Kako povezati ByFly WiFi. ByFly WiFi povezava in konfiguracija

Običajno povezava WiFi ByFly ne povzroča posebnih težav. Vendar imajo nekateri uporabniki težave pri nastavljanju modema ali usmerjevalnika. O tem, kako povezati ByFly WiFi, in bo šel dlje na jeziku. Vprašanja, predlagana za obravnavo, so standardna, in kot premišljen model usmerjevalnika bo poudaril priljubljena modifikacija "Promzvyaz-M200". Za ByFly nastavitev modema ni najbolj zapletena operacija. Ampak vse je v redu.

Kako povezati ByFly WiFi: potrebni primarni pogoji

Najprej, ko sklepate pogodbo za predmet storitve, bodite pozorni na navedbo posebnega vpisa vzorca podatkov in gesla, ki naj se uporabi pri povezovanju z omrežjem.


Druga točka se nanaša na opremo, ki jo je prejel od ponudnika. Najprej morate povezati usmerjevalnik z računalnikom in namestiti gonilnike zanj. Če operacijski sistem ne namesti namestitve v samodejnem načinu, morate uporabiti poseben disk, ki ima vso potrebno programsko opremo. Vključiti ga je treba pri nakupu glavne opreme. Nazadnje se prepričajte, da ima prenosni ali namizni računalnik povezovalni modul Wi-Fi, namestite ustrezne gonilnike in deluje v običajnem načinu. Razumete, da brez takega modula v sistemu in gonilnikov, nameščenih za to, pogovor o brezžični povezavi ni potreben. Ločeno upoštevajte, da na nekaterih modelihPrenosne računalnike lahko vklopite s posebnim stikalom na stranskih ploščah, bližnjicami na tipkovnici s funkcijo FN ali kako drugače. To je zelo pomembno, saj nadaljnje obravnavanje vprašanja internetne povezave brez nje nima smisla.


Preverjanje povezovalne sheme

Na vprašanje, kako povezati ByFly WiFi, praviloma ne bi smelo biti povezave modulov. Za te namene se standardni kabel z RJ-45 priključki imenuje tudi patch kabel. Kako nastaviti WiFi na ByFly? Vse je preprosto. Kabel ponudnika je povezan z glavno napravo, za konfiguracijo same naprave pa morate najprej uporabiti neposredno povezavo s terminalom. To je potrebno le v prvi fazi nastavitve zahtevanih vrednosti parametrov in potem ne bo potrebno. Ko shranite nastavitve, bodo uporabljene za celotno omrežje.

Konfiguriranje WiFi na ByFly "Promsvyazok"

Torej, vezje je na in deluje. Prvi korak pri reševanju problema, kako nastaviti WiFi na ByFly, bo vpis v vmesnik usmerjevalnika, ki bo v resnici odgovoren za zagotavljanje komunikacij. V ta namen uporabimo kateri koli brskalnik, nameščen v sistemu (vsaj isti Internet Explorer ali Edge, ki je v sistemu Windows 10). Programske opreme te vrste ni odvisna posebej od ničesar.

Dostop do vmesnika

Zdaj za konfiguracijo z brezžičnim omrežjem ByFly bo izvedena v skladu s spodnjo shemo. V naslovno vrstico napišite 1921681.1. V standardni konfiguraciji Kot uporabniško ime in geslouporablja admin Če usmerjevalnik iz nekega razloga izda napako, lahko ponastavite nastavitev s klikom na ustrezen gumb na zadnji strani naprave ali prekinite povezavo z omrežjem za približno 10-15 sekund.
Nekaterim uporabnikom svetujemo, da zdržijo daljši interval (približno 15 minut), vendar se zdi, da to ni potrebno.
Zdaj, kako nastaviti WiFi na ByFly, se začne osnovni. Vmesnik usmerjevalnika je vključen. Uporabljamo zavihek Nastavitev vmesnika, kjer morate najprej nastaviti PPPoE na vrsto povezave (polje ISP).
Na tej stopnji je vprašanje, kako nastaviti WiFi na ByFly, naslednje: vnesti morate uporabniško ime in geslo, ki sta bila določena v pogodbi. Zelo pomembno je, da v polju Bridge Inetrface nastavite aktivacijo (navedite Aktivirano).
Podobni ukrepi se izvajajo za linijo privzete poti z zahtevo za ponovno povezavo na ravni 30 minut.
Shranite spremembe in pojdite na zavihek Brezžično. Zdaj WiFi konfiguracija ByFly ("Promsvyazok" -modem vzamemo samo kot primer) zagotavlja vnos naslednjih parametrov:
 • aktivira Access Point;
 • za niz SSID Broadcast Da;
 • V imenu SSID omrežja vnesite poljubno ime;
 • vrsta preverjanja pristnosti izbere PSK2-WPA;
 • V polje Ključ v vnaprejšnji skupni rabi vnesite izumljeno geslo privilegijev dostopa;
 • shrani spremembe s klikom na gumb Shrani.
 • Sistemske nastavitve

  V idealnem primeru, po vseh opravljenih operacijah in povezavah, omrežje pa mora zaslužiti. Ampak to se zgodioperacijski sistem samodejno ne sprejme nastavitev. V tem primeru se bo vprašanje, kako povezati ByFly WiFi, zmanjšalo na dejstvo, da je treba spremeniti nekatere parametre omrežne kartice. To storite tako, da se prijavite v razdelek Upravljanje omrežij in skupne rabe, ki se nahaja na standardni nadzorni plošči "(lahko jo pokličete tudi z ncpa.cpl iz Run Console). Tukaj morate izbrati želeno povezavo in pojdite na razdelek za spreminjanje lastnosti omrežne kartice. V lastnostih omrežja izberemo nastavitve protokola IPv4 (običajno glavna različica povezave uporablja četrto različico, ne pa šeste).
  Za prehod smo postavili 1921681.1 in spremenili zadnjo številko našega notranjega naslova s ​​2. Prejemanje DNS naslovov, če vse deluje, lahko pustite na samodejnem sprejemu nastavitev.

  Kaj storiti, če DNS ne deluje?

  Toda kaj naj naredim, če povezava ne deluje, tudi če so nastavitve nastavljene samodejno? V večini primerov je problem, kako povezati ByFly WiFi, mogoče rešiti z ročnim nastavljanjem naslova strežnika DNS.
  To se nanaša na nastavitev konfiguracije štirih in osem prilagoditev, ki temeljijo na brezplačnih Googlovih storitvah. Te možnosti ne marate? Uporabite nastavitev Yandex ali dokončajte nastavitve ponastavitve, da počistite predpomnilnik DNS v ukazni vrstici ipconfig /flushdns. Po izvedbi ukaza je zaželeno, da ponovno zaženete sistem in se prepričate, da deluje.

  Vprašanje dajatevProxy strežniki

  Pomembno je omeniti dejstvo, da je v nekaterih sistemih proxy strežnik za lokalne naslove privzeto vklopljen. Ta možnost vpliva na omrežje in dostopa do računalnikov, ki so v njem. V nastavitvah protokola IP morate iti do naprednih možnosti in onemogočiti uporabo posredniškega strežnika, razen če to zagotavljajo nastavitve lastne povezave ponudnika. Seveda je dvomljivo, da se na začetku uporablja proxy, vendar preverjanje nastavitev ne ovira. Poleg tega lahko eksperimentirate tudi z naslovi. IP lahko vnesete ročno, vendar le tako, da se razlikuje od naslova prehoda za vsaj štiri do pet ducatov. To pomeni, da če ima usmerjevalnik zadnjo številko 0 ali 1 blizu računalnika, mora naslov vključevati na koncu vrednosti 40 ali 50. Končno je lahko eden od razlogov, zakaj povezava ne deluje, uporaba VPN. Vsaj v fazi dostopa do nezaključenih virov je zaželeno onemogočiti to funkcijo. In hitrost interneta bo višja in način čakanja na odziv mesta se bo zmanjšal, in na koncu samo dobili 504 napake, kot Gateway Timeout, ki kaže nedostopnost glavnega prehoda, in bolj preprosto, usmerjevalnik sam, kateri usmerjevalnik ali modem je tam.

  Kratki rezultati

  Kot že razumete iz vsega zgoraj navedenega materiala, povezava WiFi ByFly ne predstavlja nič posebej zapletenega. Načeloma so vsa dejanja zelo podobna povezavi s ponudnikom "Rostelecom" (vsaj glavni usmerjevalnik in njegove nastavitve)nastavitve izgledajo enako). Edina razlika je, da prvi operater zelo pogosto uporablja shemo Bridge, druga pa temelji na delu omrežja v načinu PPPoE. V nasprotnem primeru, ko ste razumeli ta preprosta pravila nastavitve povezave, jih lahko uporabite za vse naprave in operaterje (ponudnike), če je iz določenih razlogov samodejno nastavljanje parametrov nemogoče.

  Sorodne publikacije