UPD - kaj je to? Opis procesa

Veliko uporabnikov se sprašuje: "Kaj je UPD?" UPD je okrajšava za posodobitev. Posodobitev pa je posodobljena na kratko, kar pomeni, da dobesedno pomeni posodobitev podatkov. Addit je programska datoteka, ki odpravlja težave, ki so jih odkrili drugi uporabniki ali razvijalci programske opreme. Nameščanje posodobitve popravi kodo in preprečuje težave v računalniku. Ker posodobitev odpravlja težave s programom, so skoraj vedno brezplačne in na voljo prek programa ali spletnega mesta podjetja.

UPD - kaj je in zakaj je potrebno?

Kot je omenjeno zgoraj, je potrebna posodobitev za odpravo kakršnih koli težav programske opreme ali strojne opreme, ki niso bile odkrite, preden je bil izdelek izdan javnosti. Navedite zahteve za pravočasno posodobitev programa:


 • Spletni programi - Vsak program, ki se poveže z internetom, mora samodejno preverjati posodobljene podatke ob prvem zagonu.
 • Meni Pomoč - s pritiskom tipke F1 ali dostopa do menija pomoči iz menija Datoteka lahko preverite, ali je na voljo posodobitev.
 • Operacijski sistem - vsi operacijski sistemi se danes posodabljajo z uporabo programske opreme, ki je del operacijskega sistema.
 • Program OEM - Računalnik OEM (na primer Dell ali HP) pogosto vključuje pomožne programe, ki pomagajo preveriti in prenesti posodobljene datoteke za vnaprej nameščene aplikacije,v računalnik.
 • Kaj se zgodi, če ne posodobimo?

  Če ne posodobite programske opreme, se lahko zgodi več stvari. Novice na internetu so polne sporočil o virusnih aktivnostih, ki jih povzročajo varnostne težave operacijskega sistema in aplikacije. Spodaj so prikazani najpogostejši simptomi, s katerimi se srečujete, ko nimate posodobitve:
 • Odpravite napako - Večina posodobitev odpravi napake, ki bodo ostale brez nadgradnje ali sistema in bodo ovirale funkcionalnost.
 • Varnostne grožnje - posodobitve odpravljajo tudi varnostna vprašanja. Če ne posodobite, so lahko vaši osebni podatki ogroženi.
 • Odprava sporov - Pogosto se najdejo spori z drugimi programi in opremo.
 • Do datuma: kaj je nadgradnja?

  Za pomoč pri razvrščanju edinstvenega stanja računalniške programske opreme med njegovo izdelavo in izdelavo ima vsaka posodobitev številko različice (na primer, različica 1.0 je prva različica programa). Ko je program posodobljen, spremeni različico in tako pomaga pri določanju popravkov, ki so bili uporabljeni. Vse programske aplikacije imajo številke različic, ki so z njimi povezane. Ta številka vam pomaga slediti iteraciji programske opreme, vključno z nadgradnjami. Dejansko je predstavljen kot niz številk, ločenih s pikami. Številko v številki različice predstavlja glavne posodobitve (v nekaterih primerih lahko brezplačna nadgradnja poveča to številko različice). Na primer, prehod izRazličica 1.0 do različice 2.0 je pomembna posodobitev. Te posodobitve imajo lahko z njimi tudi "imena različic" (na primer za različice operacijskega sistema Windows 10 ali OS X - imena različic). Osnovne posodobitve za to vrsto OS lahko zahtevajo nakup.

  Zelo prava številka v številki različice programske opreme je običajno manjša posodobitev. Prehod iz verzije 302 na 303 je običajno majhna sprememba in je pogosto na voljo kot brezplačna nadgradnja. Druge številke med njima lahko predstavljajo različne ravni posodobitev programske opreme. Po prenosu posodobitve se prikaže sistemsko sporočilo "UPD: updated, updated".

  Specifikacije

  Posodobitev programske opreme (včasih imenovana tudi popravek programske opreme) je brezplačen prenos za aplikacijo ali programski paket, ki zagotavlja popravke za funkcije, ki ne delujejo pravilno ali dodaja manjše izboljšave programske opreme in združljivost. Vključuje lahko tudi nadgradnje gonilnikov, ki izboljšajo zmogljivost opreme ali perifernih naprav ali dodajo podporo novim modelom perifernih naprav.
  Kaj je UPD? To je nova različica programske opreme, ki v primerjavi s trenutno različico ponuja pomembne spremembe ali izboljšave. Če želite nadgraditi, morate kupiti novo različico, običajno po nižji ceni, kot bi jo plačali, če bi imeli programsko opremo prvič.
  Če ste pred kratkim kupili programsko opremo in se kmalu zatem sprostiliVečina podjetij brezplačno ponuja posodobitve za najnovejšo različico.

  Posodabljanje operacijskega sistema

  Operacijski sistem osebnega računalnika lahko ponudi posodobitve, ki vplivajo na celoten sistem in delovanje številnih nameščenih aplikacij. Kaj je UPD kot splošna posodobitev OS? To je varnostna posodobitev, ki ščiti vaš računalnik pred grožnjami, ki jih lahko izkoristijo hekerji in virusi. Priporočljivo je takoj namestiti varnostne posodobitve, tako da je sistem čim bolj zaščiten pred nenehno spreminjajočimi se grožnjami. Poleg varnostnih posodobitev se lahko programska oprema operacijskega sistema posodobi tako, da odpravi morebitne napake, ki se lahko pojavijo od njene namestitve. Te posodobitve lahko dodajo ali dodajo nove funkcije OS. Ti dodatki so običajno neobvezni ali priporočeni in imajo minimalen vpliv na sistem ali programsko opremo. Glede na konfiguracijo OS lahko posodobitve namestite samodejno ali ročno. Samodejne posodobitve lahko konfigurirate v nastavitvah sistema Windows.

  Sorodne publikacije