Kako zamenjati steklo na iPhone 5 z lastnimi rokami: praktična priporočila, navodila

Trenutno imajo novi modeli iPhonov še eno stekleno skladišče: proizvajalec se je iz Gorilla Glass preusmeril na safirne kristale, da bi se izognili praskam. Kljub temu se prejšnja serija pogonov naprave iz Apple še vedno pogosto uporablja v mnogih državah, kljub manj stabilnim zaslonom.

V mnogih video testih so Appleovi pametni telefoni videti boljši od številnih konkurentov, vendar lahko vidite veliko iPhone z razpokanimi zasloni ali vsaj manjkajočimi velikimi koščki stekla na robovih po neuspešnih kapljicah.


Koliko je vredno zamenjati steklo na iphone 5s in 5c?

Appleove storitve ponujajo zamenjavo zaslona iPhone 5C ali 5 v treh do petih delovnih dneh, kar bo stalo 269 USD. Kljub temu so na voljo storitve popravil tretjih oseb, ki so hitrejše in cenovno ugodnejše. V teh storitvah lahko zamenjate steklo na iPhone 5 za ceno okoli 100 USD. Na srečo je zamenjava vašega stekla iPhone zaslona dejansko zelo preprosta. Ne bo tako drago, če to storite sami. Namesto tega boste prihranili veliko količino v primerjavi z Apple popravili ali specializirano delavnico. Na iPhone 5 lahko zamenjate steklo. Celozaslonski odsek (celoten zaslon) bo stalo več (približno $ 60), vendar vključuje vse priključene komponente, kot je gumb Home, kar močno olajša celoten proces popravila. Pravzaprav, ko imate pametni telefon, morate samo izklopiti tri kable,priložite nov zaslon in ga popravite.


Poleg tega lahko kupite samo en element zaslona - steklo, ki vam lahko prihrani 30 evrov, vendar boste morali gumb in druge komponente premakniti sami. Zaželeno je, da kupite cel zaslon, to lahko storite v kateri koli spletni trgovini. Vendar pa zamenjava stekla na iPhone 5 S po ceni ene komponente ne bo delovala, kot na 5S - v teh modelih boste morali v celoti spremeniti zaslon.

Zakaj obstaja tak problem?

iPhone 5C in 5S imata stekleni pokrov, digitalizator (del, občutljiv na dotik) in osnovni LCD zaslon, vgrajen v en kos. To omogoča, da je naprava tanjša, vendar to tudi pomeni, da popravila ni mogoče izvesti ločeno za vsako komponento (ker je treba obdelovanec pogosto odstraniti skupaj z zlomljenim). To vodi v dejstvo, da sanacija deluje dražje.
Za tiste, ki imajo pomembno tehnično znanje in ustrezna orodja, je mogoče ta dela samostojno izvajati. Če želite zamenjati zaslon (ki vsebuje vgrajeno steklo), morate natančno identificirati svoj model iPhone (5 5C ali 5S). Vsak od njih ima svojo vrsto zaslona in ne boste mogli zamenjati stekla na delu iPhone 5 z modelom 5C in obratno.

Kako razlikovati med različnimi modeli iPhonov?

Trenutno se iPhone 5 in 5 precej enostavno vizualno identificirajo. Iphone 5C je edini z polikarbonatno (plastično) površino in 4-palčnim zaslonom v sredini, iPhone 5 pa je edini model z gumbom za dotik Touch ID na desni.
Vendar pa videz ni dober način identifikacije, še posebej, če je napravo mogoče primerjati med seboj. Zato je najbolje, da preverite iPhone s svojo edinstveno številko modela, ki je prikazana na zadnji strani naprave na dnu. Pametne telefone iPhone 5S in 5S je mogoče ločiti tudi po serijskih in serijskih številkah z uporabo storitev UltimateiLookup in EveryMac (na voljo za iOS 5 in novejše različice).
Serijska številka ni navedena navzven, vendar je na voljo, ko se na zavihku Summary v iTunes priključite na računalnik, kot tudi na pladnju za kartice Nano SIM. Če zaslon deluje dovolj dobro, da si ogledate vsebino zaslona, ​​lahko identifikacijske podatke ogledate tudi v razdelku Splošno & gt; "O programu" v programu "Nastavitve".

Različne podrobnosti prikaza

Čeprav so z vidika potrošnika zasloni iPhone 5C in 5S enaki - oba imata 4-palčni zaslon na dotik občutljiv na dotik LED z ločljivostjo 1136 x 640 in gostoto 326 pik na palec, V njih so različni zasloni LCD. Torej, če se odločite za zamenjavo stekla na iPhone (5 5S ali 5C) sami, se prepričajte, da kupite rezervne dele, izdelane posebej za vaš iPhone, po možnosti od uradnega proizvajalca. Obstajajo zasloni brez jamstev, ki niso tako kakovostni kot izvirni, in ne morejo delovati le slabo, ampak tudi zlahka se zrušijo.

Opozorilo o zamenjavi zaslona

Treba je opozoriti, da imajo stari modeli iPhonov običajno rezervne dele, ki so združeni kot en del za lažjo zamenjavo. Hkrati je del zaslona običajno iPhone 5 5C in 5Szahtevajo ločen prenos glavnega gumba, sprednje kamere, zvočnika in še veliko več. Na iPhone 5S, ko odprete napravo, je zelo enostavno prekiniti trakasti kabel, ki povezuje osebno kartico Touch s kartico.
Občutljivo odpiranje iphone in prenos majhnih delov sta zapletena in dolgotrajna. Prav tako je treba pozorno spremljati podrobnosti in imeti ostre oči in pametne prste. Če je steklo s starega zaslona močno poškodovano, odstranitev majhnih delcev iz njega bistveno poveča tveganje poškodb. Zasloni iPhone 5C in 5S so na voljo samo s tipko za dom, prednjo kamero in drugimi deli, ki so vnaprej nameščeni kot ena enota.

Razčlenitev pametnega telefona

Kako zamenjati zlomljeno steklo na iPhone 5? Za razstavljanje iPhone 5 morate uporabiti majhen zvezdni izvijač, s katerim morate odviti majhne vijake na obeh straneh pristanišča Lightning. Ne pozabite, da jih hranite na varnem mestu, ker jih je enostavno izgubiti. Z gobo odstranite zaslon iz telesa telefona. To lahko zahteva napor, toda če z eno roko držite telo in drugo, da izvlečete zaslon, to običajno preprosto ugasne. Za potiskanje izpostavljenega zaslona lahko uporabite tudi plastično kartico ali adapter. Bodite previdni - zaslona ne smete dvigniti za več kot 90 stopinj navpično, saj lahko kable raztegnete. Bodite pozorni na priključek na levi strani, tam so tri priključne žice. Skrite so podZgornja kovinska plošča v našem telefonu. Ta plošča je pritrjena s tremi kovinskimi vijaki. Odvijte jih s standardnim izvijačem s križno režo in ga odstranite na varno mesto. Ker so zelo majhne, ​​se lahko zlahka izgubijo. Ploščica vsebuje posebne ključavnice na levi strani, ki jo potisnejo v levo in jo nato dvignejo. Potrebovali boste zelo malo napora. Ne potisne je ven - z lahkoto mora sama pobegniti. Po tem boste lahko videli tri kable, ki jih morate priključiti. Prekrivajo se, zato začnite postopek povezave z vrha.

Priključitev kontaktov

Za odstranitev priključka uporabite plastični pladenj ali izvijač z ravnim rezilom in jih nežno izvlecite. Vaš stari zaslon bo ugasnil takoj, ko sprostite tretji priključek. Sedaj lahko zamenjate steklo na iPhone 5 z novim. Umaknjeni zaslon začasno ustavite in vzemite nov. Poravnajte ga na vrh ohišja, ga dvignite za 90 stopinj in ga vstavite v obratnem vrstnem redu. Njihova podloga je lahko zapletena, vendar zahteva zelo malo napora in ne bi smela trajati več kot nekaj minut. Zdaj lahko zberete svoj iPhone 5. Pritrdite kovinsko ploščo, vključno s tremi srebrnimi vijaki.

Najnovejše kapi

Preden zaprete zadevo in jo popravite, je pomembno zagotoviti, da iPhone 5 teče gladko. Vendar ne pozabite, da če naprava ostane delno razstavljena, gumb Domov še ne bo deloval. Vendar pa mora biti zaslonpopolnoma obvladljivo. Če je tako, ste uspeli pravilno zamenjati steklo na iPhone 5. Zadnji korak je zapiranje ohišja od zgoraj, preverite, ali glavni gumb deluje, in nato ponovno vstavite osnovne vijake. Po tem je vse pripravljeno. Kot lahko vidite, je postopek zelo enostaven. Podobno je mogoče iPhone 5S popraviti in popraviti. Zamenjava stekla z lastnimi rokami v tem modelu je podobna, vendar morate upoštevati krhkost njegovih stikov in delovati zelo previdno.

Sorodne publikacije