Kaj je nadgradnja računalnika?

Nadgradnja - kaj je to? Ta izraz se nanaša na proces, v katerem so izvedene izboljšave, zamenjava starih komponent v tehnično napredne. V prevodu beseda "nadgradnja" pomeni "nadgradnja". Lahko je tudi nadgradnja in nadgradnja. Danes ljudje uporabljajo dve možnosti. To je nadgradnja računalnika in nadgradnja računalnika. Če upoštevate drugo možnost, potem bi ustrezala več, ker je bolj sprejemljiv izraz. Vendar pa beseda "nadgradnja" v Rusiji se uporablja ne manj pogosto.


Posodobitev računalnika (nadgradnja, nadgradnja) - zamenjava nekaterih delov računalnika z najbolj tehnološkimi in "močnimi". Sedanji modeli so zgrajeni na modularnem sistemu, ki ga je mogoče nadgraditi, in z zmanjšanjem priključkov dobil močnejši računalnik.

V skladu s tem konceptom se lahko včasih uporabi tudi nadgradnja sistema Windows. Vendar pa bo v tem članku gre za "železo"

Nadgradnja - kaj je v računalniku?

Če pride do neprijetnosti pri uporabi računalnika in računalnik deluje z napetostjo, z najnovejšimi silami, so potrebne nadgradnje.
Neprijetne občutke se v nekaterih primerih čutijo. Tukaj je nekaj primerov, ki včasih spodbujajo k razmišljanju o posodabljanju posameznih delov računalnika:
 • Začelo se je več časa kot običajno.
 • Med izvajanjem več programov računalnik deluje počasi in istočasno, ko se odzove na dejanja uporabnika. To pomeni, da ko kliknete na gumb ali bližnjico, se računalnik na to zahtevo ne odzove takoj, temveč šele čez nekaj časa.
 • Atlansiranje sodobnih visoko zmogljivih iger, računalnik začne "upočasniti", kar pomeni, da je hitrost sličic na zaslonu opazno nizka. Proces igre ne poteka enakomerno, kot bi moralo biti, ampak kreteni. Ta video kartica nima časa za pretvorbo vnesenih podatkov in jo izda za obdelavo.
 • Kako nadgraditi?

  Nadgradite računalnik, da začnete s procesorjem. Ta izraz označuje mehanizem, ki lahko obdeluje kodo in definira glavne funkcije računalnika pri obdelavi podatkov.


  Zamenjava procesorja

  Čas je, da nekaj spremenite! Nedavni znanstveni dosežki hitro vstopajo v sodobni svet, saj premikanje nekaj ni tako mlado in funkcionalno. Vsako leto se inovacije in napredek vse bolj ukvarjajo z mislijo uporabnikov računalnikov, kar vam omogoča, da uživate v nečem izjemnem. Poseben užitek čutijo tisti, ki se odločijo za spremembe glede na procesor. Toda kako ga uresničiti v resnici, na žalost ne poznajo vsi. Preden nadgradite procesor, se morate prepričati, da bo z njim delovala matična plošča. Struktura kartice ima vtičnico procesorja. On je njihova povezava. Različne matične plošče imajo različne vtičnice. Ugotovite, kaj ne moti delo matične plošče je bolje na strani proizvajalca, v oddelku tehnične podpore. Tam lahko dobite vse potrebne informacije.
  Nato moramo razmisliti, kaj bi lahko bilo potrebno. Glavna stvar - to je najnovejši procesor, ki je samoumevno. V prisotnosti "spremembe" je potrebna termopasta, gobica, s katero lahko odstranitedolgi termični pasti, križni in ploski, srednje široki izvijač.
  Računalnik je izklopljen, povsem izvlečene so vse žice, izvijač odvijte matice, potisnite stranski pokrov. Stran sistemske enote se spremeni tako, da je hladilnik (ventilator) obrnjen v obraz in kabel je odklopljen. Nato so zanimiva 4 pritrdilna vzvoda (včasih 2). Na vsaki od njih je prikazana puščica. Torej, za premik hladilnika, morate premakniti vsakega od njih na stran. Nato se vsak vzpon dvigne navzgor. Ne samo, ampak glavna stvar - ne pretiravajte! Šibki kliki vam bodo povedali, da se vse premika v pravo smer. Ko je hladilnik odstranjen, morate odstraniti tudi procesor. Za to obstajajo posebne ključavnice. Novi procesor je nameščen, nameščena je termopasta in nameščen hladilnik. Ta razdelek je pokazal, da je nadgradnja enostavna, tudi če morate zamenjati procesor.

  Kako nadgradim grafično kartico?

  Video kartica je mehanizem, ki pretvarja grafično sliko, shranjeno kot pomnilnik računalnika (ali samega adapterja), v konfiguracijo, ki je primerna za nadaljnji prikaz.

  Zamenjava komponente

  je potrebna za izvedbo nadgradnje grafične kartice. Potem so vse žice odklopljene, vijaki so priviti in stranski pokrov premaknjen. Raztegne vijak, ki pritrdi grafično kartico in previdno odstranita dva pisala iz reže, ki se premikajo navzgor.
  Vstavljena je nova kartica na mesto odstranjenega video adapterja. Nato je v priključek vstavljen še en vložek. Nameščen jeSLI most. Vijaki so pritrjeni na obe kartici, stranski pokrov je pokrit in privit, predhodno priključen hladilnik. Ko priključite vse žice, se računalnik vklopi. Obvestila o najnovejši strojni opremi je treba pričakovati takoj po zagonu sistema. Če namestite gonilnik z diska, ga morate le vstaviti v pogon, na koncu zagona izberite "Install driver". Če je namestitev izvedena s trdega diska, morate iti v mapo, v kateri so bili predhodno preneseni, in dvokliknite zagon.

  Zaključek

  Tako lahko zaključimo, da nadgradnja ni zapleten postopek. V stari lupini je mogoče zamenjati nekatere podrobnosti za nove. Torej, izboljšajte svojo najljubšo tehniko. Nadgradnja, ki jo naredite z lastnimi rokami, vam bo prihranila dodaten peni, ki ga lahko vstavite v nove komponente.

  Sorodne publikacije