Napake in njihove odprave. Popravilo klimatskih naprav

Strokovnjak ne sme vedno nujno posegati, da bi odpravil okvaro klimatske opreme. Veliko lahko naredite z lastnimi rokami. Potrebno je samo poznati značilne napake klimatskih naprav in njihovo odpravo. O tem bomo govorili v našem trenutnem članku.

Avtomatski diagnostični sistem

Najprej se morate prepričati, da je klimatska naprava pokvarjena. Na srečo je sodobna klimatska oprema namenjena opozarjanju na morebitne težave. Običajno utripajo različni barvni indikatorji ali pa se na zaslonu prikažejo ustrezni napisi. Dešifriranje diagnostičnih informacij ne bo delovalo. V navodilih proizvajalci navajajo kode za odpravljanje težav za klimatske naprave.
Seveda se ne uporabljajo vse kode za dekodiranje uporabnikov. Večina njihove mase je na voljo le strokovnjakom tehničnih centrov za popravilo in vzdrževanje klimatske opreme. Večina uporabnikov pa lahko dobi podatke. Najpogosteje bo žarnica ali dioda v primeru okvare utripala določeno število krat, glede na to, kaj je sistem zaznal.


Kode za standardne napake

Če dioda enkrat utripa, potem termistor, nameščen na notranji enoti split sistema, nepravilno deluje ali sploh ne deluje. Sporočili bosta dva signala, da prihaja do napak pri delovanju termistorja na zunanji enoti. Tri bliskavice - enota deluje istočasno v načinu ogrevanja in hlajenja. Če žarnica utripa štirikrat, je zaščita predpreobremenitev Pet je napaka pri delovanju sistema za izmenjavo informacij med enotami klimatske naprave. To je lahko problem s kabli med bloki. Šest izbruhov - raven porabe energije je bistveno presegla normo. Priporočljivo je testirati močnostne tranzistorje in druge elemente. Sedem utripov bo pokazalo, da se je delovna napetost zunanje enote znatno povečala. Če uporabnik vidi, da je svetloba žarila 8-krat, je napaka v elektromotorju ventilatorja.
Devet signalov - lom ventila, ki teče. Nazadnje naj bi 10 bliskavic spodletelo s termistorjem. V tem primeru se regulacija temperature kompresorja ne izvaja več. Okvara klimatskih naprav in njihova odstranitev sta značilni za večino blagovnih znamk in modelov različnih proizvajalcev. Kot je za kode napak, je v vsakem modelu. Navodila za uporabo in programiranje dela nadzorne plošče lahko najdete z lastnimi rokami.


Kako diagnosticirati klimatsko napravo

Vsako popravilo klimatskih naprav se začne s pregledom. Še vedno se izvaja pred sprejetjem preventivnih ukrepov. Diagnostika mora vključevati pregled naprave za prisotnost različnih mehanskih poškodb. Prav tako je potrebno preveriti zanesljivost pritrditve blokov, sponk električnih priključkov. Nato preverite stanje filtrov, delovanje naprave v različnih načinih.
Nato lahko preizkusite delovanje sistema za prikazovanje. Nujno je treba preveriti, kako delujejo polkna, kakšna je temperatura na uparjalniku. Izmerite tlak vsesalni /izpustni sistem in glej tesnost vseh spojev.

Naprava se ne vklopi

To so glavne okvare klimatskih naprav in z njimi vsaj enkrat, vendar je vsak lastnik naletel. Ne glede na znamko, model, državo izdelave bodo razlogi za to enaki. Ta težava je v električnem delu in je sestavljena iz dejstva, da naprava preprosto ni priključena na napajanje, da je nadzorna plošča okvarjena ali da ni povezave med notranjo in zunanjo enoto. Pogost razlog je tudi okvara daljinskega upravljalnika ali sprejemnega modula naprave. Obstaja še ena napaka. Zaradi določenih okoliščin se lahko naprava vklopi v način zaščite, da se izda napaka. Končno se naprava ne vklopi zaradi banalne obrabe nekaterih delov. V nekaterih primerih split sistem ne sproži ali nepravilno izvede ukaze lastnika zaradi napačnega vklopa signalnih in napajalnih žic, ki povezujejo bloke.
Če imate podobne težave, morate žice ponovno priključiti v skladu s shemo. Bolje je, da to storite čim prej, sicer lahko pride do resnih okvar klimatskih naprav in njihovo odstranitev bo trajalo dolgo. Vse to lahko stane veliko.

Spletni sistem se izklopi po 10 minutah delovanja

. To je lahko posledica pregrevanja kompresorja. Takšne težave nastanejo zaradi napak v nadzorni plošči ali prek okvarjenega releja. Najprej je vredno preveriti, ali so okvare klimatske naprave kompresorja. Ta vozel se lahko pregreje, če je radiator na zunanji enoti zamašen z umazanijo.To lahko močno ovira odvajanje toplote, kompresor deluje z večjo obremenitvijo, kar pomeni - pregrevanje. V tem primeru vam bo pomagalo preventivno čiščenje. Če je bil sistem pred kratkim polnjen z gorivom, lahko pride do motenj v ravnotežju kondenzatorskih vezij in izparilnikov. Zaradi tega bo kompresor preizkusil preobremenitev. Treba je zagotoviti, da imajo avtoceste normalen pritisk.
Če je zgoraj, se preseže hladilno sredstvo. Ni treba izključiti napake ventilatorja na zunanji enoti. Ne more se sploh vrteti ali delovati pri precej nižjih obratih. Druga temperatura dvižnega balona naraste zaradi zamašitve kapilarnih cevi med postopkom namestitve. Te težave lahko rešite tako, da zamenjate eno od cevi. Možna zamašitev odtočnega filtra.

Pretok kondenzata iz notranje enote

Poleti lahko uporabniki klimatske naprave naletijo na prenatrpanih kondenzatorjev, ki zbirajo kondenzat. Da bi preprečili tekočo vodo iz posode, je potrebno redno izprazniti tekočino iz nje. Če je razlog za zamrzovanje izmenjevalnika toplote, je priporočljivo, da ga izolirate s toplotno izolacijskimi materiali. Ko se na mestih priključitve opazi puščanje, je treba priviti matice. Palice je treba obdelati s tesnilnimi sredstvi. Te okvare klimatskih naprav in njihovo odpravljanje so izredno enostavne. Zgodi se, da je drenažna cev zamašena. V ta namen se plastični del očisti, potem pa iz notranjega bloka ne bo več kapljanje.

Neučinkovito delo

To je ena najbolj priljubljenih okvar. Še posebej pogostov poletnem obdobju. Enota med delovanjem porabi velike količine energije, vendar ne more zagotoviti zahtevanega temperaturnega režima. To je lahko posledica zamegljenih zračnih filtrov.
Tudi neučinkovitost dela nastane zaradi prahu na rotorju, ki je v notranjem bloku. Pred tem je toplotni izmenjevalnik onesnažen na zunanji enoti in pušča hladilno sredstvo.

Vonj

Če je zrak iz klimatske naprave postal neprijeten vonj, za to obstajajo določeni razlogi. Če pekoč vonj, piše o požaru v ožičenju. V takem primeru lahko pomaga le popravilo klimatskih naprav v specializirani službi. Če je vonj značilen za plastiko, to pomeni, da je proizvajalec shranjen na materialih. Če je vonj po vlagi in plesni - znotraj sistema nastane kolonija bakterij. Lahko se jih znebite s katerim koli protiglivičnim zdravilom.

Povzetek

Tako lahko z lastnimi rokami popravite enostavne okvare klimatskih naprav. Pogosto se zelo redko pojavljajo resne motnje. Če nenehno uporabljate sistem preprečevanja, lahko razčlenitve popolnoma izključite.

Sorodne publikacije