Daljinski upravljalnik ne deluje iz televizorja: razlogi, popravila

Danes so skoraj vse elektronske naprave, ki se uporabljajo v vsakdanjem življenju, opremljene z daljinskim upravljalnikom. Tudi televizorjev ni. Kako drugače lahko preklopim kanale, ne da bi vstal od kavča? Daljinski upravljalnik televizorja, ki je intenzivna naprava, je pogosto neprimeren. Preneha ali pa sploh ne deluje ali pa delno izpolnjuje svoje dolžnosti. Kaj najbolj nestrpen in navajen na udobje nekaterih od nas, ko daljinski upravljalnik ne deluje iz televizorja? Tako je, skušam kmalu kupiti novo. Ampak, če imate željo in desetine minut prostega časa, lahko poskusite popraviti, in sebe.
V tem članku bomo govorili o tem, zakaj daljinski upravljalnik ne uspe, in razmislili o načinih njegovega oživljanja v domu.

Daljinski upravljalnik iz televizorja ne deluje: vzroki in znaki okvare

Daljinski upravljalnik je lahko onemogočen zaradi tehničnih težav ali zaradi malomarnega ravnanja. Torej, če ste imeli RADIO daljinski upravljalnik za vaš televizor, preden je bil razstavljen za nadaljnje popravilo, morate sami ugotoviti, katere znake okvare predstavlja. Lažje bo opisati nadaljnje ukrepe. Večino napake daljinskega upravljalnika označujejo:
 • vidne in predvidljive mehanske poškodbe;
 • brez odziva, ko kliknete na nekaj gumbov (drugi gumbi delujejo);
 • v popolni odsotnostireakcije (gumbi ne delujejo).
 • Upoštevajte te značilnosti v kontekstu možnih okvar.


  Mehanske poškodbe

  Če daljinski upravljalnik ne deluje iz televizorja in obstajajo očitni znaki mehanske poškodbe na njegovem telesu, lahko to pomeni, da so ga preprosto vrgli na tla ali namerno poskušali postaviti v nerabno stanje. Posledica takšne obdelave z napravo je lahko:
 • pomanjkanje stika med baterijami in električnimi izhodi daljinskega upravljalnika;
 • Poškodba oddajne LED;
 • kršitev celovitosti prevodnih poti ali (i) ugotovitev elektrod na plošči.
 • Daljinski upravljalnik televizorja ne deluje: kaj storiti in kje začeti

  Pridobiti najboljše diagnostike iz baterij. Ko naprava pade, so najverjetnejši vzrok za njeno okvaro. Sama kontrola je odstranitev pokrova daljinskega upravljalnika in preverjanje stanja baterij. Po potrebi jih je treba ponovno namestiti, pri tem pa upoštevati polarnost. Bodite pozorni na tesnost kontaktov na električnih izhodih naprave. Če so baterije obešene, boste morda morali poravnati negativne zaključke (vzmeti).
  Če po takšnih ukrepih daljinski upravljalnik za televizor zasluži, zaprite pokrov in ga še naprej uporabljajte. Če se to ne zgodi, bomo prešli na naslednjo stopnjo diagnoze.

  Polnjenje baterije

  Ko odstranite pokrov naprave, da preverite baterije, ne bojte se preveriti njihove velikosti polnjenja.Čeprav plošča porabi najmanj električne energije za zagotovitev delovanja, se baterije postopoma usedejo. Preizkus je najbolje opraviti z navadnim voltmetrom ali multimetrom. V ta namen preprosto izmerite napetost na kontaktih baterij. Ne sme biti manjša od 1 čl. Če nimate takšnih naprav, lahko preverite baterije za daljinski upravljalnik, tako da jih uporabite na drugi napravi za daljinsko upravljanje, kot so DVD in glasbeni center, klimatska naprava itd. Ko poskrbite, da so primerne in v velikosti, in se pojavi obseg, jih odstranite iz druge konzole in namestite diagnostruemyy. Test je pokazal, da so same prinesle baterije? Samo nadomestite jih.

  Kontrolna LED

  LED oddajnik igra pomembno vlogo pri delovanju daljinskega upravljalnika. Sestoji iz prenosa infrardečega signala določene frekvence na poseben televizijski sprejemnik. Prva stvar, ki jo je treba narediti, je pregled LED za poškodbe. Če je pokvarjen, je edini način, da ga zamenjate. Morali boste iti na radijski trg ali v trgovino, ki je specializirana za prodajo radijskih delov, da kupite isti element in ga zavijete na mesto poškodovanega.
  LED z mislijo? Preverite, kako deluje. Neoboroženo oko tega ne more storiti, ker infrardeče sevanje ne zazna človeškega očesa. Tukaj bodo pomagali nekateri sodobni pripomočki, opremljeni s kamero. Lahko je mobilnatelefon, pametni telefon, tablični računalnik itd. Vklopite fotoaparat in ga usmerite na LED za daljinski upravljalnik. Zdaj poskusite preklopiti kanale tako, da pogledate zaslon naprave. Pri delujoči diodi boste zagotovo videli svetlobne signale, ko pritisnete tipko na daljinskem upravljalniku. Toda če ni sledila nobena reakcija, to najverjetneje ni svetlobni element.

  Poškodbe znotraj naprave

  Mehanske poškodbe so lahko skrite pred očmi. Če daljinski upravljalnik pade s televizorja in ne deluje in je v notranjosti nekaj oprašenega, obstaja možnost, da je prejel zaprto "poškodbo", zaradi katere je bil v težavah. Zaradi padca se lahko žica zlomi, pretrga izhod, npr. Kondenzator ali razpoka pot vodnika. Tukaj boste morali popolnoma razstaviti napravo.
  Popravljanje plošč, ki so poškodovale ploščo ali njene elemente, je seveda bolje zaupano strokovnjakom, če pa ste kdaj imeli spajkalnik, ga lahko poskusite sami. Za začetek bomo razkrili napravo. Imate srečo, če je plošča konzole televizorja pritrjena z vijaki. V tem primeru jih je treba odviti in odklopiti dele naprave. Če je ohišje pritrjeno s pomočjo notranjih ključavnic, se bo malo potilo. Če boste odklopili dele plošče, vam bo pomagalo tanko, topo rezilo. Potrebno ga je vstaviti med polovice in jih nežno stiskati, ločiti drug od drugega, pri čemer gre v krogu. Ko končate, odstranite daljinski upravljalnik in previdno pregledajte ploščo zaradi poškodb. Za te nameneuporabite povečevalno steklo. Majhne napake s prostim očesom lahko in ne vidijo. Prav tako je zaželeno, da se zagotovi dobro pokritost kraja, kjer bo potekal pregled.
  Preverite z začetkom sklepanja, ki prihaja do baterij. Nato preglejte vse tipe in kasneje ter elektronski del. Po odkritju prekinitve v električnem tokokrogu daljinskega upravljalnika ga popravite s popravilom ali zamenjavo poškodovanega dela. V primeru poškodbe čipov je bolje kupiti nov daljinski upravljalnik, kot ga poskušate popraviti. Vsaj bo ceneje.

  Kadar ločeni gumbi ne delujejo

  Pogosto razlog, da daljinski upravljalnik iz televizorja ne deluje, je stanje gumijaste tipkovnice. Spodnji del gumbov je prekrit s prevodnim grafitnim slojem, ki dejansko zaklene kontakte, ki so nameščeni na ploščo. To se zgodi, da se ta plast amortizira zaradi stalne uporabe, vendar včasih in tako, da med njo in kontaktom pride prah, vlaga, tujki. Slabost ponavadi pade na tiste ključe, ki jih najbolj uporabljamo:
 • vklop /izklop;
 • preklapljanje kanalov;
 • poveča ali zmanjša glasnost.
 • Oljna tekočina je nejasna

  Po zaznavi, da daljinski upravljalnik ne deluje iz televizorja in ga po razstavitvi vidite na spodnji strani tipkovnice brezbarvno oljno tekočino. Ne mudi, da krivijo svoje sorodnike za dejstvo, da nekateri od njih shed sončnično olje ali sladki čaj na napravi. Ta tekočina ni nič drugega kot maščoba, ki se sprošča iz prstov. Med delovanjem daljinskega upravljalnika ostane na gumbih, kar povzroči stik med njimioni in igrišča so izgubljeni. Ta problem je rešen zelo enostavno. Dovolj je, da razstavite ploščo, obrišete ploščo in dno tipkovnice z alkoholom, naprava pa bo delovala kot nova. Pred začetkom uporabe po tem postopku posušite obrisane dele.

  Ali je mogoče obnoviti obrabljen grafitni sloj?

  Kaj naj naredim, če se prevodni grafitni sloj na dnu tipkovnice daljinskega upravljalnika skrči? Lahko ga obnovite. Popravljanje daljinskega upravljalnika s poškodovanim prevodnim pršilom vključuje odstranitev in ustvarjanje novega na svojem mestu. Ampak kaj storiti z njim? Tu sta dve možnosti. Prvi je nakup posebnega kompleta za popravila na daljinskem upravljalniku v skladišču radijskih delov. Sestava takšnega kompleta vključuje cev silikonskega lepila in več ducatov gumijastih blazinic (blazinice na spodnjih delih gumbov), prekrite z istim grafitom. Daljinski upravljalnik je treba razstaviti, stare obloge previdno prerezati in na njihovo mesto namestiti nove. To popravilo vam omogoča, da napravo popolnoma obnovite za dolgo časa. Druga možnost sploh ne vključuje stroškov. Vzemite običajno folijo iz čokolade, izrežite iz nje zahtevano število pokrovov, ki se držijo velikosti in jih pritrdite na obrabljena stopala. Seveda, ta proračun popravilo ne bo zagotovilo neprekinjeno delovanje daljinskega upravljalnika za več let, vendar verjemite mi, da bo še vedno služijo.

  Pomagajte filmu

  Verjetno ste morali videti naprave za daljinsko upravljanje, ovite v polietilenski film. Ta metoda je nedvomno bilaizumili naši rojaki, da bi daljinsko upravljanje zaščitili pred morebitnimi posledicami brezbrižnega ravnanja z njim. Tako lahko film začasno zaščiti napravo pred vlago in prahom. Toda sčasoma izgubi svoje zaščitne lastnosti skozi vse enako intenzivno izkoriščanje. Daljinski upravljalnik je vredno pretvoriti v nerazumljivo in smešno temo - odločiti se za vas.

  Kako podaljšati življenjsko dobo daljinskega upravljalnika s televizorja.
 • Otrokom ne dajajte konzole in jo zaščitite pred napadi domačih živali.
 • Pazite na stanje LED.
 • Ne pozabite pravočasno zamenjati baterij.
 • Daljinskega upravljalnika ne uporabljajte, ko imate umazane roke ali med jedjo.
 • Sorodne publikacije