Kako omogočiti vse jedre v sistemu Windows 7? Kaj omogoča vključitev vseh procesorskih jeder

Ker začetna tehnologija sistema Windows v smislu računalniških zmožnosti procesorja vključuje uporabo samo enega jedra procesorja, in s pomanjkanjem - za vse ostale, so mnogi lastniki računalniških sistemov, ki temeljijo na večjedrnih procesorjih, povsem seveda zastavili vprašanja o tem, kako vključiti dodatna jedra v Windows 7 ali na katerem koli drugem sistemu. Toda zelo bistvo vprašanja se zmanjša na to, kaj lahko učinek uspešnosti da vpletenost vseh jeder, in na splošno, ali se ukvarjati s podobnimi stvarmi. Poskusimo ugotoviti.


Kaj pomeni vključitev vseh procesorskih jeder?

Procesor je takšna naprava, ki ima omejene računalniške zmogljivosti. Ima omejitev ali, če želite, določeno zgornjo mejo števila izvedenih operacij. To pomeni, da če ima vsaj 4 celo osem jeder, ne bo skočilo nad svoje zmožnosti. To pomeni, da bo ne glede na hitrost, s katero bodo posredovani podatki, njihov znesek za obdelavo vedno nespremenjen. Na nek način se zdi celo, da nalaga pomnilnik.
Preden se odločite, kako omogočiti vse jedre v sistemu Windows 7, morate jasno razumeti, kako deluje. Lahko ga primerjate, na primer z obrokom. Delujete lahko z eno ali dvema rokama. V tem primeru lahko usta (ali želodec) primerjamo s procesorjem, roke pa z jedri. Z eno roko, da v ustih nekaj kosov pogače bodo počasnejši, dva - hitreje. Toda to ne pomeni, da bo v ustih več ustakolikor se izračuna. In s procesorji. Ni vedno pospeševanje nalaganja v procesor računskih operacij olajšuje njihovo hitro izvedbo. Obdelavo informacij lahko primerjamo ne le s hrano za žvečenje, temveč tudi s požiranjem. Jasno je, da ne bo mogoče več pogoltniti.


Kljub temu, če ste sposobni precej hitro žvečiti po analogiji s sodobnimi predelovalci, ki lahko "pogoltnejo" informacije, zakaj ne?

Ali je to potrebno?

V ustreznem obsegu vsak odloči sam. Toda pri odločanju o tem, kako vključiti drugo jedro v operacijski sistem Windows 7, če je prisoten dvojedrni procesor, je treba upoštevati nekaj trenutkov. Malo verjetno je, da bo posebna rast produktivnosti znašala od 10 do 15% (čeprav je za nekatere sisteme ali aplikacije, ki zahtevajo veliko virov, to precej pomemben kazalnik). Problem pa je, da je uporaba vsakega jedra vezana na količino RAM-a. In lahko pride do težav, saj lahko pri preusmerjanju ukazov na vsako procesorsko jedro pride do prelivanja RAM-a in celoten sistem preprosto "visi".

Kako omogočiti vse jedre v sistemu Windows 7 preko BIOS-a?

Če pa se odločite za vključitev vseh jeder, najprej bodite pozorni na konfiguracijo primarnega sistema BIOS. Sprva, ne glede na programsko okolje nameščenega operacijskega sistema, ga je potrebno tam zagnati.
Po vnosu najdete razdelek, imenovan Napredno umerjanje ure. Večina sistemov ima privzeto nastavitev Auto. To pomeni, da bodo dodatna jedrauporablja se samo v primeru, da ne upravlja operacije glavnega jedra. Nič ni preprostejšega od nastavitve vrednosti Vse jedra, kar bi bilo skladno z uporabo vseh procesorskih jeder, ne glede na število in vrsto izvršljivih operacij.


Dostop do konfiguracije prek konfiguracije sistema

Zdaj pa poglejmo, kako omogočiti vse jedre v sistemu Windows 7 prav v programskem okolju sistema. Nekateri uporabniki se zmotijo, ker lahko na standardni nadzorni plošči naredite naslednje. Nič takega! Boste morali uporabiti Run Console ali v angleški različici sistema - Run (Win + R). V njem morate vnesti msconfig (enoten nadzor dostopa za konfiguracijo sistema Windows za vse sisteme), pojdite na jeziček za zagon in kliknite gumb Napredne možnosti.
Zdaj, pravzaprav o tem, kako omogočiti vsa jedra v operacijskem sistemu Windows 7. Novo okno na levi uporablja namestitev več jeder, ki ustreza številu procesorjev, in nameščena je prava količina RAM-a.

Obvezni pogoji in parametri

Z RAM-om ni tako enostavno. Čeprav sam sistem določa količino dodeljenega pomnilnika na vsakem jedru, kot da bi samodejno, da bi bil v skušnjavi na ta račun ni vredno.
Šteje se, da v skladu z uveljavljenimi standardi, da za 2 GB RAM ustreza dvojedrnim procesorjem, 4 GB - 4-jedrski itd. Toda tukaj ni vse tako preprosto. Vsakemu jedru je treba dodeliti vsaj 1 GB RAM-a. V primeru neusklajenosti konfiguracije računalnikaSistemske zahteve ne morete niti poskušati narediti nekaj prilagoditev (še vedno nič ne bo izšlo).
Po drugi strani pa v vprašanju, kako vključiti vse jedre v operacijski sistem Windows 7, ne smemo spregledati dejstva, da imajo sodobni procesorji zmožnosti zgoraj navedenega. Na primer, druga generacija procesorjev Intel Core i7, nameščenih v prenosnih računalnikih, je v smislu računalništva skladna s 4-jedrnimi procesorji v stacionarnih sistemih. Zato se ne sme presenetiti, da se spomin 8 GB OPERATIVNEGA spomina ne bo porazdelil tako (ob upoštevanju dveh tokov). V vrednosti števila procesorjev bo 4 (čeprav so dejansko ena z dvema dual-stream jeder) z ustrezno dodelitev pomnilnika.

Namesto rezultata

Na koncu se morate na koncu vprašati, ali je vredno opraviti te nastavitve. Na splošno, če sistem s precej veliko količino RAM-a in močan procesor ne kaže inhibicije, sistemske nastavitve v zvezi s tem je bolje, da se ne dotaknejo, ali celo lahko dosežejo celo popolnoma nasprotni učinek, ko zaradi preveč hitrega nalaganja podatkov procesor preprosto ne bo kos takim obseg računalništva, tudi ob upoštevanju vseh jeder. Kot ste že razumeli, je tu potrebna natančna nastavitev, vendar tega ne morejo storiti vsi. Overlockerji lahko overclockajo procesorje, vendar imajo tudi nekatere negativne posledice za procesorje v smislu fizičnega izpada.

Sorodne publikacije