Matična plošča Foxconn N15235. Značilnosti, specifikacije in druge pomembne lastnosti

Matična plošča Foxconn N15235 je bila namenjena sestavljanju osebnih računalnikov različnih stopenj kompleksnosti v okviru računalniške platforme LGA775. Značilnosti tega dela računalnika so pokazale njegovo vsestranskost in vsestranskost. Gre za to napravo in bo obravnavana v tem materialu.

Pozicioniranje matične plošče

Kot je bilo že omenjeno, se visoka stopnja univerzalnosti ponaša z matično ploščo, ki jo izvaja Foxconn N15235. Njegove specifikacije kažejo, da je odličen za ustvarjanje tako vrhunskih, visoko zmogljivih osebnih računalnikov kot tudi enot proračunskega sistema. Ključni dejavnik, ki prispeva k temu poenotenju, je čipov Intel G31. To je bilo na račun uporabe takšne elementarne osnove in ta rešitev se je izkazala za najbolj vsestransko. Tudi stroški so zelo demokratični, in ta pristojbina iz enega razloga je zelo in zelo dostopna.

Nabor čipov. Seznam procesorjev

Intelov sistemski logični komplet G31 temelji na Foxconn N15235. Značilnosti tega kompleta kažejo, da je izdelan z 2-čipno postavitvijo. Severni most je sam G31. Odgovoren je za interakcijo z RAM-om, perifernimi napravami in procesorjem. Južni most je ICH7, ki ga je razvil Intel. Področje odgovornosti vključuje razširitvene reže, različne pogone in zaslonski in krmilni sistem na sprednji plošči. Ta matična plošča je opremljena s procesorjemPriključek LGA775. V vtičnico lahko namestite naslednje modele CPU:
 • Proračunski Celeron za pisarniške sisteme.
 • Izboljšani Pentium 4 in Penrium D. Ti čipi so odlični za vstopne igralne računalnike.
 • Napredni Core 2Duo, ki je omogočal PC-ju srednjega razreda.
 • Bonus Core 2Quad. V slednjem primeru zmogljivost osebnega računalnika omogoča reševanje vseh nalog in takšni računalniški sistemi so še vedno pomembni za ta dan.
 • Pomnilnik

  Podsistem starejšega spomina v Foxconnu N15235 je bil danes organiziran v zastareli obliki. Značilnosti te komponente računalniškega sistema so pokazale, da je krmilnik RAM vključen v severni most sistema logike sistema. Do danes je bila integrirana v osrednjo procesno enoto in takšna postavitev slednjega lahko bistveno izboljša delovanje računalnika. Na matični plošči je bilo 4 reže OPERATIVNEGA pomnilnika, ki je imel 16 GB RAM-a. To so 4 moduli s 4Gb. Vrsta pomnilnika v tem primeru je DDR2. Priporočena frekvenca delovanja hitrega pomnilnika je 400533667 ali 800MHz.

  Komunikacijski komplet

  V smislu komunikacije je stikalo praktično nič manj od trenutne analogne plošče Foxconn N15235. Njegove lastnosti so preprosto odlične in vam omogočajo, da brez težav priključite vse sodobne periferne naprave ali interne krmilnike podaljškov. Seznam razširitvenih rež v tem primeru vključuje:
 • PCI Ex Rev. 16X - 1pc, ki je nameščen na diskretni grafični kartici. V tem primeru integrirani adapter ni na voljo in brez tega diskretnega grafičnega pospeševalnika ne more storiti. Glede na to, da je taka reža le ena, mora biti robna zmogljivost video podsistema trdna.
 • PCI Express rev. 16X - 1 kos. Ta razširitvena reža je namenjena namestitvi sodobnih modelov vgrajenih ekspanzijskih regulatorjev. Lahko je TV-sprejemnik in omrežni vmesnik ter dodatna tabla s priključki.
 • PCI reže - 3 kom. V tem primeru se uporabljajo zastarele spremembe krmilnikov.
 • Seznam pristanišč, vgrajenih v ploščo, je sestavljen iz:
 • 2 X PS /2 za izvedbo povezave s tipkovnico in manipulatorjem.
 • 4 X USB Rev. 2.0 za preklapljanje med različnimi perifernimi napravami.
 • Eno omrežno mesto RJ-45 za povezavo z lokalnim omrežjem.
 • En priključek LPT in COM. Z njihovo pomočjo lahko povežete starejše različice zunanjih naprav z računalnikom.
 • Zvočna vrata - 3 kom za priključitev zvočnikov in mikrofona.
 • Na seznamu manjka samo vrata MIDI. Vendar se danes zelo redko uporablja in takšna odločitev proizvajalca je povsem upravičena.

  Ustreznost. Ocene Stroški

  Resnično univerzalni izdelek za ustvarjanje različnih osebnih računalnikov v okviru LGA775 je matična plošča Foxconn N15235. Značilnosti so zanj primerne. Praktično nima večjih pomanjkljivosti. Toda zaenkrat je platforma LGA775 popolnoma in popolnoma zastarela. Zato jo razmisliteKakovost osnove za montažo nove sistemske enote je nesprejemljiva. Ampak za popravilo osebnih računalnikov na podlagi takšne vtičnice je povsem mogoče, da ga uporabite. Tako je zdaj v pregledih in za njih so značilni strokovnjaki.

  Zaključek

  Kot del tega pregleda je upoštevana matična plošča Foxconn N15235. Navedene so njegove specifikacije, podana so priporočila za uporabo. V tej odločbi ni večjih pomanjkljivosti. Pogojne pomanjkljivosti so le dejstvo, da je računalniška platforma, ki temelji na njej, zastarela. Toda to je logično, ker je vtičnica LGA775 predstavljena pred več kot 10 leti.

  Sorodne publikacije