Kako vstopiti v inženirski meni "Android"?

Sodobni pametni telefoni niso le možnost klicanja, brskanja po internetu in doživljanja različnih iger. Naprave z operacijskim sistemom Android OS imajo precej veliko različnih skrivnosti in razširitev. Nekateri so na voljo v inženirskem meniju. Toda kaj je to? Kako vstopiti v inženirski meni? Ali obstajajo tveganja, povezana s tem delom vdelane programske opreme pripomočka? Začnimo z vprašanjem, zakaj ta meni ni odprtokoden.

Varnost

Dejstvo je, da vse, do česar ima uporabnik dostop, tudi pri napačnem ravnanju in izbrisu, ne bo povzročilo nepopravljive škode. Ta isti meni, v primeru nepravilnega delovanja, lahko privede do dejstva, da se pripomoček ne bo razlikoval veliko od preproste pločevinke, ki se nahaja v smetnjaku.


Poleg tega je vse, kar je resnično potrebno, vedno odprt dostop. Skrite funkcije so bolj namenjene tistim, ki se profesionalno ukvarjajo s popravili programske opreme pametnih telefonov. Mimogrede, številni obrtniki priporočajo, da vzamete list in pero, preden vstopite v inženirski meni "Android". Za kaj? Za vsak primer morate zapisati vse podatke o odpadkih. Lepo je rešiti, ko gre kaj narobe.

Kaj je meni?

Pod inženirskim menijem se nanaša na poseben program, ki ga razvijalci uporabljajo na koncu oblikovanja pripomočka za programsko platformo. Pomaga na zadnji stopnji spremeniti zmogljivost stroja in prilagoditi njegove različne funkcije na ravni programske opreme. Isti meni se uporablja tudi zatestiranje


Pred uporabo tega menija se prepričajte, da vaš pametni telefon deluje na procesorju MediaTech. Zakaj je to tako pomembno? Na drugih čipih, na primer, Qualcomm, je inženirski meni izrazito obrezan in morda popolnoma odsoten. Kako vstopiti v inženirski meni Samsung, vprašanje ni vredno, saj vse naprave te blagovne znamke delajo na drugih vrstah procesorjev.

Android version

Ali obstaja razlika med tem, kako vstopiti v inženirski meni "Android 5.1" in mlajšo ali starejšo različico platforme? opažamo, da obstaja razlika tudi v modelih znamk in pripomočkov. Kot že omenjeno, za Samsung ni vhoda v inženirski meni, čeprav nekateri trdijo, da v tem primeru delujejo naslednji ukazi: * # * # 8255 # * # *, * # 0011 # ali * # * # 4636 # * #.

Kako odpreti meni

In tukaj smo prišli do glavnega vprašanja: kako vstopiti v inženirski meni? To je mogoče, če vnesete posebno kodo. To lahko storite z narečjem. Kaj je treba vnesti?
 • * # # # 3646633 # * # *
 • * # * # 4636 # * # *
 • * # 15963 # *
 • Po ukazu se večina pametnih telefonov samodejno preusmeri na strojno opremo meni V redkih primerih morate klikniti na gumb za klic. Če se po tem ne zgodi nič, preverite pravilnost vhoda. Če ni napak, vendar rezultat ni, potem vnesena koda ni primerna za vas.
  V primeru, da imate tablični računalnik, ki nima dialerja, ali pa nobena od teh kod ni delovala, lahko s spletnega mesta "Market" prenesete posebno aplikacijo. Na primer, MTK Engineering ali MobileUncle Tools. Aplikacije so brezplačne.


  Funkcionalno

  Po vstopuv upravljanem inženirskem meniju morate najti oddelek, za katerega so bili zaključeni vsi zgoraj navedeni postopki. Obstajajo tri možnosti za testiranje in določanje meritev. Razumimo zakaj.

  Kamera

  Začnimo morda iz tega dela pripomočka. Preko inženirskega menija lahko konfigurirate skoraj vse nastavitve fotoaparata. V drugem načinu lahko omogočite določitev delovnega toka. Malo ljudi se zanima za to, vendar v nekaterih primerih pomaga rešiti nekatere težave, povezane s samodejno popravljanjem ali fokusom.

  Avdio

  Pogosto je vprašanje, kako vstopiti v inženirski meni telefona, zanimivo za uporabnika prav zato, ker želi, da njegov pripomoček postane glasnejši. Če proizvajalec ne nastavi največjih nastavitev, lahko samostojno nastavite zvok v zvočnikih in mikrofonu.
  Te operacije lahko izvajate na več načinov:
 • Sip. Ta postavka je namenjena za vzpostavljanje nastavitev klicev prek interneta za primerne parametre.
 • Mic. V tem razdelku lahko spremenite občutljivost mikrofona na katero koli stran, na primer, da se prepričate, da mikrofon ne ujame sapo in tako naprej.
 • Sph. Ta razdelek je odgovoren za zvočnik. Priporočljivo je, da ga uporabite, če ne slišite sogovornikov, ki kličejo z različnih naprav, in prilagajanje nihanja glasnosti ne rešuje.
 • Sph2. Te funkcije ni mogoče uporabljati na vsakem pametnem telefonu, saj je namenjen drugemu zvočniku z okvarami sluha.
 • Sid. Bolje je, da te nastavitve ne spreminjate, ko je nastavljenaspet je nemogoče. On je odgovoren za učinek odmeva.
 • Mediji. Ta razdelek uporabite, če niste zadovoljni z glasnostjo večpredstavnosti. Tukaj govorimo o glasbi, videoposnetkih in tako naprej.
 • Prstan. Ime tega parametra govori sam po sebi - način zvonjenja ali glasnost zvonjenja.
 • FMR - radijska uglaševanje.
 • Ko delate v vsakem od oddelkov, morate razumeti, da ni vredno igrati z vsakim od parametrov.

  Povezljivost

  V razdelku Povezave lahko preverite in popravite vse možne vrste povezav, ki so v pripomočku. Te vključujejo Bluetooth in Wi-Fi. Poleg teh očitnih brezžičnih povezav lahko preverite, kako dobro deluje CTIA WLAN in celo FM sprejemnik.
  Zanimivo je, da lahko v ločenem oddelku "Detection Detection" nastavite frekvenco signala.

  Zaslon in zaslon na dotik

  Ti razdelki vam bodo pomagali preveriti in prilagoditi zaslon pametnega telefona in osvetlitev ozadja. Prvi je odgovoren za korekcijo osvetlitve, nadzor linij prikaza in nastavitev zadnje osvetlitve. S konfiguriranjem senzorja ga lahko preverite za prisotnost lomljenih segmentov, odziv na dotik in tako naprej. Senzor lahko umerite tudi preko inženirskega menija.

  Pomnilnik USB

  Vprašanje o tem, kako se prijaviti v inženirski meni, bo vprašalo tiste, ki naletijo na izginotje pomnilnika na napravi. Mimogrede, v ločenem delu lahko preizkusite SD-kartico. Kar se tiče pomnilnika pripomočka, meni vsebuje vse informacije o modulih. V meniju inženiringa lahko preskusite zmogljivostVrata USB

  Baterija

  Ta del je videti zelo in frustrirajoče, če ga ne najdete. Mogoče ni v inženirskem meniju? Dejstvo je, da lahko vidite stanje baterije, odstotek obrabe in oceno procesov, ki najbolj vplivajo na napravo, v razdelku "stopnja" in v "Dnevniku baterije". Razlog za tako čudno ime je napačen prevod iz angleščine. Mimogrede, prehod iz ruskega v kateri koli drug jezik v inženirskem meniju preprosto ne obstaja.

  Qualcomm

  Kot je navedeno zgoraj, v večini naprav s tem procesorjem inženirski meni ne deluje ali se znatno zmanjša. Do nje lahko dostopate prek običajnega menija. Večkrat mora klikniti na element »Kernel Version«. Nova funkcija, ki ima pet ločenih elementov. Kaj?
 • Samodejno testiranje. Popolnoma se ujema z njegovim imenom, samodejno preveri vse zahtevane sisteme.
 • ​​
 • Preskus z eno samo postavko. V tem razdelku lahko izbirate med 25 testi.
 • Poročilo o preskusu. Ko kliknete to možnost, boste lahko pregledali poročila o testiranju.
 • Različica SW add HW je sestavljena iz različnih številk, ki odražajo podatke pametnega telefona.
 • Pogled naprave. Tukaj so informacije o opremi.
 • Vsi pametni telefoni podjetja Qualcomm ne pokrivajo ravno tega menija, ampak ga preizkusite.

  Sklepi

  Če vemo, kako vstopiti v inženirski meni "Android 4.4" in druge različice tega operacijskega sistema, je treba razumeti, da če ena od nastavitev povzroči, da pripomoček ne uspe, postane možnost za obnovitev zelo majhna. Torej, kakosamo se odločite, da boste nekaj spremenili v nastavitvah s pomočjo inženirskega menija, sporočite sebi, da se lahko to življenje zlomi. Če vam v pripomočku ni všeč, je najbolje, da se obrnete na izkušenega čarovnika in podrobno opišete vaše želje. Sposoben bo trezno oceniti priložnosti in razsoditi.

  Sorodne publikacije