Kako narediti težko ponastavitev na Android: Podrobno navodilo

Android je odličen operacijski sistem z veliko funkcijami in funkcijami, ki je ustvarjen za mobilne naprave. Jasen vmesnik, odprtokodna koda in demokracija - to so glavne prednosti te lupine, na kateri Google razvijalci neutrudno delajo. Uporabniki imajo veliko možnosti za spreminjanje platforme, nalaganje novih aplikacij, nameščanje zaganjalnika in še več. In če dobite tudi root-pravice (napredne skrbniške pravice), lahko popolnoma spremenite sistem, da ne prepoznate vrste. Če želite, lahko vedno ponastavite nastavitve na tovarniško (Hard Reset), pripomoček bo nov. V tej publikaciji bomo govorili o tem, kako narediti Hard Reset na Androidu in zakaj je to načeloma potrebno.


Zakaj težko ponastaviti?

Preden začnemo s takšnim postopkom, bi rad povedal nekaj besed o tem, kaj to vključuje, kaj ogroža in zakaj ga potrebuje uporabnik. Hard Reset je popolna ponastavitev, to pomeni, da vrnete stanje sistema v njegov prvotni videz. Praviloma v tej obliki kupite novo napravo. Prvič, Hard Reset bo potreboval lastnik naprave, ko bo prodan. Ta metoda je veliko lažja kot najti in izbrisati vse uporabniške podatke sami, poleg ponastavitve nastavitev pa zagotavlja popolno čiščenje predpomnilnika in drugih digitalnih odpadkov. Hard Reset se uporablja kot rešitev za različne napake. Na primer, pametni telefon lahko visi, upočasni, prikaže različne napake. V temv primeru, da lahko "razveselite" sistem s ponastavitvijo. Nazadnje, Hard Reset je možnost, če ste pozabili grafično ali digitalno zaklepanje gesla. Torej, kako narediti trdo reset na android?


Osebni podatki pri ponastavitvi

Bistvena pomanjkljivost tega postopka je, da se po ponastavitvi na tovarniške nastavitve izbrišejo vse nastavitve po meri, aplikacije, osebni podatki, shranjeni računi, prijave, gesla in vse informacije v njem. v pomnilniku telefona. Samo podatki, ki so shranjeni na pomnilniški kartici, ostanejo, naj bi živeli svoje življenje in edini način za prilagoditev njegove vsebine je oblikovanje ali namerno urejanje informacij, ki jih vsebuje. Včasih morate ponastaviti nastavitve v nepredvidljivi situaciji (kot v primeru zlomljenega ali pozabljenega gesla) in da ne izgubite pomembnih informacij, naredite varnostno kopijo. Odličen način za shranjevanje osebnih podatkov vsem uporabnikom Androida je Googlov oblak in podobni viri, vendar morate za to poskrbeti vnaprej, saj po tem, ko so podatki o obnovitvi trdih podatkov več, ni mogoče obnoviti.

Kako narediti Hard Reset za Android?

To lahko storite na več načinov. O vsakem izmed njih bomo povedali nekaj. Če morate ponastaviti svoje nastavitve, na primer s težavo ali pozabljenim geslom, je to za vas način. To je najbolj zapleteno, ker zahteva, da uporabnik obišče obnovitveni način (majhna konzola za zagon operacijskega sistema in ponastavitev nastavitev). Za vsak modelnačin naprave za vstop v to konzolo je drugačen. Najprej morate izklopiti napravo. Nato pritisnite določeno kombinacijo tipk. Na primer, če ne veste, kako narediti Samsungovo trdo ponastavitev, je primerna kombinacija tipk za vklop (to je gumb za zaklepanje) in zmanjšanje glasnosti. To je najbolj razširjena kombinacija in je primerna za večino modelov sodobnih pametnih telefonov. Naslednja priljubljenost je kombinacija napajanja + povečanje glasnosti ali enaka kombinacija z gumbom za dom (osrednji gumb pod zaslonom).

Obnovitveni način

Če na zaslonu vidite logotip "Android", nato pa črni zaslon s seznamom dejanj, potem pritisnete konzolo. Zdaj morate izbrati brisanje podatkov /ponastavitev na tovarno. Ni veliko predmetov, zato ne bo težko. Z gumboma preklopite na seznam, da prilagodite glasnost zvoka. Z dolgim ​​pritiskom na gumb za zaklepanje potrdite izbiro. Ponastavitev tovarniških nastavitev je končana in ponovno ste v prvotnem meniju. Zdaj se boste morali z vnovičnim zagonom vrniti v običajni način. To storite tako, da izberete Ponovni zagon sistema. Kako narediti Hard Reset za HTC in druge modele? Torej na enak način, če naprava teče Android OS.

Ponastavitev z "Nastavitve"

Če niste doživeli ničesar narobe s sistemom in lahko enostavno pridete do nastavitev Android, je to pravi način za vas. Na najnovejših različicah je postavka "Obnovi in ​​ponastavi". Sedaj kliknite gumb "Ponastavi". Imeli boste priložnost prebrati še eno sporočilo o temda bodo podatki izbrisani, in dobro razmislite, če jih potrebujete. Če vam vse ustreza - še enkrat potrdite dejanje in vse je pripravljeno. Če se sprašujete, kako narediti Hard Reset na vašem Android tabličnem računalniku, potem bi morali tudi vi to najti. V skrajnem primeru uporabite prejšnjo možnost, vendar je težko priti v način "obnovitve" na tablicah.

Ponastavite na tovarniške privzete vrednosti s kodo.

Nekateri uporabniki Androida vedo, da je veliko pomembnih operacij mogoče izvesti z več klicanimi številkami (plošča za vnos telefonske številke). To pomeni, da preprosto vnesete določeno kodo, tako da, če ste klicali običajno številko in se sistem ustrezno odzove nanj. Ubijte kodo * 2767 * 3855 #, * # * # 7378423 # * # * ali * # * # 7780 # * # *, odvisno od modela pripomočka, in vaše nastavitve se bodo takoj ponastavile brez nadaljnje potrditve. Zato dobro razmislite, preden vnesete eno od kod. Ta metoda je dobra s svojo hitrostjo in je primerna tudi za kitajske "androide". Če ne veste, kako narediti Hard Reset Prestigio je odlična možnost. Takšne kode obstajajo za druge funkcije in so bile razvite za testiranje naprav.
To je vse. Zdaj veste, kako narediti Hard Reset na Androidu. Glavna stvar je, da to storimo pametno, ne da bi hiti in predvideli vseh posledic.

Sorodne publikacije