Kako odpreti konzolo Maincart in jo uporabiti?

V Minecraftu, kot v mnogih drugih igrah, kjer je omrežni način, je vgrajena ukazna konzola, kjer lahko igralec vnese različne zahteve za določene rezultate. Toda tudi tisti, ki so uganili o obstoju tega vmesnika, morda ne vedo, kako odpreti konzolo Minecraft.

Kako odpreti konzolo?

Za zagon ukazov ukazne mize morate odpreti klepet in klikniti znak "/" ("poševnica"). Vse, konzola je odprta. Torej, odgovor na vprašanje "kako odpreti" Maincraft "konzola" izkazalo, da je tako preprosta.


Zdaj lahko ni jasno, kako začeti uporabljati. Toda to lahko enostavno popravimo. Dovolj je poznati seznam uporabnih ukazov, ki jih lahko vnesete v konzolo. Eden od teh ukazov bo opisan spodaj.

Ukaz «/tp»

Če veste, kako odpreti konzolo Minecraft, je bila zelo preprosta, še težje je obravnavati ukazne ukazne mize. Obstaja ukaz /tp. Lahko premakne igralca, druge igralce ali katere koli predmete na želene koordinate. Za koordinatno metodo gibanja je potrebno razumeti samo eno pravilo: sprememba koordinat - delta - je označena s simbolom "~" - tilda. Na primer, da se premaknete na koordinate: 5 blokov na osi X, 7 blokov na osi Y in 10 blokov na osi Z, mora igralec vnesti "/tp ~ 5 ~ 7 ~ 10". Treba je upoštevati, da je znak tilde namesto števila nič. Za premik najbližjega igralca (če je igra na strežniku) na 5 blokov na X, 0 blokov Y in 0 blokovv osi Z vnesite "/tp @p ~ 5 ~~". Seveda je treba vse ukaze vnesti brez narekovajev.


Da bi naredili enako z naključnim igralcem, morate namesto @p vpisati @r. Z vsemi igralci - @a, z vsemi bistvenimi elementi - @e. S samim izvajalcem ekipe morate vnesti @.

Dodatek

Zdaj natančno veste, kako odpreti konzolo Minecraft. Ampak to je bilo zelo enostavno. Pojdite na klepet in začnite tiskati po poševnici. Privzeto se klepet odpre s tipko T (angleška postavitev). Če kliknete ikono poševnice na tipkovnici, se klepet takoj odpre s tipkanim znakom "/". Mimogrede, lahko vsak ukaz, ki ga podpira igra, zapiše v poseben ukazni blok. Ne morete ga opraskati. S tem blokom lahko ustvarite veliko število zanimivih mehanizmov, ki bodo delovali, ker bo igralec najprej zapisal določene ukaze. V istem članku se lahko naučite, kako odpreti konzolo Minecraft na strežniku. Presenetljivo je, da bo odgovor podoben tistemu, kar je napisano zgoraj: popolnoma enako, preko klepeta in poševnice. Zanimivo je, da je dobro znana ekipa /gamemode tudi eden od ukazov ukazne mize. Malo verjetno je, da bo v Minecraftu veliko igralcev, ki za to niso slišali, vendar mnogi niso sumili, da so ga že uporabili s pomočjo konzole.

Sorodne publikacije