Učinkovito programiranje v PHP: nizi zapored

PHP, kot sodoben programski jezik, omogoča obdelavo podatkov, ki jih je mogoče določiti v času uporabe. Podatkovni tip se lahko med izvajanjem programa spremeni. Vrstice znakov so edina vrsta podatkov, ki so jim podane druge vrste podatkov, seveda, iz preprostega razloga, da je vsaka podana vedno zaporedje znakov.

Nizi v PHP

Poleg običajnih spremenljivk, jezik PHP programatorju zagotavlja sintakso in funkcije za ravnanje z nizi. Poleg običajnih nizov, ki omogočajo dostop do svojega elementa s ključem (število od 0 do števila elementov), ​​lahko uporabite asociativne matrike. V slednjem se dostop lahko izvede tako z numeričnim indeksom (ki ga dodeli avtomat) kot s ključem, ki ga poda programer. PHP ponuja možnost zamenjave indeksov in smisla, saj ključ ni uradno izdan strožje zahteve kot vrednost, vendar mora biti uporaba previdna. Pred kratkim so se tradicije programiranja sklicevale na latinico. Cirilica, kot splošno pravilo, prinaša s seboj problem kodiranja. Ne bi smeli pretirano uporabljati jezika, kadar potrebujete praktično in varno kodo.

Optimalna različica indeksa je razumljiv izraz v angleščini, po možnosti brez presledkov. Odlično je, da PHP sintaksa razglasi "svobodo" za ključe, vendar je najbolje, da zaupate lastni izkušnji in se pomaknete na varno kodo. Najbolj zanimiva in praktična možnost reševanja PHP "nizov v vrsti" je možnost ekvivalentamedsebojno preoblikovanje.

PHP: nizi in nizi

Funkcija niza niza PHP: $ cLine = implode ('/', $ aStyle) ustvari niz znakov iz vseh elementov matrike $ aStyle, ločenih z znakom '/'. Če podate "", se vsi elementi združijo v eno neprekinjeno zaporedje znakov. Inverzna funkcija $ aStyle = explode ('/', $ cLine) ustvari niz vseh nizov, ločenih z znakom '/'. Ko uporabljate funkcijo explode (), je smiselno, vendar ni potrebno, preveriti, ali je v izvorni vrstici želen ločilni znak. Prikazovanje nizov PHP v vrsti je lahko tudi bolj humano in nadzorovano. Za, za, medtem, foreach, dodajanje spremenljivke niza vrednosti elementov matrike z izjavo o dodelitvi: ". =" Ali operater ".", Ki vam omogoča pretvorbo (obdelavo vsakega elementa) v proces ustvarjanja dobljenega niza.

PHP: izhodni niz v nizu skozi objekte

Objekt je zbirka podatkov in kode. Nič vam ne preprečuje, da bi vnesli kodo, na primer dve funkciji: pisanje in branje. Zaradi imitacije in polimorfizma, ki ima predmet kroga, so lahko njegove variacije: modra, rdeča in zelena. Vsakdo bo posnet (prebral) na svoj način, toda kako točno rešitev v PHP-ju "nizi v nizu" ni pomembna. V bistvu imajo objekti sami po sebi določen pomen, imajo drugačno strukturo in različne metode. Primer z dvema značilkama je naključnost. Pri izdelavi takšnega mehanizma v PHP-ju bodo nizi v vrsti ustrezali vsakemu primeru na svoj način. To odpira široko paleto priložnosti. En objekt ima dva niza, drugi -dvajset, in splošni prednik (ponavadi prvi - abstrakten) nima ničesar. Z metodami njihovega skupnega prednika ne morete skrbeti, da nekaj ne bo zapisano, bere, ne bo obdelano ali prikazano. Zaradi dedovanja, katerega številka ne bi bila nikjer uporabljena v programu, jo je mogoče predstaviti v vrstici in prerokovati nazaj v predmet te določene številke.

Sorodne publikacije