Ključavnica za vžig: popravilo, naprava, nadomestne funkcije in priporočila

Prvi modeli stikal na avtomobilih so služili samo za priključitev porabnikov električne energije v avtomobilu na vir energije. To so bila najpreprostejša stikala, ki so zapirala samo dva prevodnika. Ena je bila priključena na trenutni vir. Drugi je bil dostavljen neposredno potrošniku električne energije na krovu. Nato je bila ta naprava opremljena z zaganjalnikom. Naknadne revizije in nadgradnje te prve primitivne ključavnice za vžig so dodale nekakšno primitivno zaščito pred krajo. To je bilo doseženo z namestitvijo posebnega zaklepnega mehanizma. Enota je zaklenila volan, ko ključ ni v ključavnici. Potem je začel stoletje razvoja elektronike, in v avtomobilih povsod začel uporabljati elektronske kontrolne enote. Novost se odraža na stikalu vžiga. Sodoben avtomobil je povezan z napravo za imobilizacijo vozila, centralno ključavnico in drugimi napravami, ki so odgovorne za varnost. Edina stvar, ki povezuje staro primitivno stikalo in ključavnico za vžig je popravilo. Oba in druga naprava včasih ne uspe.


Funkcije

Ključavnica ali stikalo za vžig je stikalna komponenta.
S tem elementom se izvede povezava in prekinitev omrežja na vozilu z akumulatorjem in ob zagonu motorja, nato pa do generatorja. Zaradi ključavnice lahko priključite ali izključite vžig. Mehanizem zažene zaganjalnik in motor. Če motor ni nameščen, se s ključavnico ustvari možnostdelovanje različnih naprav. To so multimedijski sistemi, sistemi proti kraji in druga oprema. Nazadnje, kot prej, ključavnica deluje kot blokirno kolo. Mehanizem je odgovoren ne samo za postopek zagona motorja, temveč tudi za priključitev ali odklop celotnega omrežja na vozilu, ki je nameščen na vozilu, na akumulator, kot tudi za zaščito pred krajo. Kot je za mehanizem naprave, potem element je razporejen tehnično preprosto. Vendar se lahko načelo dela na različnih modelih avtomobilov nekoliko razlikuje.

Značilnosti delovanja

Morate vedeti, kako pravilno uporabljati ključavnico za vžig. Popravite ga, čeprav ni zapleteno, vendar zahteva določeno količino časa in finančne naložbe. Pravila delovanja še posebej potrebujejo, da se držijo lastnikov starih avtomobilov. Ključ za vžig obračajte gladko in brez zagozd.
Pomembno je tudi, da ste pozorni na motenje in zaklepanje gradu. Če med takim delom obstajajo takšne situacije, je treba grad pregledati in preveriti. Pri zagonu motorja ni priporočljivo zagnati zaganjalnika. To ogroža rezultat tega elementa usodno. Večina ključavnic ima uporabno funkcijo. Blokira sposobnost obračanja ključa. Ko je motor pridušen, ni priporočljivo, da ključ postavite v položaj "ON". S tem se baterija spusti. Če želite zakleniti volan, najprej odstranite ključ iz ključavnice in nato obrnite volan na stran.


Tipične napake in njihovi vzroki

Večina strokovnjakov, ki sodelujejo pri servisiranju avtomobilov, razlikuje dvaglavni vzroki, zaradi katerih ključavnica za vžig ne uspe. Popravila so pogosto povezana z napakami v skupini stikov. Drugi razlog je uničenje notranjih delov naprave, ličink. Druga vrsta okvare je povezana z naravno obrabo ličink lamel ali ključa.

Lomi kontaktnih skupin

To okvaro povzročajo oksidirani ali taljeni kontakti. Zaradi razlogov je to posledica nestabilnih napetosti, močnih nihanj. Ti pojavi se pogosto pojavijo pri poskusu zagona motorja - ko se električna žica segreje, je njena izolacija izgorela. S to okvaro so lastniki prvih modelov VAZ, kjer je bil starter vključen v ločeno skupino stikov.
Težave s kontaktno skupino se kažejo kot sledi. Voznik želi zagnati avto, vendar morate najprej vklopiti vžig. Človek vrne ključ - in vse. Naprave ne kažejo nobenih znakov življenja. V tem primeru je mogoče popraviti ključavnico vžiga z lastnimi rokami, ker problem ni v mehanizmu mesta. Ni ga treba dotikati. Če mehanizma ne morete spremeniti in se ta težava pojavila prvič, lahko s tem poskusite odpraviti okvaro tako, da preprosto očistite stike.

Kako prepoznati težave s skupino za stike?

O problemih, povezanih s stiki, pravi napaka večine električnih naprav. Kako se to dogaja? V skupini stikov je več terminalov povezanih več naprav. Na primer, smerni kazalci, oddaljeni in kratki svetlobni pramen ter luči za vzvratno vožnjovključen samo, ko je vključen kontakt. Če je kateri od kontaktov požgan in ne more prenašati toka, te naprave ne bodo delovale. Ista točka je varnostni blok. Tukaj se več potrošnikov poveže z eno režo. Izjema so žarometi. To so precej močne naprave, tako da so tudi na klasičnih modelih avtomobilov ločeni z različnimi varnostnimi elementi. Če žarometi in pokrovi prtljažnika ne delujejo, to pomeni, da je bila prekinjena ključavnica za vžig. Popravilo vključuje obnovitev skupine stikov.

Značilnosti popravila

Običajno je ključavnica za vžig eden od najbolj zanesljivih vozlišč v vozilu, vendar po določenem času ne uspe. Lastniki avtomobilov se lahko pogosto srečajo z napakami ali napakami na mestu stika. Te poškodbe so lahko mehanske. Če je poškodovana ličinka, potem popravilo ključavnice vžiga (VAZ 2106 vključno) zagotavlja popolno zamenjavo ličink.
Če je težava povezana s kontaktno skupino, je mogoče zamenjati element brez potrebe po posegu v vodnjak mehanizma. Praksa kaže, da je lažje popolnoma zamenjati vžigalno ključavnico "Mercedes". Popravila so možna, vendar je postopek dolgotrajen. Poleg tega je tako ceneje. Nekatere težave so rešene tudi brez potrebe po zamenjavi. Na primer, če je ključavnica samo zaidets in nameščena na domačem avtomobilu, lahko rešite problem z grafitnim oljem. Če se na kontaktnem mestu prelomijo stiki ali prevodniki, se uničeni kraji spajkajo ali spreminjajolomljeni elementi

Diagnostika

Ne glede na znake okvare, jih je treba začeti odstranjevati z natančno opredelitvijo okvare. Da bi popravili ključavnico vžiga "Ford Focus", je potrebno opraviti popolno diagnozo celotnega vozlišča. Za to bo potreben multimeter.
Postopek se izvaja v več fazah. Prvo dejanje volanskega droga odstrani vse dekorativne elemente. Nato odklopite blazinice kabelskega snopa in z uporabo multimetra v načinu upora preverite pravilnost zapiranja zaključkov. V prvem koraku je treba preverjanje opraviti s ključem v ničelnem položaju. Nato obrnite ključ v položaj "Vključeno" in "Začetnik". Stiki se bodo zaprli, ko bodo dobili ključ iz ključavnice.

Kako opraviti zamenjavo

To lahko storite sami, ne glede na model avtomobila. Poleg tega postopek traja najmanj časa. Popravilo ključavnice za vžig (vključno s sistemom "Honda Fit") oziroma njegovo zamenjavo se praktično ne razlikuje od istega postopka na katerem koli drugem avtomobilu. Vsakdo, tudi začetnik, bo lahko razkrinkal spletno mesto. Najprej vzemite dekorativne pokrove, nato vzemite napravo.
Upoštevati je treba, da je vtič priključen na ključavnico in žico iz akumulatorja. Najbolje je, da ga izklopite za varno delo. Če so žice priključene ločeno, mora biti tokokrog. To je v navodilih za uporabo. Tako boste hitro, enostavno in pravilno pritrdili novo ključavnico. V sodobnih avtomobilih se operacija izvaja preprosto. Atključavnica ima priključke za priključitev.

O namestitvi ličinke

Ključavnica je zlomljena, ne dovoljuje zagona avtomobila, ne vrti se ali pa se sploh ne vrti, ključ se zatakne v vodnjak. Vse to kaže, da je potrebno popravilo ličink vžigalne ključavnice. Morda je problem rešen s preprostim mazivom.
Dovolj je, da uporabite čistilo za stik. Primerna je tudi tista, ki je namenjena terminalu akumulatorja. To je zelo učinkovito sredstvo. Za popravilo mehanizma morate razstaviti. Ni lahko izvleči ličinke. Včasih morate odstraniti zapah na grobi mehanski način. Ko je predmet odstranjen, se ličinka z lahkoto demontira iz grajskega ohišja. Nato vzemite novo ličinko in jo vstavite v telo. Včasih se zdi, da je ključavnica pokvarjena, v resnici pa lahko samo zamrzne. Če ključ ni vstavljen, ga je vredno malo segrevati.

Zamenjava kontaktne skupine

Takšno popravilo ključavnice vžiga ("Ford Focus 2") je izvedeno čim bolj preprosto. Po demontaži lahko del enostavno zamenjate na katerikoli vrsti ključavnic. Plus, tak pristop k popravilu majhnih stroškov rezervnih delov in pomanjkanje potrebe po popolni zamenjavi. Poleg tega lahko s pomočjo takšne operacije rešite veliko težav v električnem delu avtomobila.

Sorodne publikacije