Kako odpreti epf format?

Večina uporabnikov, razen majhnega kroga strokovnjakov, ne ve, kaj naj odpre epf. To ni presenetljivo, ker to razširitev uporabljajo programi, ki se redko nahajajo na domačem računalniku. Poleg tega obstaja več različnih aplikacij, ki delujejo s takimi datotekami. O njih bomo razpravljali spodaj.

"1C: Enterprise"

Prvi in ​​najbolj priljubljen program, ki deluje z epf, je "1C: Enterprise". Omogoča neposredno uvoz tabel v Excel s pomočjo posebnega orodja, ki samo ustvarja datoteke s to razširitvijo.


Preden odprete format epf, boste morali namestiti aplikacijo "1C" in narediti naslednje:
 • Zaženite program in pojdite v meni Datoteka.
 • Kliknite "Odpri" in določite pot do dokumenta.
 • Potrdite svoja dejanja s klikom na "Da".
 • Odpre se vam okno, v katerem si lahko ogledate in spremenite epf datoteko.
 • Upoštevajte, da se program "1С: Podjetje" uporablja na podlagi plačila. Morda vam ni treba porabiti denarja za program in odprite datoteko na računalniku, na katerem je nameščen.

  EAGLE

  Drugi program, imenovan EAGLE, je veliko manj pogost kot "1C: Enterprise". Zasnovan je tako, da ustvari zasnovo tiskanih vezij in, kot je enostavno uganiti, verjetno ne potrebuje povprečnega uporabnika. Če želite odpreti datoteko epf v programu EAGLE, morate:
 • Prenesti program in ga namestiti.
 • Odprite zavihek "Katalogi" in v vrstico "Projekti" postavite pot do mape, ki vsebuje datoteko epf.
 • Kliknite "OK" in počakajte, da program prenese vse potrebne podatke. • Zdaj lahko uredite odprto epf datoteko, vendar je bolje, da tega ne storite brez ustreznega znanja.

  Možna vprašanja

  Če ste poskusili obe zgoraj omenjeni metodi, vendar niste mogli odpreti datoteke z razširitvijo epf, potem obstaja velika verjetnost, da njena integriteta ni bila kršena. Dokument je lahko na primer poškodovan pri arhiviranju ali prenosu. Poleg tega lahko neizkušen uporabnik ročno spremeni obliko datoteke epf. To se pogosto zgodi, če spremenite ime dokumenta, če nastavitve v operacijskem sistemu vključujejo prikaz razširitev za registrirane vrste datotek. Druga možnost je poškodovanje dokumenta z zlonamerno programsko opremo. Zato je pred odpiranjem epf datoteke priporočljivo preveriti prisotnost virusov. Od nedavnega, je v tem formatu Trojan, ki je uspel vtisniti veliko pisarniških računalnikov v državah SND, prikrit, zato je najbolje biti previden.

  Sorodne publikacije