CCTV: Kaj je to?

CCTV kratica pomeni zaprto klicno televizijo. Nekateri se bodo zavedali, da je CCTV samo po imenu. Tudi po prevajanju teh besed v ruski jezik (zaprta counter televizija) ni povsem jasno, kaj je sistem in zakaj je namenjen. Oglejmo si, kaj je video nadzor CCTV, njegov namen in uporaba. Začnimo z banalnim.

CCTV - kaj je to

Ta sistem, ki vključuje video kamere, komplete strojne in strojne opreme, monitorje, snemalnike, leče, kot tudi različne elemente za ojačanje signala. Glavna naloga tega sistema je spremljanje na lokalnih, lokalnih in oddaljenih objektih. Večina komercialnih platform, skladišč in podjetij je opremljenih s takim sistemom video nadzora, ki omogoča opazovanje dejanj zaposlenih in obiskovalcev, nadzor nad delovanjem osebja in na splošno zagotavlja normalno delovanje podjetja in zaščito pred kriminalom. To so glavne funkcije sistema.


Dodeljevanje nadzornega sistema CCTV

S tem sistemom lahko:
 • spremljate stanje na določenem objektu.
 • Prejemanje informacij neposredno na delovno mesto v realnem času.
 • Poskrbite, da bodo video in avdio posnetki posneti z digitalnim snemalnikom.
 • Prejmite videoposnetek o kršitvi predmeta.
 • Za izvajanje funkcije varnostnega alarmiranja, ki bo temeljila na delovanju kamer ali senzorjev detektorjev gibanja.
 • Očitno zdaj razumete, da je to -CCTV Sistem lahko podrobneje obravnavamo.


  CCTV nadzorne kamere

  Najbolj priljubljene kamere na trgu varnostnih storitev so modeli, ki temeljijo na matriki CCD. Največji proizvajalci takšnih kamer so znane blagovne znamke: Samsung, LG, Panasonic, Sony. Poleg tega ponujajo poceni fotoaparate ekonomskega razreda in drago visoko kakovostno opremo s široko funkcionalnostjo in večjo zanesljivostjo.
  Glede na konstrukcijske značilnosti nadzornih kamer CCTV lahko razdelimo na več vrst:
 • Modularna. To so bezhospny naprave, ki so nameščene na polobli ali toplotnih odtenkih. Tako imenujemo, ker nimajo zbora.
 • Miniature. Te kamere v majhnih ograjenih prostorih imajo običajno kvadratno ali pravokotno obliko in se uporabljajo za video nadzor v zaprtih prostorih.
 • Kupole. Uporablja se v zaprtih prostorih in se običajno pritrdi na strop ali na druge horizontalne površine s pomočjo posebnega nosilca.
 • Ohišje. Te kamere so zasnovane za organizacijo video nadzora v vseh pogojih in prostorih. Uporabljajo se lahko na cesti ali v domovih, ne glede na njihovo pripadnost. Upoštevajte, da če so komore v ohišju uporabljene na ulici, morajo imeti posebne toplotne odtenke, ki ščitijo napravo pred zmrzovanjem in vdorom vode in prahu. Vse to lahko poškoduje elektronske komponente, zato so bučke obvezne. V nasprotnem primeru, celo v primerufotoaparat ne bo dolgo trajal.
 • Ulične zbornice. Če je katerakoli kamera vgrajena v termočlen s funkcijo ogrevanja leče, potem že pripada temu razredu. To je enostavno uganiti, da so imenovani za organizacijo nadzora na prostem.
 • Hitrost obračanja. Ta razred vključuje kamere z vrtljivim mehanizmom in zoom objektivom. Treba je opozoriti, da je potencial teh kamer višji v primerjavi z drugimi, zato se pogosto uporabljajo za izvajanje učinkovitih sistemov CCTV.
 • Hidrostabilizirane video kamere. Ti imajo posebne sisteme za stabilizacijo videa, zato jih lahko uporabljate na premikajočih se objektih.
 • Poleg tega se lahko za organizacijo sistema CCTV uporabijo analogni ali digitalni modeli (znani kot IP kamere). Podobno ločevanje je mogoče izvesti z upoštevanjem zasnove same naprave. Na primer, kamere so lahko žične ali brezžične. Slednji imajo kot oddajnik visoko frekvenčno anteno. Lahko je tudi vmesnik Wi-Fi.

  Naprave za snemanje

  Da bi končno razumeli, da je to CCTV, je treba video snemalne naprave obravnavati kot glavne elemente sistema v bližini kamer. To so digitalni video snemalniki, ki snemajo video in avdio na trdi disk ali drugo napravo za shranjevanje. Vsi so razdeljeni v tri kategorije:
 • Video strežniki - naprave, ki so organizirane na preprostem računalniku z operacijskim sistemom Linux ali Windows, ki uporablja kartico za zajem videa in programe za obdelavo in snemanje videa. Če je temu takoo organizaciji varovanja zelo velikega podjetja, nato pa v ta namen posebej zbere računalnik, ki kasneje postane jedro varnostnega sistema.
 • Ne-računalniški ne-PC, DVR, samostojni registri.
 • Specializirani registratorji. To so sistemi, ki lahko vključujejo različne komponente, ki so namenjene reševanju posebnih nalog. Na primer, obstajajo registri za zapisovanje in shranjevanje video posnetkov iz video nadzornih kamer, organiziranih v podzemnih avtomobilih. To se lahko uporabi za eksplozijsko varne spomine.
 • Naprave za obdelavo slike

  Brez tega elementa ni mogoče izvajati nobenega sistema CCTV. Slika kamere mora biti prenesena na en monitor. Za to najpogosteje uporabljamo stikala ali video stikala. Če želite prenesti več slik iz različnih kamer na en monitor, uporabite kvadrant.
  Bolj kompleksna naprava je multiplekser. Omogoča vam, da uredite sočasno prikazovanje slik, prejetih iz različnih kamer, in predvajanje na monitorju. Omogoča tudi ustvarjanje dosledne spremembe slike iz vseh kamer za snemanje.

  Vrste leč

  Že podrobno smo ugotovili, da je to CCTV. Toda končno točko je mogoče postaviti po preučitvi vrste leč. Pri organiziranju tega sistema se lahko uporabijo naslednji objektivi:
 • Monofokali s konstantno goriščno razdaljo, ki se ne spremeni.
 • Variofokalne leče, v katerih se goriščna razdalja lahko ročno spremeni.
 • Transkoderji. Tu lahko goriščno razdaljo spremenite ročno ali samodejno.
 • Če spremenite to nastavitev, lahko povečate ali pomanjšate sliko, ki zagotavlja določeno stopnjo povečane zanesljivosti.

  Zaključek

  Zdaj veste, da je to CCTV, kar je namen tega sistema in njegovih glavnih sestavnih delov. Prej je bil ta sistem redkost, danes pa se izvaja tudi v majhnih prodajalnah. To je dokaj prilagodljiv sistem, ki lahko stane milijone rubljev, in lahko stane le 5-10 tisoč, vendar je njegova glavna naloga je organizacija video nadzora nad objektom. Glede na fleksibilnost in raznolikost sestavnih elementov ni posebnega navodila CCTV, saj bo za vsak predmet individualizirano, ob upoštevanju uporabljenih kamer, naprave za obdelavo in snemanje slike.

  Sorodne publikacije

  Najmanjša kamera za video nadzor. Brezžične kamere CCTV