AMD Radeon HD 8330: opis in funkcije

Advanced Micro Devices (skrajšano AMD) je podjetje, ki se ukvarja z razvojem grafičnih pospeševalnikov, CPU-jev in druge mikrokontrolne elektronike. Zaposleni so imeli nalogo, da izboljšajo učinkovitost proračunskih naborov. To so storili z uvedbo posebnega grafičnega jedra, ki obravnava grafiko, ki ni slabša od diskretnih adapterjev. Tako je bila razvita grafična kartica Radeon HD 8330.

Nekaj ​​besed o grafični kartici

Ta grafični pospeševalni model je jedro, vgrajeno v osrednji procesor. Slednji se imenujejo hibridni. Takšna oprema se uporablja v proračunu in prenosnikih srednjega razreda. Glavni namen grafične kartice AMD Radeon HD 8330 je obdelava grafike. S stopnjo učinkovitosti izvedbe ustreza preprosti pisarniški rešitvi. To jedro ni mogoče odstraniti. To je ena enota z AMD A4-5000 čipom. Slednji temelji na štirih računalniških modulih, ki delujejo na frekvenci 1500 MHz.


AMD Radeon HD 8330: Specifikacije

Ta model pospeševalnika je grafično jedro, združljivo z DirectX 11. Vključuje se s Kabinijevim čipom. Razvito na podlagi arhitekture GCN 1.1. Zaradi uporabe shader transporterjev se je zmogljivost grafične kartice povečala. Radeon HD 8330 združuje 128 jeder te vrste. Vsi pospešijo na 497 MHz in obvladajo pikselske in verteksne ukaze. Ni vgrajenega pomnilnika. Razvijalci so izvedli podporo za pomnilnik DDR3L-1600. Napravaponuja dva zunanja monitorja. Za priključitev so na voljo priključki HDMI. Radeon HD 8330 ima video kodirnik VCE 2.0 in video dekoder UVD 4.2.
Danes se te značilnosti lahko imenujejo spektakularne. Toda v času izdaje naprava zagotavlja dostojno raven učinkovitosti z ekonomično porabo energije. Tako se ne morejo pohvaliti vse grafične kartice, predstavljene v sredini in začetni segmenti.

Sorodne publikacije