Kako uporabljati avtomobile: opis postopka, postopka in priporočil

Precej stari avtomobil je breme za lastnika. Trenutno je registriran v prometni policiji, zanj velja prevozna dajatev. Tudi vzdrževanje starega avtomobila je dovolj drago. Zato je veliko bolj donosno, če ga pošljemo v odpad, medtem ko obstaja državni program recikliranja.

Odstranjevanje - Kaj je to?

Izkoriščenost vozila je kompleksen tehnološki proces, katerega bistvo je podrobno razvrščanje avtomobila v komponente in njihovo naknadno razvrščanje. Kako se uporabljajo avtomobili? Delo je razdeljeno na več stopenj. Najprej se iz avtomobila odstranijo gumijasti izdelki in steklo. Potem iz avtomobilskega salona odstranite stole, armaturno ploščo, elektroniko, plastične izdelke. Nato razstavijo električno opremo in proizvajajo industrijske odtoke za tekočine. Po tem se kovinski deli stisnejo in pošljejo na taljenje.

Vzroki

Vlada je po analizi, kako in kako uporabiti vozila v tujini, ugotovila, da je treba v Rusiji okrepiti izkoriščanje starih avtomobilov, saj njihovo izkoriščanje vodi do povečanja negativnih posledic za okolje okolje
Drugi razlog je poskus države, da oživi prodajo domačih avtomobilov. Predvideva se, da bo program uporabe ključno vplival na strojno industrijo.

Umik TK iz računa

Za začetek postopka recikliranja je treba najprej odstraniti avto iz računa v prometni policiji. Za to morate zbratipaket dokumentov in napisati ustrezno prijavo na prometno policijo, kjer bo izdano potrdilo o standardnem vzorcu. Obstajajo primeri, ko avto ni mogoče zagotoviti na prometne policije. In vprašanje je, kako razpolagati z avtomobilom brez avtomobila v prometni policiji? V primeru, da bo izvedena popolna uporaba avtomobila, ni potrebno zagotoviti avtomobila, v primeru delne uporabe pa se zahteva pregled in preverjanje številk enot. V tem primeru lahko pokličete strokovnjaka, ki bo po pregledu izdal ustrezen sklep.
Inšpektor prometne policije bo s prejetimi dokumenti izdal tudi potrebno potrdilo. Kot rezultat, vprašanje, kako razpolagati z avtomobilom brez avtomobila v prometni policiji je rešen precej preprosto.

Koliko stane postopek recikliranja

Pri odločanju o fizičnem odlaganju avtomobila mora biti znano, da ga je mogoče odstraniti na dva načina. Prvi - avtomobil se lahko odpelje na državno odlagališče. V drugi možnosti je odstranjevanje mogoče opraviti samostojno.

Ko pošljete avto na postajo za odstranjevanje, se lahko sprašujete, ali lahko avtomobil brezplačno odstranite ali ga morate plačati? V ta namen morajo lastniki preučiti standardno pogodbo za odlaganje v izbrani organizaciji. Praviloma vključuje točko o vzajemni odškodnini, za katero se zdi, da je avto. In, zato, lastnik avtomobila ne bo treba dodatno plačati za uporabo. V drugi različici, lastnik avtomobila samostojno razstavi avto in odpelje telo v odpad. S to možnostjo za prodajo rezervnih delovlahko zaslužite nekaj denarja.

Uporaba brez dokumentov in strojev

\ t
Pogosto se pojavijo situacije, ko lastnik TK nima naprave ali dokumentov. Najpogosteje se to zgodi po prodaji avtomobila po splošnem naročilu, ko se novi lastnik ne mudi, da bi avto zabeležil. V tem primeru je vprašanje, kako odstraniti avtomobil brez avtomobila in dokumente, mogoče rešiti le na en način.
V ta namen se vodji Državnega inšpektorata za avtomobile napiše izjavo o odstranitvi TK glede na razloge za njeno popolno uporabo. Po tem, ko avto nalaga nekatere omejitve, na katerih ga ni mogoče prodati, preklicati, in tako naprej. Če takšna država članica pade v vidno polje inšpektorjev DPS, se samodejno pošljejo na točko kazen in obvestijo lastnika avtomobila. Ker dokumentov ni mogoče obnoviti po odstranitvi avtomobilov, lastnik običajno zahteva, da se zahteva za odstranitev umakne.

Preverjanje avtomobila pred nakupom

Pred nakupom avtomobila za drugo osebo se mora pregledati za namene recikliranja. Če se izkaže, da je vozilo izkoriščeno, bodo kupci imeli veliko težav. Tak avtomobil na primer ne more biti več registriran. Zato bodo prihodnji lastniki imeli vprašanje, ampak kako preveriti, ali je rabljen avtomobil ali ne? Ta ček lahko uporabljate na dva načina.
 • Skupaj z lastnikom TK je treba zaprositi za prometno policijo in z oddajo PTS, STS, potnega lista izpolniti zahtevane obrazce. Po plačilu državne pristojbine se pošlje zahteva, ki jo je treba le počakatirezultat.
 • Informacije o vozilu je mogoče dobiti na uradnem portalu Državnega inšpektorata za varnost v cestnem prometu, kjer je mogoče ustrezno poiskati kodo VIN. Res je, da pri tej metodi preverjanja obstaja verjetnost, da podatki o vozilu niso bili vstavljeni v osnovno enoto.
 • Predelava rabljenega avtomobila

  Občasno obstajajo primeri, ko je avto že odstranjen, vendar morate to dejanje preklicati. Postavlja se vprašanje, ali je mogoče obnoviti lastništvo avtomobila, ki ga je bilo treba odstraniti. Dokumenti na avtu so v tem primeru. Ali je bil na primer avto kupljen v dobrem stanju, vendar je uradno v recikliranju. Razen v primeru, ko je bil TP prodan v okviru posebnega državnega programa nagrajevanja, je to mogoče. Če želite obnoviti vaš avto, je dovolj, da pridete v prometno policijo s paketom dokumentov. V primeru nakupa avtomobila bo potrebno:

 • Poiščite nekdanjega lastnika vozila.
 • Dokumenti za recikliranje.
 • Pregled avtomobila, ki ga opravi osebje DIBB. Po uspešnem pregledu vam bodo novi avtomobili izdani v vašem imenu.
 • Registracija prodajne pogodbe.
 • Program recikliranja 2017

  Ruski program uporabe je bil sprejet leta 2010 in se je izkazal za učinkovitega, zato je bilo njegovo trajanje podaljšano. Vsako leto se program spreminja, tudi letos. Mnogi se sprašujejo, če je to mogoče in kako se znebiti avtomobila brez avtomobila in dokumentov o tem programu uporabe. ZaČe želite razumeti, se morate seznaniti z glavnimi pogoji programa.
 • Stroj mora biti star najmanj 6 let.
 • Potrebno rusko državljanstvo za lastnika.
 • Avto lahko najamete samo pri trgovcu.
 • Denar, prejet za odlaganje, se lahko porabi le za nakup avtomobila s posebnega seznama.
 • Če želite postati član programa, morate najprej odstraniti avto iz računa. Nato trgovec opravi vse delo v zvezi s programom recikliranja. Vključuje registracijo dokumentov, dostavo avtomobila za uporabo, registracijo pogodbe in popust pri nakupu novega avtomobila.

  V tujini

  Na koncu se bomo naučili, kako uporabiti avtomobile v tujini. V tistih državah, kjer je avtomobilska tehnika sestavni del gospodarstva, je svetovna kriza postala katalizator za reševanje vprašanja recikliranja starih avtomobilov. Države, kot so Nemčija, ZDA, Japonska, so razvile program, s katerim lastniki avtomobilov prejmejo dodatna sredstva za nakup novih avtomobilov, potem ko so jih dali na razpolago starim. Plačila v različnih državah so bila:
 • ZDA - približno 4500 dolarjev;
 • Nemčija - do 3.500 USD;
 • Anglija - do 3.100 dolarjev na avto.
 • V veliki meri so avtomobilska podjetja zaradi sprejetja te odločitve dobila dodatne priložnosti za povečanje trga, s čimer so pomagala povečati prodajo novih avtomobilov. V različnih državah so bile te številke:
 • ZDA - 700.000 avtomobilov;
 • Nemčija - 600.000 avtomobilov;
 • ​​
 • Združeno kraljestvo - 550000 avtomobilov.
 • Programi uporabe v teh državahse je izkazalo za uspešno.

  Če povzamemo, je treba ugotoviti, da je program uporabe namenjen tistim, ki so lastniki starega avtomobila, ki ga nihče ne uživa. Za dejansko uporabo stroja lahko dobite precej veliko vsoto plačil. Ampak, ker v okviru tega programa, ki jih potrebujete, da bi trgovec, nato pa vprašanje, kako razpolagati z avtomobilom brez avtomobila ne šteje. Organi pravijo, da se program lahko hitro konča, vendar natančne informacije, ko se to zgodi, ne bodo dale. Zato je smiselno začeti čim prej sodelovati. Hkrati je treba upoštevati dejstvo, da je vlada namenila 10 milijard rubljev za izvajanje tega programa. To pomeni, da bo delovalo, ko bo denarja. In če se pridružite programu zdaj, boste morda imeli čas, da dobite popust na nakup novega avtomobila.

  Sorodne publikacije