Program Comodo Dragon: pregledi, funkcije in funkcije

V dobi interneta in socialnih omrežij le leni ne ve, kaj je brskalnik. To je aplikacija za ogled spletnih strani. Vsak izdelek ima svoje edinstvene funkcije, vendar vsi brskalniki niso dobri. Vendar med njimi ni popolnih: nekdo ima varnostni problem, ki z vsebino ne deluje dobro, nekateri pa so še v razvoju. Vendar pa obstaja en zanimiv program - Comodo Dragon Internet Browser, ki pušča mešan vtis. Po eni strani je tu nekaj, kar ni bilo dovolj. Toda na drugi strani - ne pušča občutka neke nepopolnosti. Oglejmo si podrobneje ta programski izdelek.


Kaj je ta program?

Comodo Dragon, o pregledih, o katerih bomo razpravljali kasneje, je dobro znan brskalnik Google Chrome. Treba je omeniti, da je Comodo dobro znan v svetu kibernetske obrambe. Njen anti-virus uporablja veliko. In tukaj se je podjetje odločilo, da bo ustvarilo popolnoma zaščiten brskalnik. Toda za ustvarjanje konkurenčnega izdelka "iz nič" se je izkazalo, da je zelo težko poslovanje. Zato so fantje iz Komoda preprosto vzeli Chrome kodo (dobro, da je bila odprta) in nekoliko spremenila vmesnik. Popolnoma nov brskalnik je bil izdan. Vendar pa glavni "čip" tega programa sploh ni vmesnik ali programska koda. Zanima jo pozicioniranje kot produkt, ki lahko popolnoma zaščiti uporabniške podatke. In to ni šala. Brskalnik uporablja napredni strežnik DNS. Comodo Dragon, katerega odgovori so dvoumni, bi lahkopridobili popularnost med nekaterimi uporabniki. Ampak za maso iste "Chromium" ali "Firefox" je še vedno daleč. In niti ne gre za dejstvo, da malo o tem ve. Preprosto, ne predstavlja nič zanimivega. Isti Chrome, samo v profilu.


Hitrost dela

Ker brskalnik uporablja tipičen "kromov" motor, ni presenetljivo, da deluje zelo hitro. Hitrost nalaganja strani je skoraj enaka: kaj je Googlov izdelek Comodo Dragon. To potrjujejo povratne informacije uporabnikov. Vendar pa "Dragon" RAM zahteva veliko manj. To pozitivno vpliva na hitrost "hladnega zagona". Razvijalci so govorili resnico, ko so povedali, da je njihova ponaredba veliko hitrejša kot "Chromium". Toda skupaj s to pomembno prednostjo obstajajo slabosti. Da, delo Zmaja je precej nestabilno. On lahko "leti" v najpomembnejšem trenutku. Nekaj ​​je iz Komodovih izumrlo z izvorno kodo.

Vmesnik

Videz brskalnika skoraj popolnoma ponovi vmesnik "Chromium". Tisti, ki so navajeni, da uporabljajo razvoj iz Googla, ne bodo čutili nobenega nelagodja, prenosa v ta brskalnik. Toda brez identitete je vmesnik preprost in intuitiven. Za razliko od lastniškega brskalnika Chrome ta brskalnik ni integriran z Googlovimi storitvami, iskalnikom iz istega podjetja in logotipov podjetja. Namesto običajnega kroga s cvetjem "Google" uporabnik čaka na logotip "Komodo". In to ni tako slabo. Tudi lokacija kontrolnih elementov je standardna. Toda ikona nastavitev se je premaknila na novokraj Vendar pa ugotovitev, da ni težava. Takšne značilnosti oblikovanja in videza Comodo Dragon. Komentarji in pregledi tistih, ki uporabljajo ta internetni brskalnik, jasno kažejo, da je bila zasnova redko uspešna.

Podpora za razširitev

Ker je Dragon popolna kopija Chroma, ni presenetljivo, da lahko uporablja natanko enake igre kot brskalnik iz Googla. Vendar pa imajo nekateri lahko težave. Dejstvo je, da motor Chrome, ki ga uporablja Dragon, ni posodobljen iz Googlovih strežnikov. In s posodobitvami v "Komodo" ni vse gladko. Včasih se zelo malo ustavijo. Zato razširitve, ki zahtevajo posodobljen motor, morda ne bodo nameščene. In še en odtenek: razširitev bo treba namestiti ročno, ne pa z običajno Googlovo trgovino, saj za te storitve ni podpore. Ampak to ni najslabši slabost Comodo Dragon. Povratne informacije uporabnika bodo povedale več grozljivih zgodb.

User Reviews

Tukaj so bile misli uporabnikov razdeljene. Obstaja vojska občudovalcev tega izdelka iz podjetja Komodo, vendar ni manj številna skupina tistih, ki verjamejo, da ta brskalnik ni vreden jajc. Kako razumeti, kdo je prav? Tukaj bo treba preučiti pripombe in razumeti, kaj je mogoče pripisati konstruktivni kritiki in kaj je "otroška potegavščina". Začnimo s pozitivnimi ocenami. Torej, določeno število uporabnikov trdi, da "Dragon" deluje veliko hitreje in bolj primerno kot isti "Chromium". Da ne omenjam Firefoxa. Toda ta izjava je precej dvomljiva. V sintetičnih testih "Dragon"prikazuje rezultate uspešnosti nižje kot Googlov izdelek. Ocene Comodo Dragon se ponašajo tudi z varnostjo tega brskalnika. Tukaj bomo govorili o tem v delu negativnih ocen. Ampak brez tega je jasno, da tukaj ni vse v redu. Prav tako mnogi uporabniki pohvalijo možnost namestitve razširitev iz Chroma. Ampak tukaj vse ni gladko: morate ga namestiti ročno, in ne bo delovalo, če motor ni posodobljen.
Zdaj negativne povratne informacije. Tu se vsi zbojijo zaradi stalnega preleta brskalnika. In to ni obrekovanje. Med testom je letel trikrat. Odporna stabilnost. Zdaj o razvpiti varnosti. Napredni testi so pokazali, da zaščiteni brskalnik nikakor ni boljši od drugih izdelkov. Tako bodo uporabniki morali iskati drug brskalnik. Na primer Tor. Drug brskalnik deluje zelo slabo z vsebino Flash. Prav tako je malce nerodno, da obstaja samo različica za Windows. Uporabniki razvijalcev »Mac« in »Linux« niso bili zadovoljni s prenosi v svojih operacijskih sistemih.

Zaključek

Torej smo pogledali brskalnik Comodo Dragon. Mnenja o tem jasno kažejo, da je "bolnik umrl in ne živ." Ni optimizacije, nepravočasnih posodobitev, ročne namestitve razširitev, dolgočasnega vmesnika in "chrome-like". Zaradi vsega tega izdelek ni zelo privlačen. No, to je brezplačno. Namestitve tega brskalnika ne priporočajo mnogi uporabniki, čeprav ga razvijalci imenujejo "večstranski". V mislih imajo izboljšano varnost, neverjeten hitrost, uporabniku prijazen vmesnik. Najboljša stvar za razmišljanjeuporabnikov šteje Yandex. To je čim bolj varno, priročno in preprosto.

Sorodne publikacije