Kako očistiti predpomnilnik v operi? Počistite predpomnilnik brskalnika: načine, priporočila

Uporabniki osebnih računalnikov ali prenosnih računalnikov se pogosto srečujejo s pojavom, kot je prekinitev računalnika ali napačen prikaz strani. Računalnik se obnaša čudno: dolge odprte strani ali namesto običajnih slik so prikazane nekatere napake in nejasni znaki. Eden od pogostih razlogov za takšno obnašanje računalnika je pretočni predpomnilnik, ki ga morate očistiti.

Kaj je predpomnilnik in zakaj ga očistimo

Najprej poglejmo, kaj je ta predpomnilnik, ki ga je treba očistiti še pred vsem drugim? In potem bomo odgovorili na vprašanje, kako očistiti predpomnilnik v "Operi" (to je posebej izbrano področje na trdem disku računalnika, v katerem so shranjene kopije predhodno obiskanih strani spletnega mesta).


Ste kdaj pozorni na dejstvo, da se pri zapiranju katere koli strani, ko jo ponovno odprete, takoj naloži? Res je, da je to predpomnilnik: ko obiščete eno, ko katera koli stran v računalniku ostane informacija o tej strani. To ni celotna zgodovina obiskov, vendar je z njo tesno povezana. Na kratko: ko pridete na spletno mesto, strežnik pošlje računalniku vse informacije o zahtevani strani, kopije slik, kratke kontekstualne informacije itd. Vse to v obliki majhnih datotek ostane na trdem disku. Naslednjič, ko boste obiskali to stran, bo brskalnik najprej "pogledal" v predpomnilnik, če pa najde iskalno mesto, ga preprosto razširi iz pomnilnika računalnika.

Uporabna značilnost, kiprihrani čas in promet

Ni potrebno pošiljati vsakega posameznega kosa podatkovnih paketov, strani se nalagajo veliko hitreje in prihrani promet, kar je zelo pomembno za uporabnike z nizko hitrostjo interneta.


Zakaj morate vedeti, kako očistiti predpomnilnik v operi in ne samo v operi, ampak v katerem koli brskalniku, ki ga uporabljate za deskanje? Na primer, če je lastnik spletnega mesta spremenil obliko ali ustvaril dodatek ali posodobitev (zlasti za igro, ki temelji na brskalniku), v tem primeru ne boste videli sprememb, ker bo vaš brskalnik razširil stran iz predpomnilnika in vse spremembe bodo nepravilno označene v obliki rdečih kvadratov in napak ali se sploh ne prikažejo. Sami, cache datoteke so zelo majhne, ​​toda ko aktivno obiskujejo različna mesta, postanejo veliko, kar vodi do različnih vrst obešenj, zavor in nepravilnega prikaza strani mest.

Kako počistiti predpomnilnik brskalnika Opera

 • Kliknite gumb menija v zgornjem levem kotu brskalnika, v kontekstnem meniju izberite element »Zgodovina«.
 • Naslednji bo odprl nov zavihek z zgodovino obiskov, poglejte v zgornji desni kot, kliknite gumb "Počisti zgodovino" - kliknite nanj.
 • V novem oknu izberite obdobje, za katerega želite izbrisati zgodovino, in kliknite na gumb "Počisti zgodovino obiskov".
 • Priporočljivo je izbrisati zgodovino "Za vse čas", medtem ko se gesla in prijave ne zbrišejo, temveč na pogosto obiskanih straneh, soc. Če ga shranite, se bo omrežje ponovno prijavilogesla in prijave, potem jih boste morali izbrati samo s seznama shranjenih.

  Uporabni programska oprema pomaga pri obvladovanju okornega predpomnilnika

  Včasih zgoraj opisana metoda čiščenja brskalnika sploh ne obravnava te netrivijalne naloge. Vprašanje je torej, kako popolnoma očistiti predpomnilnik na vašem računalniku, tako da ni še nobenih repov. Tukaj lahko uporabljate programsko opremo drugih proizvajalcev, najboljši programi pa se lahko upravičeno imenujejo CCleaner.
  To je običajen brezplačen program za čiščenje ne samo predpomnilnika, temveč tudi za različne naloge, s katerimi odlično deluje. Ampak tukaj članek ni o samem programu, ampak o tem, kako očistiti predpomnilnik v "Operi". Torej:
 • Zaženite CCleaner na vašem računalniku.
 • Kliknite na gumb "Analiza", odvisno od kontaminacije računalnika, test pa lahko traja od pet sekund do nekaj minut.
 • Čakamo na zaključek analize, nato kliknemo na gumb "Čiščenje" - program vas bo opozoril, da bodo podatki izbrisani iz računalnika in zahtevali potrditev dejanja, pritisnite "OK".
 • Če med čiščenjem niste zaprli vseh brskalnikov in map, vas bo program prosil, da to storite, sicer ne boste mogli izbrisati odprtih map.
 • Predpomnilnik in piškotki v brskalniku - varno čiščenje iz neželenih datotek

  Program ima privzeto elemente za brisanje brskalnikov in aplikacij. Če pogledate stolpec s seznamom čistih particij v programu, lahko vidite, da čiščenje ne bo samo zazbrišejo se tudi predpomnilnik, seje, zgodovina obiskov in piškotki. Ti elementi so privzeto označeni, zato dodatne nastavitve niso potrebne. Kako očistiti predpomnilnik in piškotke v "Operi" in drugih brskalnikih, kot tudi v podatkovnih predpomnilnikih na vašem računalniku, ne da bi odstranili kaj odveč? S tem odličnim pripomočkom CCleaner se obravnava, poleg tega program očisti košaro, kar je prav tako pomembno, saj lahko v smeti tudi včasih nabirajo veliko junk datotek, ki ne vplivajo najbolje na delovanje sistema, ker je mapa za smeti shranjena na trdem disku in če je preobremenjen, bistveno upočasni delo računalnika. Prenesite program CCleaner lahko na uradni spletni strani razvijalca popolnoma brezplačno, program je Russified in enostaven za upravljanje. Zdaj veste, kako očistiti predpomnilnik v "Operi", in to je preprosto obravnavati. Lep čas za vas, da preživite na spletu in pustite, da vas majhne stiske ne britje počivajo in vas ne odvrnejo od dela!

  Sorodne publikacije