Kje iphone zbira? Izvirni glasovi in ​​kopije

Danes bomo poskušali ugotoviti, kje zbirajo telefone iPhone. Z odgovorom na to vprašanje bo vsaka oseba lahko razumela, ali je izvirnik dejansko pred njim. Ali se izdelek prodaja kot ponarejen? Običajno je originalni iPhone enostavno prepoznal strokovnjak. Toda neizkušen uporabnik verjetno ne bo kos nalogi. Torej, kaj lahko rečemo o proizvodnji in montaži "jabolčnih" izdelkov?

Raznolikost

Kje Iphone zbira? Razumeti to vprašanje ni tako enostavno, kot se zdi. Do sedaj imajo ljudje različna mnenja o sestavi in ​​proizvodnji preiskovanih pogonov. Kaj lahko slišite od uporabnikov po vsem svetu? Nekateri ljudje na primer pravijo, da se iPhone izdeluje v Maleziji. Nekateri verjamejo, da so pravi "jabolčni" pripomočki izdelani izključno v Združenih državah. Obstajajo tudi uporabniki, ki ugotovijo, da izdelujejo iPhone na Tajvanu ali na Finskem.


Najnovejše splošno mnenje je, da zbiranje iPhonov poteka samo na Kitajskem. Toda zakaj verjeti? Katere informacije so resnične? Kaj pa proizvodnja "jabolčnih" naprav, ki si jih je treba zapomniti, da se ne bi soočili s prevaranti?

O proizvajalcu

Nekaj ​​besed o tem, katera organizacija se ukvarja z izdajo pripomočkov: Proizvajalec iPhonov je Apple. Zato se ustrezne naprave imenujejo "jabolko". Apple je ameriški otrok. Sedež te organizacije se nahaja v Kaliforniji. Natančneje, v Cupertinu. Ampak res sestavljanje in proizvodnjaApple aparat ima svoje mesto v Ameriki?

Razviti in oblikovati

Dejansko odgovor na to vprašanje ni preveč preprost. To je posledica dejstva, da je zbiranje iPhonov in njihov razvoj na različnih mestih. In zato je treba najti nedvoumne odgovore na to temo. Proizvajalec IPhone - podjetje Apple. Kot smo že povedali, je sedež organizacije v Kaliforniji. Tukaj se naprava ne zbira, ampak razvija. To pomeni, da so načrtovane. Programerji in razvijalci pripravljajo in modelirajo nove naprave. Ko bo projekt potrjen, kaj se bo zgodilo?

Sestavine za sestavljanje

Zdi se, da je vse zelo preprosto in jasno - iPhone se razvija v ZDA, zato je Amerika pravi proizvajalec ustreznih naprav. Toda v resnici ni vse tako preprosto.

Na sedežu podjetja Apple je v teku samo razvoj prihodnjih pogonov. Zbirke ni. Poleg tega ZDA nimajo lastnih podjetij, ki bi lahko proizvajala komponente za mobilne pripomočke. Dodatki za iPhone so dobavljeni Appleu z vsega sveta. Proizvajalec iPhonov kupuje dele za svoje izdelke pri velikih podjetjih. Najpogosteje poteka sodelovanje s podjetji Samsung, Elje, Elpida in Hynix. Večina dodatkov za "jabolčne" telefone in druge naprave prihaja iz Koreje. Natančneje, Apple se za pomoč obrne na Samsung. Ta organizacija proizvaja in dostavlja procesorje za pogone. Poleg tega Apple tesno sodeluje z LG. Ta proizvajalec proizvaja LCD zaslone.
To pomeni, da vsak izdelekApple se lahko imenuje korejski. Toda to ni povsem pravilno. Konec koncev, kot smo že povedali, proizvajalec naprav Apple vzdržuje odnose s številnimi podjetji po vsem svetu.

Neposredna montaža

Kje se iphone zbere za Rusijo in druge regije? Ugotovili smo, da se preučevane naprave preučujejo v Združenih državah in da so komponente za njih kupljene predvsem v Koreji. Takoj, ko so komponente kupljene in dostavljene, je treba neposredno nadaljevati s sestavljanjem telefonov in tablic. Kje se ta stopnja izvaja? Zbirka iPhonov poteka tudi zunaj Amerike. To je primer Foxconna. V celoti je v lasti Tajvana. IPhones in druge "jabolčne" naprave so samo tu. Kakorkoli že, če govorite o originalnih napravah. FoxConn je dokaj veliko, dobro znano in zanesljivo podjetje. Sodeluje s številnimi organizacijami. Na primer, Dell. Apple je podpisal pogodbo s podjetjem Foxconn za proizvodnjo (montažo) naprav "apple" v letu 2007. Od takrat je ravno v Tajvanu iPhone, iPad in tako naprej iz končnih delov.

Made in China

Kje se zbirajo originalni zvočni posnetki? Zdi se, da smo že vse ugotovili. Foxconn je tajvansko podjetje. Zato izvirniki naprav "jabolka" gredo v Tajvan. Pravzaprav ni tako. FoxConn, kljub dejstvu, da je tajvansko podjetje, ki se nahaja na Kitajskem. Natančneje, mesto zbiranja družbe Apple je provinca Guangdong. Je na meji s Hongkongom.

Iz katerih misli lahko pridete? Na podlagi vsegaZgoraj navedeno bi moralo pokazati, da so iPhoni običajen otrok Združenih držav Amerike, Koreje, Tajvana in Kitajske.

Preverjamo kakovost dela

Ugotovili smo, kje je treba zbrati kupone. Toda ko so naprave sestavljene iz končnih delov, se premika naprej. V katero smer? Pripravljene naprave se pošljejo, da preverijo kakovost dela. Programerji in preizkuševalci skrbno pregledajo naprave in zagotovijo, da so Appleovi izdelki v delovnem stanju. V nasprotnem primeru pripomočki ne bodo poslani v trgovine za nadaljnje izvajanje.
Preverjanje kakovosti dela se izvaja v Združenih državah Amerike, na sedežu družbe Apple. Vse je zelo preprosto in jasno. Torej, iPhone naredi naslednji "krog" na poti do prodaje - ZDA, Koreja (in drugi sodelavci), Tajvan, Kitajska, Združene države.

Zamenjava komponent

Ampak to ni vse. Seznanili smo se le z osnovnimi informacijami o izdelavi Appleovih naprav. Obstaja nekaj pomembnejših odtenkov. Za kaj gre? Na primer, bodite pozorni na dejstvo, da je Apple nedavno ponudil program za zamenjavo okvarjenih naprav v svojem imenu. Stranke lahko proizvajalca vrnejo v neuspele pripomočke. Popravili ga bodo z nadomestnimi komponentami ali poslali novo kopijo.
V podobnih okoliščinah bodo dejanski proizvajalci v iPhone več.
 • ZDA - tukaj so poslane naprave za preverjanje zmogljivosti za delo;
 • Koreja (najpogosteje) - tukaj so naročene komponente, ki jih je treba zamenjati;
 • Tajvan /Kitajska - razstavljanje naprav, zamenjava pokvarjenih delov, sestavljanje naprav.
 • Nadalje, kot smo že povedali,Apple tablete in telefoni bodo poslani v Kalifornijo na sedežu za naslednje testiranje. Razumevanje obravnavane teme pri pravilnem delu ne pomeni dela.

  Pozor: ponaredek!

  Sodobni trgi so polni različnih naprav. In daleč od vseh so izvirne. Vse bolj in pogosteje so na policah ponaredki. Apple izdelki so pogosto ponaredek. To ni zelo prijeten pojav, vendar se ga lahko soočajo skoraj vsi. Kopije iPhonov so narejene v različnih državah - na Kitajskem, Finskem ali Tajvanu. Lahko jih ločite od izvirnikov, vendar le z določenimi spretnostmi in znanjem. Kako odkriti ponarejen iPhone bo objavljen kasneje. Vendar pa ni potrebno dvigovati panike, človek je na napravi "jabolko" videl napis "Made in China". Prej smo že povedali, da večina dodatkov za iPhone in druge otroke Apple prihaja iz Kitajske. Zato imajo lahko ustrezen napis.

  Kako izvedeti proizvajalca?

  Zelo pogosto na škatlah z nekaterimi telefoni vidite podpis, kakršen je na Kitajskem. Toda vsak sodoben kupec bi moral vedeti, kam gredo originali iPhone. Prav tako boste morali biti pozorni na to, katera država je bila razvita s to ali to napravo. Zakaj? Dejstvo je, da se operacijski sistemi naprav za jabolko razlikujejo med seboj, odvisno od države, za katero so bili izdani.
  Kako ugotoviti, kje je bil zbran iphone? Dovolj je, da si ogledate napravo, kot tudi na škatli iz naprave. Tukaj si lahko ogledate državo proizvodnje in regijo,za katere je dodeljen telefon. Drug način preverjanja je delo z nastavitvami. Za izvedbo naloge mora uporabnik vključiti pametni telefon, nato pa obiščite naslednje razdelke "Nastavitve" - ​​"Osnovni" - "O napravi". V bloku "Model" bo treba pogledati zadnje črke v kombinaciji. To je država proizvodnje. Izvirniki se morajo ujemati s podatki na škatli. Tu je nekaj primerov podpisov za različne države:
 • T - Italija;
 • TA - Tajvan;
 • LL - ZDA;
 • J - Japonska;
 • RR - Rusija in Moldavija;
 • RS - Rusija.
 • Če ste dobro seznanjeni s predloženimi informacijami, obravnava produkcije telefonov iPhone ni delo. In kako lahko ločite izvirnik od ponarejanja?

  Razlike od izvirnika

  Ugotovili smo, kje se iphone zbira, in v katerih državah se proizvajajo ponaredki. Kako najti original?
  Spomniti se je treba naslednjih pravil:
 • Če v iTunes priključite izvirno napravo "apple", jo bo sistem hitro zaznal in sinhroniziral.
 • V teh izdelkih Apple ni odstranljive baterije, antene in zunanje reže za pomnilniške kartice.
 • Originalni iPhone deluje samo z eno samo kartico SIM. Njihove ponaredke je lahko več.
 • Ko AppStore odprete na lažnem telefonu Apple, se zažene "Play Market". Poleg tega originalni iPhone uporablja iOS.
 • ​​
 • Vse te "jabolčne" naprave imajo idealen vmesnik. Brez napak ali hieroglifov!
 • Na hrbtni strani izvirnikov raziskanih naprav obstajajo napisi: Sestavljen na Kitajskem, izdelan v Kaliforniji. Ob njej mora biti certifikacijska oznaka in številka modela.
 • Zadnje stene telefonov "apple" ni enostavno odstraniti. Za to morate odviti proizvodne vijake.
 • To je vse. Zdaj je jasno, kdo proizvaja jabolčne dafee. In kako razlikovati originalno napravo od kopije iPhonea - tudi.

  Sorodne publikacije