Kako počistiti predpomnilnik (brskalnik Opera): pregled, metode, priporočila in povratne informacije

Spletni brskalnik Opera je zelo priljubljen med uporabniki interneta. Tukaj, le s svojo stalno uporabo v operacijskem sistemu včasih kopičijo takšno kup računalnika smeti, ki je samo čudež dobiš. Tu in tam je problem, kako počistiti predpomnilnik brskalnika "Opera". To je mogoče storiti na več standardnih načinov, ki bodo, mimogrede, primerni za vse druge spletne brskalnike.

Kako počistiti predpomnilnik v "Opera": priljubljeni načini

Za čiščenje se domneva, da lahko uporabljate tako nastavitve samega brskalnika kot tudi pripomočke tretjih oseb.
V prvem primeru, kot je že jasno, se prijavo uporablja v meniju z nastavitvami brskalnika. V drugem - čiščenje z dodatnimi aplikacijami. Vendar ni vse tako preprosto. Težava je, da pri čiščenju ne izbrišite shranjenih podatkov in gesel.


Nastavitve brskalnika

Problem brisanja predpomnilnika brskalnika Opera je uporaba glavnega menija z nastavitvami, ki se ponavadi imenuje s klikom na gumb z ikono brskalnika v zgornjem levem kotu.
Glede na povratne informacije, se načelo brisanja podatkov v kateri koli različici brskalnika ne razlikuje. V ta namen je na voljo standardni meni. Ampak tukaj morate razlikovati med nameščenimi različicami programa. Opera v spremembah 162021 252630 ali 32 v smislu zmogljivosti se lahko zelo razlikujejo.

Kako očistiti predpomnilnik brskalnika Opera 30?

Zdaj neposredno o brisanju predpomnilnika. Kako počistiti predpomnilnikBrskalnik Opera »? Osnovno! Vnesite brskalnik. V različicah 30 in več na levi strani zaslona je vrstica za hiter dostop, ki ima ikono pogleda zgodovine, označeno s puščicami v smeri urinega kazalca.


Kliknemo nanj in po pojavnem oknu uporabimo spustni meni. V idealnem primeru bi bilo treba obračun od začetka. Nato se prikaže meni za odstranitev vsebine.
Privzeto je predpomnilnik deaktiviran. Recenzijam svetujemo, da opozorijo na dejstvo, da je lahko brisanje datotek piškotkov in shranjenih gesel. Piškotke lahko odstranite, vendar je priporočljivo, da odstranite geslo (potem se ne boste mogli prijaviti v njihove račune po pošti ali družabnih omrežjih).

Opera 32: Kakšna je razlika?

Zdaj pa poglejmo, kako očistiti predpomnilnik Opera 32 brskalnika. " Postopek v njegovi osnovi ni posebej različen. Edina razlika je, da ima različica 32 naprednejše nastavitve in je nekoliko spremenila imena glavnih menijev.

Uporaba optimizatorjev

Nazadnje, govorimo o smotrni uporabi programov, ki so namenjeni pospeševanju sistema z dokončanjem nekaterih nepotrebnih procesov in sprostitvijo pomnilnika (operativnega in virtualnega) z zmanjšano obremenitvijo računalniških zmogljivosti CPE. Najbolj priljubljene aplikacije so:
 • Advanced System Care.
 • Večnamenska orodjarna.
 • CCleaner.
 • Pripomočki Glary Utilities in drugi.
 • Bistvo dela teh programov je zagotoviti, da so samodejno (brez. \ Tudeležbo) proizvajajo pospeševanje in čiščenje sistema.
  Izgleda takole:
 • Prihajamo v prilogo;
 • pritisnite gumb, da ne začnete s čiščenjem, ampak uporabo dodatnih modulov;
 • Označujemo kontrolne točke glavnih točk, vključno s pospeševanjem interneta in čiščenjem podatkov o obisku;
 • začetek postopka;
 • čakajo na dokončanje;
 • Uživajte v pospešeni različici.
 • Po odstranitvi vseh objektov vam ni treba ponovno zagnati, čeprav je zaželeno, da varnostno kopirate isti sistemski register, ko zaženete program Optimizer, če je zahtevana obnovitev. To lahko storite neposredno v urejevalniku ali uporabite program za odstranjevanje. Značilno je, da je pri vsakem takem pripomočku prva točka ustvarjanje obnovitvene točke v primeru nepredvidenih zrušitev ali naključnega brisanja programov ali onemogočanja sistemskih komponent. Na primer, isti pripomoček iObit Unistaller, preden izbrišete katero koli aplikacijo, ponuja ustvarjanje obnovitvene točke, ki jo lahko pri ponovnem nalaganju izberete kot nadzor (in tudi če sistem ne zagotavlja "znakov življenja"). Ampak to je nekoliko abstrakten koncept, ki se nanaša na bistvo vprašanja, ki se imenuje, do sedaj, ker. Pri odstranjevanju glavne aplikacije se seveda izbriše celotna zgodovina obiskov, iskalnih poizvedb in celo uporabniških podatkov. V tem primeru morate biti še posebej previdni.

  Povzetek

  Kot je jasno, vprašanje, kako izbrisati predpomnilnik brskalnika"Opera" ne predstavlja nič zapletenega. Edino vprašanje je, katero orodje bo uporabljeno. Menijo, da nastavitve brskalnika v notranjosti izbrišejo najboljše. Toda za izključitev optimizacijskih programov v izračunu, da lahko očistijo ne samo sistemski predpomnilnik ali predpomnilnik brskalnika, ki se uporablja za brskanje po internetu, ni treba izključiti. Poleg tega lahko brskalnik Opera v vprašanju o tem, kako počistiti predpomnilnik, ponudi nekaj dodatnih funkcij v smislu uporabe različnih vrst dodatkov, ki jih je treba namestiti samostojno. Stalno osebje vedno dela.
  Ni jih treba zanemariti, saj se čiščenje lahko opravi tudi na tako preprost način in brez uporabe tujih sredstev. Ta tehnika je v osnovi temeljna, ker je vgrajena v brskalnik. Toda pri čiščenju morate najprej izklopiti nepotrebne točke za odstranitev podatkov v obliki gesel, prijav, itd., Ker lahko to prijavo v registrirane storitve ali omrežje dobite le popolnoma nemogoče. Razumeš, da ni tako preprosto. Mimogrede, tudi če izbrišete brskalnik v smislu programa kot takega, lahko najprej uporabite izvoz zaznamkov, ki jih shranite, na primer kot datoteko HTML. Lahko jih kopirate z vstavljanjem v urejevalnik besedila, vendar je to zelo dolg proces. Na splošno je mogoče sam izvoz izvažati, vendar je že ločen pogovor. Ampak kot glavni rezultat, je še vedno treba opozoriti, da je čiščenje predpomnilnika obvezno. To velja ne lestacionarni sistemi v obliki oken. Na mobilnih napravah je na voljo tudi takšna funkcija, še posebej, ker je v njih prekomerno prelivanje predpomnilnika posledica le dejstva, da pametni telefon ali tablični računalnik začne delovati nepravilno in, kot pravijo, samo za upočasnitev. In brez ponovnega zagona naprave hkrati ne pomaga.

  Sorodne publikacije