Najboljše stealth igre na računalniku

V industriji iger na srečo obstaja več žanrov, in vsak od njih ima svoje oboževalce. V tem majhnem pregledu bomo govorili o kategorijah, kot so prikrite akcije. Te igre so v večini primerov žanrski strelec, vendar imajo hkrati tudi svoje posebnosti.

Razlika med igrami prikrite akcije

Kot je razvidno iz naslova, v tem žanru obstajata dve kategoriji: barvita in spektakularna "akcija" z nevidnim "prikrivanjem". Zahvaljujoč temu igra dobi nekakšno osvetlitev in avantura vas ujame vsako sekundo. Torej, zakaj se igre "prikrite akcije" razlikujejo od običajnih strelcev? Odgovor je preprost - prehod. Če v strelec morate hitro krmariti po zemljevidu in ubiti nasprotnike s pravimi posnetki, potem bodo igre tega žanra zahtevale zelo različne veščine.Če želite uspešno opraviti naloge, boste morali biti zmožni skriti in se tiho premikati po lokacijah, kakor tudi, kako "ubiti" nasprotnike in se včasih celo izogniti srečanju s sovražnikom. Za to je v vsaki taki igri poseben sistem izločkov, ki vam omogoča, da pobegnete iz vsakega očesa. Poleg tega ima prehod več možnosti, kar je za večino igralcev zelo prijetno, saj takšne nianse dajejo občutek svobode izbire.

Najboljše prikrite akcije na PC-ju

Začnite spoznavati podobne igre bolje kot klasike žanra - serije Metal Gear Solid. Prvi del Adventure tajnega agenta Snakea, ki je izšel leta 1998, je postal prednik te kategorije. In to je mogoče brez dvomarazglasi, da je ta igra sprožila žanr prikrite akcije. Do danes je že veliko delov Metal Gear Solid. Tako lahko temeljito raziščete celotno zgodbo o pustolovščini neustrašnega agenta.


Splinter Cell

Še ena vrsta prikrite akcijske igre, ki je ni mogoče prezreti - to so dogodivščine neustrašnega obveščevalca Sam Fischerja, ki se bori s terorizmom. V Splinter Cell-u morate dokazati svoje spretnosti v prikrivanju in sposobnosti, da nepazljivo opravite misije.
Pripravite se na raziskovanje lokacij v iskanju prijetnih kotičkov, iz katerih lahko naredite tihi umor. Prvi del je izšel leta 2002 in v kratkem času pridobil izjemno popularnost. Seveda uspeh ni ostal neopažen in za danes imamo že vrsto iger te franšize.

Thief

Če razstavite najboljše prikrite igre na PC-ju, potem ne morete prezreti serije in pustolovščine lopa Garretta. Thief združuje vse najboljše lastnosti tega žanra: potrebo po tajnosti, zmožnosti, da se izognemo umorom in številnim različicam prehoda. Tudi "virtualna inteligenca" upravlja nasprotnike.
Poleg tega je svet igre, ki vsebuje mrak srednjega veka, nore elemente fantazije in steampunk, očaral s prvo sekundo. Trenutno je v tej seriji že štiri igre in vsaka od njih je v tistem času prevzela vrh igralnih kart.

Dishonored

Ta igra pred sprostitvijo je povzročila veliko hrupa, saj je bila njegova atmosfera vidna tudi s prikolicami. Pojav Dishonoreda je povzročil resnične pretrese v igralniški industriji, ker je bil takProjekti niso bili sproščeni od tatov. Osupljiva zaplet, možnost izbire smeri, od katere je odvisno finale, pa tudi mračna, a zanimiva kulisa mesta Dunwall, čarobnost in orožje so naredili Dishonored najboljšo igro v skrivnostnem akcijskem žanru zadnjih let.

Na vsaki lokaciji in misiji je mogoče prenašati veliko več kot en način, tako da je svoboda delovanja v tej pustolovščini brez primere. Konec koncev, tukaj vas nihče ne vzame za roko in ne pošlje nobene poti. Poleg tega je zaradi vaše tajnosti in števila umorov konec igre odvisen od tega, kaj doda več čarov v avanturo.

Hitman

O dogodivščinah ponarejenega morilca ne pozna le osebe, ki so daleč od računalniških iger. Prvi del avanture morilca se je vrnil leta 2002 in takoj postal absolutni hit. Za to obstaja veliko razlogov, ker je bil simulator najemnega morilca standard iger "prikritega" žanra. Glede na zaplet, morate odpraviti cilj, in za to obstaja veliko priložnosti. Vaš junak lahko skozi igro preide tiho in neopazno ter celo zamenja obleke v oblekah žrtev, da bi podal sum. Lahko pa greš na slog Rambo in ubiješ nasprotnike desno in levo - kot si duša želi.
Do sedaj je že sedem serij te igre, v naslednjem letu 2017 pa je načrtovana sprostitev novega dela. Poleg tega je na prizorišču morilske avanture nastal umetniški film, ki je franšizi prinesel še več slave.

Nekaj ​​več zadetkov

Ko govorimo o prikrivnih akcijskih igrah, ne moremo omeniti takšnih znanih projektov, kot so Deus Ex, Styx, Sniper Elite III, Manhunt in Seriesigre o Asasinovih dogodivščinah. Vsi si zaslužijo vašo pozornost in visoko pohvalo. Poleg tega so takšni odlični projekti, kot so Alien: Isolation in Metro: Last Light, dobro zasnovani prikrite akcijske igre. Torej, če se želite približati tej zvrsti, potem se prosto odločite za enega od njih in preizkusite svojo moč in vzdržljivost.

Sorodne publikacije