Router DIR-615: pregledi, navodila, specifikacije, opcije

V tem gradivu so opisani glavni tehnični parametri in postopek za postavitev usmerjevalnikov D-Link DIR-615. Pregledi lastnikov vključujejo takšne naprave kot kategorijo proračunskih usmerjevalnikov. Zato so tehnični parametri v njih precej skromni, vendar je cena primerna. Najpogosteje se taki usmerjevalniki uporabljajo pri ustvarjanju majhnih računalniških omrežij.

Področje uporabe

Kot je bilo že omenjeno, usmerjevalnik DIR-615 pripada segmentu proračunskih usmerjevalnikov. Mnenja, podobna njihovemu pozicioniranju, so ponovno potrjena. Tudi podatki o modelih usmerjevalnikov na trgu računalniške tehnologije so že pred časom debitirali. Sprva so bili opremljeni le z eno anteno in dovoljeni za prenos podatkov z največjo hitrostjo 150 Mb /s. Toda relativno pred kratkim je proizvajalec korenito spremenil svoje tehnične specifikacije. Takšne omrežne naprave so sedaj že opremljene z dvema antenama in omogočajo prenos podatkov s hitrostjo do 300 Mb /s. Prav tako je v novejših različicah usmerjevalnikov znatno povečan obseg brezžičnega omrežja. Vendar USB vrata na takšnih usmerjevalnikih še ne obstajajo. Zato je povezavo z internetom mogoče uresničiti le s pomočjo žičnega priključka RJ-45.


Brezžični del omrežja usmerjevalnika se lahko poveže z osmimi računalniškimi napravami. Tako se običajno zamenjajo tablete, pametni telefoni, mobilni telefoni in prenosni računalniki. Vodilni segment omrežja lahko vključujesamo štiri naprave. Tako so v glavnem povezani računalniki, tiskalniki in televizorji. Še enkrat, čeprav lahko število priključenih naprav doseže 12 kosov, vendar v praksi ne smejo biti več kot 6-8 kosov. Če ta pogoj ni izpolnjen, se bo hitrost omrežja znatno zmanjšala. Najpogosteje se ti usmerjevalniki uporabljajo za izvajanje domačih računalniških omrežij. V nekaterih primerih se uporabljajo tudi v majhnih pisarnah. To sta dva glavna primera uporabe te družine usmerjevalnikov.


Paket

Seznam dobave podobne internetne dostopne točke vključuje naslednje komponente:
 • usmerjevalnik z dvema antenama. Poleg tega niso odstranljive. Obstaja niz kazalnikov informacij in nalepka na ohišju naprave. Na njem najdete ime brezžičnega omrežja in privzeto geslo DIR-615. Te informacije se uporabljajo med namestitvijo internetne dostopne točke.
 • Napajalnik s komunikacijsko žico, na katerem je na koncu nameščen priključek za povezavo z usmerjevalnikom.
 • CD. Na tem digitalnem mediju je na voljo specializirana programska oprema za nastavitev usmerjevalnika. Tudi na njej, če želite, lahko najdete elektronsko različico dokumentacije.
 • Twisted pair, na koncu katerega so nameščeni priključki RJ-45. Njegova dolžina je 1 meter. V večini primerov se uporablja pri nastavitvi globalne dostopne točke. Toda v zadnjem času se ta način konfiguriranja uporablja vedno manj, zato je to lažjepostopek se izvaja z brezžično povezavo.
 • Navodila za uporabo pri oblikovanju papirja s podrobnim opisom nastavitvenega algoritma in navedbo glavnih tehničnih parametrov te naprave.
 • Garancijska kartica proizvajalca. Rok njegovega delovanja je eden od trenutkov, ko je dostopna točka kupljena.
 • Paket usmerjevalnika je resnično dovolj. Ima vse potrebne elemente za začetek in nadaljnje izkoriščanje. Zato lastnik po pridobitvi take naprave prejme popolno dostopno točko do interneta.

  Osnovni parametri

  Kot smo že omenili, so značilnosti DIR-615 med najbolj cenovnimi usmerjevalniki v današnjem segmentu. Za povezavo z internetom imajo samo en priključek - RJ-45 z oznako WAN. Najvišja stopnja izmenjave informacij je omejena na 100 Mb /s. Prav tako imajo več kot štiri pristanišča za izvajanje vodilnega dela računalniškega omrežja. Kot v prejšnjem primeru je lahko njihova najvišja hitrost 100 Mbps. Ta vrata LAN so označena. Poleg tega sta na usmerjevalniku dve anteni v nevzdržljivi zmogljivosti. Prijavljeni dobiček vsakega od njih ustreza 5 dB. Radij brezžičnega omrežja lahko doseže 10 metrov pod najbolj ugodnimi pogoji. Hitrost izmenjave informacij v omrežju v vrhunskem načinu lahko doseže "pomembne" 300 Mb /s. Osnova strojne opreme obravnavane naprave je mikroprocesor RTL8196E.Njegova taktna frekvenca je 400 MHz. Količina pomnilnika RAM je 32 MB, bliskovni pogon pa je 4 MB. To pomeni, da takega usmerjevalnika ni mogoče uporabiti kot trdi disk na omrežju. Toda, da bi ustvarili visoko kakovostno računalniško mrežo vstopne ravni svojih parametrov, je povsem dovolj. Zato je veliko strokovnjakov v takih primerih izbrati takšne usmerjevalnike podjetja D-Link.

  Izbira kraja za namestitev usmerjevalnika

  Mnenja DIR-615 je označena kot zanesljiva naprava. Toda hkrati pa strokovnjaki priporočajo, da pridete temeljito, preden izberete kraj za njegovo namestitev. Najprej mora biti usmerjevalnik nameščen čim bližje središču prostora, ki mora pokrivati ​​brezžično omrežje. To bo zagotovilo najboljšo raven signala v vseh delih. Poleg tega se ne smejo nahajati različni kovinski predmeti poleg dostopne točke. To bo poslabšalo kakovost signala in izkrivilo prenesene informacije. Zato se mora usmerjevalnik čim bolj oddaljiti od njih. Poleg tega bi bilo treba zasukati zvit par od ponudnika do kraja njegove namestitve brez težav. Drug pomemben pogoj je razpoložljivost vtičnice za napajanje naprave. Temelji na prej opisanih merilih in priporočljivo je izbrati lokacijo usmerjevalnika.

  Povezava. Postopek

  Zdaj pa poglejmo, kako povezati DIR-615 s konfiguracijo in nadaljnjim delovanjem. Žice ponudnika se preklopijo na vrata z oznako WAN. Vtikač priključite tudi na vtičnico POWERsam priključite v vtičnico. V večini primerov ta dva dejanja zadostujeta za konfiguriranje in konfiguriranje usmerjevalnika.

  Če pa morate ustvariti tudi vodilni del računalniškega omrežja, potem se položijo dodatni deli parice. Poleg tega jih je treba omejiti na obeh straneh. Povezujejo računalniško napravo, kot je računalnik ali IFI, in usmerjevalnik. Priključki teh žic se bodo priključili na vrata z oznako LAN router. Še en konec je nameščen v ustrezni reži klicne naprave. Na tej stopnji je povezava v vsakem primeru zaključena.

  Nastavitve. Osnovni koraki

  Na ta način lahko konfigurirate dva usmerjevalnika: uporabo spletnega vmesnika in uporabo posebnih programov. Prvo metodo najpogosteje uporabljajo strokovnjaki za računalniško omrežje. Je bolj zapletena in zahteva določeno znanje uporabnika. Drugi način konfiguriranja usmerjevalnika je enostavnejši. To je veliko bolj pogosto uporablja novice uporabnikov s pomanjkanjem znanja. Na njegovem primeru je in bo določen vrstni red nastavitve takšne omrežne dostopne točke. V prvi fazi se morate povezati z usmerjevalnikom. To storite tako, da ga vklopite in računalnik. Pri uporabi žične povezave ni potrebna nobena dodatna manipulacija. V primeru uporabe omrežja Wi-Fi morate poiskati razpoložljive povezave. V tem, ki se pojavi po tem seznamu, izberite DIR-615 invzpostavite povezavo z njo. Po pozivu morate vnesti geslo, ki je na dnu usmerjevalnika. Natančneje, na etiketi.
  Nato morate namestiti pripomoček za konfiguracijo iz digitalnih medijev, ki so vključeni v konfiguracijo usmerjevalnika. Če vaš računalnik ni opremljen s pogonom, ga morate prenesti s spletnega mesta podjetja in ga namestiti. Po tem na namizju najdemo oznako D-Link in jo zaženemo. V meniju izberite element "Konfiguriraj s čarovnikom". V prvem oknu čarovnika navedemo preklopne parametre omrežne opreme ponudnika podjetja. Podaja način povezave (L2TP, P2TP ali PPPoE). Izbran je tudi način naslavljanja. Najpogosteje uporabljena dinamika. V tem primeru je dovolj, da nastavite potrditveno polje. Vendar se pojavlja tudi statično. V tem primeru morate poklicati IP usmerjevalnik. To polje popravite tako, da nastavite ustrezno zastavico. V nekaterih primerih je potrebno za identifikacijo vnesti še drugo uporabniško ime in geslo iz usmerjevalnika. Vse prej navedene informacije so v pogodbi, ki je sklenjena s ponudnikom. Vrednosti shranimo in pritisnemo gumb "Naprej". V naslednjem oknu nastavite parametre za brezžično omrežje. To je njegovo ime, geslo za preverjanje, metoda naslavljanja (v tem primeru je priporočljivo uporabljati dinamično) in način šifriranja. V slednjem primeru priporočamo uporabo WPA2. Danes velja za najbolj zanesljivo. Shranite dane parametre ingremo ven iz pripomočka za konfiguracijo.

  Nadgradnja programa lupine usmerjevalnika. Priporočila

  Naslednji pomemben korak pri vzpostavitvi dostopne točke je namestitev posodobitev programske opreme na DIR-615. Navodilo kaže, da vam v tem procesu sploh ni treba sodelovati. Natančneje, ne bi se smel vmešavati. Ko vzpostavite stabilno povezavo s svetovnim spletom, se bo usmerjevalnik povezal s strežniki proizvajalca. Potem se bo začel poseben validacijski algoritem, ki primerja različico programske opreme usmerjevalnika s tisto, ki je v njej. Ker se pogosto pojavljajo posodobitve, bo potrebna večina posodobitev programske opreme. Usmerjevalnik samodejno ustvari seznam potrebnih komponent, jih prenese in namesti. V tem primeru je naloga uporabnika, da ne moti procesa nadgradnje, ki ne bo trajal več kot pol ure. To pomeni, da v tem času ne izvajate nobenih dejanj, povezanih z omrežno povezavo. V tem primeru se lahko usmerjevalnik večkrat ponovno zažene. Kot kažejo izkušnje, proizvajalec pogosto narobe razume tovarniško programsko opremo. Zato je treba za zanesljivo in stabilno delovanje dostopne točke obvezno namestiti nove različice programske opreme.

  Preverjanje parametrov

  Na tej stopnji je končana konfiguracija usmerjevalnika DIR-615. Zdaj je le potrebno zagotoviti pravilnost zgoraj navedenih parametrov. Če želite to narediti, na osebnem računalniku, ki je povezan z usmerjevalnikom, zaženite kateri koli razpoložljiv brskalnik in določite.Naslov katerega koli mesta, na primer, qip.ru. Nato pritisnite Enter in odpre se njegova začetna stran. Če se to ne zgodi, potem ponovno zaženemo pripomoček za konfiguracijo in preverimo določene parametre, med katerimi največ pozornosti namenjamo naslovu IP usmerjevalnika in načinu povezave. Praviloma je njihova naloga najpogosteje napaka.

  Stroški

  Cena obravnavanih omrežnih naprav se lahko znatno razlikuje. DIR-615 v najbolj dostopni spremembi lahko kupite za 500-600 rubljev. V tem primeru se število vrat RJ-45 za žično omrežje zmanjša na 2 enoti. Nakup takšnega usmerjevalnika je smiseln le, če je načrtovano prejemanje ali pošiljanje informacij v bistvu za uporabo Wi-Fi oddajnika. Kot del takšnih računalniških omrežij najpogosteje uporabljajo pametne telefone, tablične računalnike ali prenosne računalnike. Na primer, lahko prinesete DIR-615 T4. To je tipičen usmerjevalnik tega razreda. Najdražje različice takšnih usmerjevalnikov so ocenjene na 1500-1600 rubljev. V tem primeru je nujno, da imate štiri priključke RJ-45, ki omogočajo izvedbo najzahtevnejšega žičnega omrežja. Primerno je, da takšen usmerjevalnik kupite, če je zamenjava načrtovana z uporabo parice treh ali štirih računalniških naprav. To so lahko osebni računalniki, večnamenske naprave in pametni televizorji ter alarmni sistem. Zato se prva skupina usmerjevalnikov uporablja predvsem pri ustvarjanju domačih dostopnih točk, druga pa -za pisarno.

  Mnenje lastnikov

  Lastniki poudarjajo preprost in razumljiv način določanja DIR-615. Privzeto sta geslo in prijava za dostop do teh naprav enaka - admin. Prav tako je zmanjšano število parametrov, ki jih je treba nastaviti pred delovanjem. To je zelo in zelo preprosta dostopovna točka. Gre za namestitev in delovanje. Poleg tega je njegova zanesljivost izjemno visoka. Toda stroški so precej nizki. To pomeni, da v DIR-615 ni večjih pomanjkljivosti. Nimajo USB priključka - to je pogojna povračila. Toda to je tipičen minus katerega koli proračunskega usmerjevalnika. Poleg tega pri oblikovanju računalniškega omrežja na začetku ni tako pogosto.

  Zaključek

  Pregledi DIR-615 v večini so zelo pozitivni. To je resnično zanesljiva, enostavna in cenovno dostopna omrežna naprava. Zato se taki usmerjevalniki pogosto uporabljajo pri izvajanju različnih računalniških mrež vstopne ravni. Takšni usmerjevalniki imajo resnično vse, kar potrebujete za to vrsto delovanja.

  Sorodne publikacije