabo računalnika pristojbina. Strošek enega sporočila se oceni glede na tarifo operaterja. Pogosto se zgodi, da ima oseba potrebo po oddaljenem upravljanju preko Androida v računalnik. Ta na videz neizvedljiva naloga se zlahka doseže z uporabo vseh istih aplikacij, ki jih je treba prenesti in namestiti na obe napravi. Najbolj priljubljena izmed njih - Team Viewer in Splashtop 2 - ne zagotavljajo le daljinskega upravljanja Androida z računalnika, temveč tudi obratno. Vendar pa obstajajo še drugi programi, ki si zaradi svoje preprostosti in učinkovitosti zaslužijo pozornost.

  PocketCloud

  PocketCloud je primeren za večkratni način daljinskega krmiljenja - RDP, VNC in Auto Discovery. RDR je protokol za oddaljeni namizni računalnik, VNC vam omogoča, da ponovno pošljete zaslon, tako da se povežete v omrežje, zadnji način pa omogoča povezavo z Google Računom. Uporabnik PocketCloud dostopa do vseh programov, ki so nameščeni v računalniku. S pomočjo programa je možno izvajati neprekinjeno pretakanjena računalniku se pojavi na zaslonu mobilne naprave. Za stabilno delo priporočamo, da se povežete prek Google Računa.

  Microsoft Remote Desktop

  Microsoftova aplikacija za oddaljeno namizje, ki jo je izdelal Microsoft, se je na trgu pojavila pred kratkim, vendar je hitro pridobila zaupanje milijonov uporabnikov. Priročno je, da daljinsko upravljanje računalnika s tem programom ne potrebuje programske opreme drugih izdelovalcev. Vendar pa morate v sistemskih nastavitvah še vedno izvesti nekaj preprostih dejanj. Za zagon daljinskega upravljalnika pojdite v razdelek »Nadzorna plošča«, izberite meni »Sistem« in »Nastavitve oddaljenega dostopa«. Okno mora imeti dovoljenje za povezavo z računalnikom in shranjevanje nastavitev. Treba je omeniti, da morate pred oddaljenim upravljanjem računalnika zagnati vgrajeni požarni zid Windows, saj bo brez njega računalnik zavrnil zahtevo.
  Če so izpolnjeni vsi pogoji, lahko z uporabo mobilne aplikacije Microsoft Remote, ki uporablja sistemske uporabniške podatke, brez težav dostopa do osebnega računalnika. Geslo lahko pridobite ali ustvarite neodvisno v meniju "Uporabniški računi". Njegova prisotnost je obvezna. Posebnost programa je, da ne more upravljati samega računalnika z mobilno napravo, temveč tudi omogočiti dostop do ogleda /urejanja drugih uporabnikov. To storite tako, da vstopite v meni »Izberite uporabnike in dodajtena seznam.

  Sorodne publikacije