Tiskalnik Epson Expression Home XP-342: pregledi, opis, specifikacije

Večnamenske naprave vse bolj zamenjujejo klasične tiskalnike od običajnih uporabnikov. To je razumljivo. MFP združuje tri naprave: tiskalnik, optični bralnik in kopirni stroj. To pomeni, da ta naprava ne more samo tiskati. To privlači uporabnike. IPS Epson Expression Home XP-342, ki ga bomo pregledali nekoliko kasneje, se nanaša na najsvetlejše predstavnike razreda. Ta naprava lahko celo natisne barve in je odlična za tiskanje fotografij. Vendar je vse v redu. Najprej nekaj besed o proizvajalcu.

Nekaj ​​o Epsonu

Korporacija Seiko Epson je bila ustanovljena leta 1881 na Japonskem. Sprva ni storila ničesar in se ukvarjala izključno s prodajo ur. Leta 1912 je ustanovila svojo enoto za izdajo ur. Japonske ure so cenjene po vsem svetu. Med drugo svetovno vojno se je hitrost proizvodnje ur na Japonskem zmanjšala. V tistem času je bilo veliko bolj cenjenih ura mehanizmov za bombe in mine. Podjetju je uspelo doseči predvojno raven prodaje šele v drugi polovici petdesetih let.


Prvi mini tiskalnik na svetu je podjetje izdalo leta 1968. V istem letu se je začela njihova množična proizvodnja. Od takrat se je začela zgodovina podjetja kot proizvajalca tiskalnikov. Epson je prinesel veliko novega v to industrijo. Do danes velja za najbolj kakovosten izdelek Epson. Dokaz za to lahko služi kot delež na periferiji tržne pisarne. To je to, podjetje za prodajo urje postal največji dobavitelj pisarniške opreme. Toda izdelki podjetja se pogosto uporabljajo doma. Na primer, tiskalnik Epson Expression Home XP 342. Začnimo s podrobnejšim pregledom tega modela.

Vsebina paketa

Ta večnamenska naprava je v reciklirani kartonski škatli. Na najpomembnejšem mestu je barvita slika samega MFU in logotipa podjetja. Na stranskih stenah škatle so natisnjene tehnične lastnosti izdelka natisnjene s predpono pisave.


Vse v Spartanu je preprosto: pogon z originalnimi gonilniki in drugo potrebno programsko opremo, samopostrežni priročnik Epson Expression Home XP 342 in garancijska kartica. Vse. Ni niti kabla za povezavo z računalnikom. Ta potek podjetja je na splošno nejasen. Očitno pričakujejo, da bodo vsi uporabljali Wi-Fi. Karkoli že je. Mimogrede, o navodilih. Slednje se izvaja zelo kakovostno. Prevajanje v ruski jezik nikakor ni krivulja. Ja, in v navodilih skoraj vsi so naslikani. Na podrobnosti.

Videz in oblikovanje

Torej, kaj lahko rečemo o videzu te večnamenske naprave? Deveji izgledajo elegantno in strogo. Mat plastika se izmenjuje z bleščečo, kar daje napravi precej zanimiv videz. Sprednja plošča (ki je ločena) ima barvni LCD in kontrolnike tiskalnika. Vse je narejeno v minimalističnem slogu. Zato bo z vodstvom razumel tudi otroka. Zgornja plošča je pokrov optičnega bralnika. Ona je končanaiz visoko kakovostne plastike. Tudi pred njim je posebna reža za pomnilniške kartice mini-SD. Podprto je neposredno tiskanje. Na zadnji steni so priključki za povezavo z računalnikom in električnim omrežjem. Na splošno Epson Expression Home XP 342, ki smo ga pregledali tukaj, izgleda zelo impresivno. Vendar pa je čas za pregled osnovnih tehničnih značilnosti naprave.

Glavne tehnične značilnosti

Kaj je zanimivo v tej večnamenski napravi? Zato naprava temelji na tehnologiji brizgalnih tiskalnikov in za ta postopek uporablja štiri kartuše. MFP ima tudi Wi-Fi oddajnik in možnost tiskanja neposredno iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Povežite se z računalnikom s kablom USB ali oddajnikom Wi-Fi. Pregledi Epson Expression Home XP 342, ki jih bomo pregledali nekoliko kasneje, podpirajo tudi vključitev sistema za neprekinjeno dobavo črnila. Brez nje stroški za barve niso povsem sprejemljivi. Če želite aktivirati to možnost, gonilnika za napravo nikakor ne smete posodobiti. V nasprotnem primeru bo posodobljena vdelana programska oprema večnamenske naprave. In že prepoveduje vključitev SBS. Morate biti previdni.

Funkcije tiskanja

Torej, kaj ponuja uporabnik Epson Expression Home XP 342 za Epson Expression HomeProperty 342, kar zadeva tiskanje, ponudbo? Kot tiskarski element se uporablja piezoelektrična glava. Po eni strani ima pozitiven vpliv na kakovost. Po drugi strani pa lahko povzroči težave v primeru uporabe neoriginalnih kartuš. Enobarvna hitrost tiskanjaje 33 strani na minuto. Za jet tiskalnik je to odličen rezultat. Namesto tega natisne le laserski tiskalnik. Vendar pa se uporablja popolnoma drugačna tehnologija. Barvne slike se natisnejo s hitrostjo 15 listov na minuto. Velikost padca je samo 3 pl. To pomeni, da ni mogoče pregledati posameznih kapljic na končnem izpisu brez posebne naprave. In to ne more, ampak prosim. Zdaj pa si poglejmo še nekatere druge funkcije večnamenske naprave.

Značilnosti skenerja

Zdaj pa se obrnemo na skener večnamenske naprave Epson Expression Home XP 342, ki jo bomo razstavili v naslednjih poglavjih. Element skeniranja ima tablično arhitekturo in temelji na senzorjih CIS. To vam omogoča hitro in natančno skeniranje slik katere koli stopnje težavnosti. Največja ločljivost optičnega bralnika je 5700 x 1470 slikovnih pik. To je odličen rezultat za proračunski sistem. Mnogi lastniki te večnamenske naprave ugotavljajo, da se skener hitro spoprijema tudi s kompleksnimi slikami. Hkrati barvna globina praktično ne trpi. Veliko ljudi je zadovoljnih, da se lahko s tem skenerjem večnamenska naprava uporablja kot kopirni stroj. Brez povezave z računalnikom. In res je impresivno. Do nedavnega je ta možnost predstavljala del zmogljivih profesionalnih avtomobilov. Vendar pa se vrnimo k drugim funkcijam Epson Expression Home XP 342. Kartuša je na primer posebej omenjena.

Značilnosti kartuš

V tej večnamenski napraviTovarna ima vgrajene originalne kartuše podjetja Epson. Večnamenske naprave se lahko natisnejo, dokler so tam. Vendar pa je vredno zamenjati cenejše možnosti, saj bo kakovost tiska zelo padla. Poleg tega bodo odtisi videli različne artefakte v obliki razmazanih kapljic. In če poskušate sami izpolniti črnilo Epson Expression Home XP 342, bo rezultat še slabši. Ta naprava preprosto ne trpi dobave, ki jih Epson ne potrdi. To je nenavaden način boja z neoriginalnim potrošnim materialom. Uporabite izvirnik. Ni problema Če bi le iz višje cene znižali na ustrezno ceno. Ločena zgodba z neprekinjenim sistemom dobave črnila. Za ta načrt ni prvotnega modula. Moraš postaviti zunanjega. Toda v tem primeru kakovost tiska pade pod ploščo. In originalne kartuše ne pomagajo. Ko je nameščen, lahko SNMP modul na črnilu Epson Expression Home XP 342 nalijete neposredno na papir, tako da se tam pojavijo madeži in lomi. Kdo pa to potrebuje? In brez SPSP, so kartuše v nekaj dneh izčrpane. Za uporabnike je težka izbira: dolgo časa uporabiti tiskalnik, ampak strašiti kakovost natisov ali uporabiti malo, vendar uživati ​​sliko.

Značilnosti povezovalnih vmesnikov

To večfunkcijsko napravo je mogoče na računalnik priključiti na več načinov hkrati: s standardno žično povezavo in uporabo Wi-Fi oddajnika. Očitno se je proizvajalec zanašal bolj na drugi kot klasični kabel USBNi dostave.
Vendar je treba upoštevati, da je brezžična povezava zelo nestabilna. To je tako v Epson Expression Home XP 342. Gonilniki, ki so priloženi napravi na celotnem pogonu, ne bodo delovali pravilno, dokler jih ne nadgradite. Lahko pa izgubite zmožnost namestitve modula SNPF, saj lahko tudi nadgradite vdelano programsko opremo. Kaj je zanimivo: neposredno tiskanje iz pametnega telefona in tabličnega računalnika poteka brez težav, tudi brez gonilnikov. Očitno je v firmware večnamenske naprave, proizvajalec tudi veliko napak.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

In zdaj je čas, da pregledamo preglede tistih, ki so že uspeli kupiti ta čudež inženirske misli. Naenkrat je treba omeniti, da so pregledi nejasni. Pozitivni in negativni med njimi so približno enaki. Toda začeli bomo s pozitivnimi. Mnogi lastniki te naprave so opazili, da večnamenska naprava zagotavlja izjemno visoko kakovost tiska. Malo čudno. To so verjetno napisali tisti, ki uporabljajo originalne kartuše. Samo kakovost tiskanja z njimi ni pokvarjena. Prav tako uporabniki ugotavljajo, da so črno-bele strani sproščene z zelo veliko hitrostjo. Toda to je absolutna resnica. Namesto tega tiskalnik deluje le z laserskimi modeli. Še posebej hvalevredni uporabniki imajo napravo devaysa. Zaradi tega je naprava večnamenska. In to je tisti, ki vam omogoča uporabo stroja kot kopirnega stroja (xerox). Posamezni lastniki se ne morejo veseliti z vgrajenim Wi-Fi oddajnikom. Omogoča neposredno tiskanje neposredno iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Tamožnost je zelo uporabna. MFP lahko tiska neposredno iz bliskovnega pogona. Brez računalnika. Skoraj vsi uporabniki (tudi tisti, ki so pustili negativen komentar) opozarjajo na visoko kakovost zbirke in materialov. In to je res. Še vedno, Epson. Japonska kakovost.

Negativne povratne informacije od lastnikov

In zdaj misli tistih, ki so iz tega razloga razočarane nad to večnamensko napravo. In toliko jih je. Prva stvar, ki je vznemirila lastnike - nezmožnost uporabe kartuš drugih proizvajalcev. To je res slabo. To pomeni, da jih lahko uporabite, vendar bo kakovost slike na izpisu odvratna. Drugi problem, ki so ga odkrili lastniki, je povezan z zloglasnim SNRC. Mnogi so opazili, da po namestitvi tega modula Epson Expression Home XP 342 natisne rdečo barvo. To pomeni, da je potiskalnik na vrhu zamašen. Sami ga morate ponastaviti (kar ni lahko) ali pa MFU prenesti v storitev. Mimogrede, po namestitvi SIP-a so mnogi opazili, da so vse slike natisnjene z zelenim odtenkom. Ta funkcija večnamenske naprave. Ne trpi zaradi neoriginalnih sestavin. In veliko jih je samo dolgčas. Še vedno b Konec koncev, popolnoma in popolnoma blokira sposobnost običajnega tiskanja pri uporabi komponent tretjih oseb. Dodeljeni so bili nerazumni komentarji in razvpiti Wi-Fi oddajnik. Povezava je zelo nestabilna. Večnamenska naprava nenehno izgublja pogled iz računalnika. Toda s pametnimi telefoni deluje dobro. V vsakem primeru morajo uporabniki iskati kabel USB, ker ni dobave.

Razsodba

Torej, kaj lahko rečete o tem tiskarju? Naj priporočam pred nakupom? To je zelo zanimivo vprašanje, na katerega je treba odgovoriti. Recimo, da je tako. Če nameravate uporabiti samo izvirne materiale s podatki o večfunkcijski napravi, je vsekakor vredno kupiti. Kakovost tiskanega gradiva bo na najvišji ravni. Če želite napravo nekako prilagoditi, uporabiti cenejše kartuše ali namestiti sistem SNPF, potem je bolje izbrati manj muhast model, saj iz njega ne bo prišlo nič dobrega.

Zaključek

Torej smo pogledali barvno brizgalno večfunkcijsko napravo Epson Expression Home XP 342. Pregledi na tej napravi ne dajejo nedvoumnega odgovora na vprašanje, ali gre za dober nakup ali ne. Kljub temu je njegova cena taka, da je za takšen denar težko kupiti nekaj z enakimi značilnostmi. In če ima MFU nekaj slabosti, potem se ti stroški izravnajo.

Sorodne publikacije