Kako prilagoditi uplinjač K-65?

Eden najpomembnejših sistemov za motorje je uplinjač. Odgovoren je za pravilno delovanje vozila, njegovo stabilnost in vzdržljivost. Funkcionalnost motornega kolesa, skuterja je v veliki meri odvisna od oblikovnih značilnosti uplinjača. Zato lastniki teh vozil oceni značilnosti modela, načelo te naprave. Pogosto pri izdelavi domačih znamk motornih koles, mopedov in celo motornih sani proizvajalec v sistem vgradi uplinjač K-65. Če je potrebno, lahko izvedete njegovo prilagoditev z lastnimi rokami. Nastavitev bo omogočila enostavno in preprosto zagon motorja, njegovo delovanje pa bo stabilno in enakomerno. Mešanica goriva bo sestavljena iz pravilnih razmerij komponent.

Splošne značilnosti

Naprava tipa K-65 je bila izdelana na podlagi uplinjača K-62. Prejšnji model je imel številne pomanjkljivosti. Zaradi tega sistema so bile pogoste okvare. Oblikovalci so upoštevali vse pomanjkljivosti. Razvili so povsem novo zasnovo, za katero je značilna večja trajnost in zanesljivost.
Karburator K-65 je nameščen na "Planeta 5", "Ural", "Minsk", motorne sani "Buran" itd. To je ena izmed najbolj priljubljenih vrst predstavljenih naprav. Njegova ureditev se ne razlikuje veliko. V primeru hrapavosti motorja, napačnih razmerij pri pripravi mešanice goriva, morate postopek izvesti sami.

Tehnologija za uplinjače različnih znamk motornih koles, za katere so izdelani skuterjienako shemo. Za zagotovitev stabilnega in dolgega dela motorja se morate naučiti podrobnih navodil za ta postopek.

Gradbeništvo

Za karburatorsko motorno kolo K-65 "Ural", "IZh", "Minsk" itd. Je značilna določena zasnova. Sistem ohranja konstantno raven goriva v zgorevalni komori. Mešanica goriva gre na ventil za gorivo na šobi. Zapiralni priključki imajo elastično podložko. Ventil je povezan s plovci iz plastike. So medsebojno povezani. Plovci se lahko vrnejo.
Z naraščanjem ravni goriva bo presežek izsušen skozi drenažno luknjo. Pri segrevanju se lahko tlak poveča. Z namenom ponastavitve njegovega presežka je v načrtu predviden kanal za uravnoteženje.

Dozirna naprava vsebuje brizgalno pištolo, curek goriva, iglo za plin, zračni kanal. Prva od teh komponent je zavarovana s podložko. Je pod cevjo za dovod goriva. Ta cev je ena glavnih sestavnih delov sistema v prostem teku. Vključuje tudi zračni kanal, vijačno nastavljivo mešanico goriva, prehodno luknjo.

Delovanje sistema

Z reguliranjem uplinjača K-65 na "Minsk", "Urals" itd. Je treba razumeti načelo celotnega sistema. Njena zasnova je bila podrobno obravnavana zgoraj. Gorilnik je v rezervoarju. Iz plavajoče komore vstopa v škropilnico skozi glavni curek. Ta postopek poteka pod vplivom razredčitve.
Gorivo se dviga vzdolž reže med iglo dušilke in pršilom. Na izhodu je mešan bencinzraka, ki vstopa v kanal škropilne škatle. Delo motorja nadzira igla za plin. Lahko se namesti v eno od predvidenih petih določb.
V prostem teku se mešanica goriva sprosti samo skozi posebno luknjo. S povečanjem hitrosti redčenja se poveča. V območju naslednje luknje je tudi izstopna mešanica goriva. Ko se število vrtljajev motorja poveča, se poraba goriva poveča v sistem.

Splošna priporočila

Glede na to, kako prilagoditi uplinjač K-65, morate upoštevati številna splošna priporočila. Izvesti jih je treba pred izvedbo postopka. Vsa prilagoditvena dela je treba opraviti v skladu z navodili proizvajalca. Za lastnike vozil, ki nimajo izkušenj z nastavitvijo, je priporočljivo, da pred začetkom dela skrbno preučite vse zahteve ustvarjalcev naprav.
Karburator mora biti dobro delujoč. Če pri delu prihaja do odstopanja, je potrebno vzdrževanje sistema. Če je potrebno, je treba sistem temeljito očistiti. Vsi potrošni materiali so zamenjani z novimi tesnili. Zračni filter mora biti čist. Po potrebi ga je treba oprati. V nekaterih primerih ga bo treba v celoti zamenjati. Pri nastavljanju uplinjača je treba motor ogreti. Za to lahko vozite nekaj kilometrov vzdolž poti. Šele nato lahko nadaljujete s spodaj opisanim postopkom.

Postopek nastavitve

Postavitev uplinjača K-65različna vozila se izvajajo v skladu z določeno tehnologijo. Pravilno delovanje vseh faz procesa je odvisno od stabilnega, gladkega delovanja motorja, porabe goriva in trajnosti motorja. Zato je treba temu procesu pristopiti odgovorno.
Pravilno razmerje gorivne mešanice se najprej prilagodi. V ta namen se najprej izmeri nivo bencina v plavajoči celici. V prisotnosti odstopanj v tem sistemu je lahko mešanica preveč slaba ali bogata. Če razmerje med zrakom in bencinom ni ustrezno vzdrževano, se bodo težave pojavile v več sistemih.

Nato je treba prilagoditi druge naprave uplinjača. Glavni sistem doziranja je reguliran. Voznik mora biti pozoren na sprožilni mehanizem. Nastavitev števila vrtljajev motorja se izvede v prostem teku. Z doslednim izpolnjevanjem teh korakov lahko dosežemo stabilno in kakovostno delo vseh sistemov motornih koles.

Nivo goriva

Regulacija uplinjača K-65 se začne z merjenjem količine bencina v plavajočem oddelku. Če želite to narediti, boste morali pripraviti določen seznam orodij. So praktično vsi domači gospodarji. Orodje bo potrebno med postopkom razstavljanja uplinjača.
Ko je naprava odstranjena iz utorov, jo je potrebno odstraniti. Pokriva plavajočo celico. Potem morate vzeti vladarja. Na plovcu je na voljo poseben jeziček. Treba ga je razpakirati in prilagoditi, da bi naredili nastavitve. To bo spremenilo raven goriva v fotoaparatu.
Ravnilo morate postaviti na ravnino priključka. Nato je treba jezik pravilno nastaviti. Trak ograje mora biti 13 mm, dovoljeno je odstopanje ± 15 mm. Plavci bi morali stati točno. Prilagoditve morajo biti zelo natančne. To je odvisno od dela uplinjača.

Ustanovitev na Uralu

Regulacija uplinjača K-65 na motociklu Ural ima več posebnosti. Celotnega bloka ni mogoče odstraniti iz vozila. Razstavljanje tovrstnih vozil lahko povzroči velike težave. Zato se postopek izvaja neposredno na motornem kolesu. Za nastavitev nivoja bencina v plavajoči komori morate najti podoben element iz drugega motorja. Vozilo je trdno pritrjeno na stojalo. Benzokran se postopoma odpira. Gorivo teče v uplinjač. Cev je odklopljena, plinska peč je zaprta. Spodnji pokrov, napolnjen z gorivom, se razstavi. S primerjavo ravni goriva se ugotavlja, da je nastavitev potrebna. Jezik se lahko popravi.

Sveče

Karburator K-65 za "IZh", "Ural" in druge znamke motornih vozil mora imeti ustrezen videz sveč. Dovolj vizualnega pregleda. Če namestite nov uplinjač, ​​se morate voziti po cesti na motorju ali skuterju približno 30 km. Rotacije motorja morajo biti visoke ali srednje. Po tem lahko vozilo spravite v garažo in začnete pregledovati sveče. Na njihovi površini se ne sme videti pena. Če se to zgodi, vmešanica je odvisna od pomanjkanja zraka. Takšno gorivo se imenuje bogato. Pred nastavitvijo je treba očistiti sveče. V nekaterih primerih postane površina sveč bela. Tak vzorec opazimo, ko sistem pripravi zelo slabo mešanico. V njem je preveč zraka. Normalna barva sveč mora ostati v območju od rumene do rdečkasto-oranžne barve. V tem primeru nastavitve niso potrebne.

Igla dušilke

Pri proučevanju tehnologije, kako prilagoditi uplinjač K-65, morate biti pozorni na zaporni ventil. To je igla za plin. Če pokriva kanal, je lahko raven bencina v mešanici goriva višja od tarče.
Igla za plin ima na površini več kanalov. Zapah se premakne za njim. V tem primeru je možno sestavo gorivne mešanice prilagoditi v majhnih količinah. Iz tega kazalnika je odvisna poraba bencina, ki ga porabijo motorna vozila. Če morate v mešanico dodati več zraka, morate iglo spustiti. In obratno. Pri demontaži plavajoče komore je potrebno spremljati položaj igle za plin. V neprevidnem gibanju lahko pade. Tega elementa oblikovanja ne morete izgubiti. Zato se postopek izvaja zelo previdno. Če se gumijasti elementi dušilnega sistema izrabijo, jih je treba zamenjati. Igla se mora iz sedla enostavno premakniti.

Prosti tek

Karburator K-65 je nastavljen v prostem teku. Motor mora biti nujno dobro ogret. Pri prostem teku mora motor delovati stabilno. Potreben je izvijačnastavite vodoravni vijak. V ta namen se obrne v ustrezno smer, dokler se ne vzpostavi stabilnost. Nato lahko zategnete kakovostni vijak. Za to se uporablja tudi izvijač. Pri obračanju vijaka morate poslušati motor. Število vrtljajev na najvišji ravni mora biti stabilno. Nadalje se pri odpiranju in zapiranju plina preveri pravilnost krmiljenja števila vrtljajev v prostem teku. V primeru ostrega oskrbe s plinom bo motor ostal prazen, če nastavitev ni bila izvedena pravilno. Če se to zgodi, je treba mešanico obogatiti. V trenutku ostrega zapiranja blažilnika motor ustavi pomanjkanje zraka v mešanici. Vijak se istočasno obrne.

Dozirni sistem

Karburator K-65 je posebej prilagodljiv v območju dozirne igle. Njen položaj je treba skrbno prilagoditi. Motor mora biti dobro ogret. Če se je že ohladil, moraš nekaj časa voziti po motociklu ob cesti. Na ravni poti poti lahko ocenite zmogljivost motorja. Če ročaj plina ne daje dovolj učinka, morate iglo dvigniti. To bo povečalo mešanico bencina. Če bo po naslednjem potovanju na svečah prišlo do pene, morate iglo za plin znižati na en odsek. Tak pristop bo zagotovil stabilno delovanje motorja v načinu srednje hitrosti. To je najpogosteje uporabljen način delovanja motornih koles. Največja hitrost vam omogoča nastavitev rezalnika. Ko je obrnjena na glavo, bo z njo delalaza zagotovitev delovanja sistema. Glede na to, kaj lahko naredimo karburator K-65 in napravo, ga lahko prilagodimo vsem zahtevam proizvajalca.

Sorodne publikacije