Vrstica: pregledi

Sporočevalci postopoma izpodrinjajo socialna omrežja, ljudje se navadijo na komuniciranje in izmenjavo informacij v enostavnejših in bolj mobilnih aplikacijah. To je smešno, toda ti kurirji se postopoma spreminjajo v družbena omrežja, občasno izposojajo funkcije iz velikih, zdaj preobremenjenih storitev, kot sta VKontakte in Facebook. Primeri mase: WhatsApp se vse bolj osredotoča na zajemanje videa in fotografij, Telegram uvaja mikroblogiranje in zmožnost nakupovanja v aplikaciji in tako naprej. Izdelek kitajskega podjetja Line ni bil izjema.


Aplikacija Mobile Line je klasični sel, mikroblog (kot je Twitter), shramba v oblaku (vzorec Dropbox) in nekakšen Instagram analog. O tem bo Frankenstein razpravljal v tem materialu.

Kako prenesti in začeti uporabljati?

Kot pri vsakem naprednem messengerju (WhatsApp se ne šteje), so razvijalci poskrbeli za ustvarjanje strank za vse obstoječe platforme. Aplikacija Line za računalnik na primer obstaja v treh različicah: za MacOS (distribuirano v trgovini Mac App Store), Windows (lahko prenesete iz uradne strani) in brskalnik Google Chrome (na voljo v trgovini aplikacij Chrome). Odjemalec za Appleov mobilni pripomoček lahko najdete v AppStore. Aplikacijo Android Line Android lahko prenesete iz uradne trgovine Google Play ali najdete na internetu kot datoteko APK. Ko prvič vklopite uporabnika, se prikaže okno, ki vas prosi za prijavo. Obstajata dva načina: hkrati vnesite telefonsko številko in dobite potrditveno kodo aliPrijavite se s svojim Facebook računom.


Uporabniški vmesnik

Vmesnik programa je razdeljen na pet glavnih oken:
 • Prvo okno imenika.
 • Drugo okno - aktivni pogovori.
 • Tretje okno je pogojni vir novic.
 • Četrto okno - dostop do zvočnih klicev.
 • Peto okno je servisni meni.
 • V prvem oknu so vsi vaši stiki. Na vrhu so tisti, ki so že postavili Line in koga lahko začnete komunicirati tukaj in zdaj. Spodaj so vsi ostali, katerih številke imate, vendar še ne uporabljajo linije. Ko kliknete ime osebe, bo odprl svoj profil, od koder lahko začnete pogovor. Drugo okno vsebuje seznam aktivnih klepetov. Nič posebnega, banalnega klepeta. Brez dodatnih elementov in bližnjic. Možno je pošiljanje nalepk (kjer jih ni v letu 2017). V tretjem oknu si lahko ogledate najnovejše novice o stikih in uradnih računih različnih podjetij in zvezd. V tem improviziranem traku lahko delite svoje ideje, datoteke, glasbo, sveže fotografije in videoposnetke. Delo z oznakami in ukazi je podprto z znakom @ (dog). Ljudje se lahko zberejo v skupine in vodijo skupne spletne dnevnike. Četrto okno je povsem namenjeno klicem. Tu lahko pokličete katerega koli od stikov, ki uporabljajo linijo. Peto okno se je osredotočilo na vse nastavitve, pa tudi na povezave do dodatnih aplikacij, povezanih z linijo in jo dopolnjujejo.

  Nalepke in oblikovne teme

  V meniju storitev (v petem oknu) sta dve povezavi donalepke in oblikovalska vprašanja. Na splošno so nalepke morda edini način za ovrednotenje glasnikov. Enako velja za vrstico. Animirani liki, kompleti pisem, šale in samo kultni simboli sedanjosti se lahko zdaj umaknejo namesto besedila, vendar ga boste morali plačati (čeprav ne malo). Bodite previdni: nakup enega seta nalepk, boste želeli kupiti več in več.
  Če želite prilagoditi linijo malo, lahko za njih odprete trgovino. Obstaja veliko vizualnih tem, ki dramatično spreminjajo izgled programa.

  Uradni računi

  Podobno kot številni drugi neposredni klepetalci, Line ima kanale priljubljenih blagovnih znamk, zvezd in medijskih osebnosti. Ti kanali so razdeljeni v različne kategorije, kot je uradna kanalska linija, kjer lahko najdete najnovejše posodobitve programa. Obstajajo tudi kanali znanih blagovnih znamk hitre prehrane, kjer SMM teh podjetij piše o vseh vrstah promocij in dopolnjevanju asortimana. Obstajajo kanali za trgovine z oblačili, knjige in drugo. Glasbeniki vodijo svoje lastne bloge, kjer govorijo o svojih načrtih, dajejo povezave do trgovskega blaga in objavljajo prihodnje koncerte po svetu. Oblikovanje teh spletnih dnevnikov ni omejeno na sporočila, kot je telegram. To je popolna stran z edinstveno postavitvijo, kjer so informacije predstavljene v najbolj uporabni obliki. Ljudje, ki so se prijavili za blagovne znamke in zvezde, lahko sodelujejo v razpravah, pustijo svoje komentarje in jih delijo s prijatelji. Vse, kot v drugih priljubljenih družabnih omrežjih in kurirjih.

  Dodatni programi

  Razvijalci vrstic so se odločili, da se ne bodo ustavili na sporočilniku in so ustvarili več ločenih programov, ki ga dopolnjujejo (lahko delajo ločeno, vendar so vezani na linijski račun). Ena taka programska oprema je pripomoček B612. To je posebna aplikacija, ki vam pomaga spremeniti posnete fotografije. Idealno za tiste, ki radi svoje obrazne lastnosti dodajajo klobuke, maske in druge nenavadne lastnosti.
  Za tiste, ki radi uporabljajo modne filtre v slogu Instagram, obstaja aplikacija Line Camera. Nič ni bistveno novega za nas, ta aplikacija se ne razlikuje veliko od vgrajenega telefona s kamero. Edina razlika je v povezovanju z drugimi linijskimi storitvami. Druga dodatna aplikacija je shranjevanje datotek. To je vaš osebni prostor, kjer lahko pošiljate različne datoteke, vključno z glasbo, dokumenti, glasovnimi sporočili in še več. Obstajajo zbrane datoteke, ki so vam bile poslane po liniji, in tiste, ki ste jih tam vnesli.

  Mnenja

  Aplikacija Line dobiva večinoma pozitivne ocene uporabnikov. Ocena ima 4 točke v vseh priljubljenih trgovinah aplikacij. Ljudje radi hitrost sel, njegovo udobje in preprost vmesnik. Uživa uporabnike in veliko občinstvo, kar vam omogoča, da se ne motite med kurirji, ko se morate izogniti stiku z nekom. Predvsem pa, seveda, pohvalite aplikacijo in storitve, ki so vezane na linijo, saj vam omogočajo, da diverzificirate komunikacijo in izmenjujete vsebine na nov način. Iz minusov je nekaj nestabilnega delamodeli telefonov, ki uporabljajo Android, in slaba povezava zaradi nedavnih omejitev pri delu sel na ozemlju.

  Sorodne publikacije