Programska oprema za programsko opremo flash. Pregled najboljše programske opreme za popravilo flash pogonov

Flash pogoni v obliki izmenljivih pogonov so pogosto izpostavljeni negativnim fizičnim in programskim učinkom, kar povzroča nepremostljive napake na samem mediju (vključno s tistimi, ki so povezane z nepravilnim delovanjem mikrokontrolerjev). Mehanske poškodbe se ne bodo upoštevale, bolj pa se bomo osredotočili na programske napake, ki so preprosto odpravljene. Če želite to narediti, lahko uporabite sredstva operacijskega sistema, programsko opremo za bliskovne pogone vdelane programske opreme. Poskusimo ugotoviti, kako koristne in kakšne rezultate lahko sprožijo takšne aplikacije.

Zakaj potrebujem vgrajeno programsko opremo flash?

Očitno ni nikogar skrivnost, da včasih, ko vstavite bliskovni pogon ali izmenljivo pomnilniško kartico v ustrezna vrata ali čitalnik kartic, sistem izda sporočilo, da naprava ni prepoznana. Bliskavica je v najboljšem primeru dostopna, včasih pa je na voljo samo za ogled vsebine brez urejanja. Ne manj pogosto lahko naletite na težave pri napačnem formatiranju, ki se pogosto pojavljajo pri delu s pomnilniškimi karticami. V tem primeru sistem ne sporoči, da je naprava zaščitena pred pisanjem, vendar navaja, da preprosto ni povezana.


Končno, včasih lahko opazimo ta problem: odstranljivi disk preprosto "leti" z mikrokontrolerji. V tem primeru se lahko stanje zapleteno zaradi dejstva, da prevozniki samizaklepanje je nastavljeno. Kaj storiti, če je dostop do izmenljivega medija odprt, vendar ga operacijski sistem ne sprejme? V tem primeru vam bodo pomagali programi za bliskovne pogone vdelane programske opreme. Nekateri od njih so zasnovani za modele samo določenih proizvajalcev, drugi pomenijo večnamensko uporabo, ne glede na vrsto bliskovnega pogona ali izmenljive pomnilniške kartice.

Pregled programske opreme za firmware flash pogone: najbolj iskan pripomoček

Tako postane jasno, da izbira programske opreme potrebuje tisto, kar se imenuje pametno. Toda kaj je aplikacija, ki daje prednost? Programska oprema za flash firmware je zdaj na isti spletni strani lahko najdete veliko. Na prvem mestu, je vredno obiskati, čeprav je na mestu proizvajalca naprave. Možno je, da je na takšnem viru in da bo na voljo ustrezen program, še posebej, ker skoraj vsi proizvajalci takšne programe poučujejo v prostem dostopu. Nekatera orodja, kot je bilo že omenjeno, se lahko uporabljajo ne samo za eno linijo opreme, ampak tudi za druge modele. Vendar pa so po mnenju večine strokovnjakov in avtoritativnih internetnih izdaj najbolj priljubljeni programi:


 • D-Soft Flash Doctor.
 • JetFlash Recovery Tool (vključno z spletno različico).
 • Flash spomin "Tulkit".
 • Program Kingston Format Utility.
 • Izterjava prekatov Hertman.
 • Orodje za shranjevanje podatkov.
 • HDD LLFT (orodje za nizko formatiranje).
 • Seveda, če upoštevamo vse njihove značilnosti, prednosti in slabosti, ne bomo uspeli, zato se na kratko osredotočimo na najpomembnejše.

  Kaj storiti pred obnovo?

  Toda pred kakršnim koli ukrepom, povezanim z obnovitvijo invalidnostiodstranljive naprave, razmislite, katere operacije je treba izvesti za dosego največjega pozitivnega učinka. Da bi se izognili dolgemu iskanju flash pogonov, ki ustrezajo neposredno vašemu modelu naprave, priporočamo uporabo posebnih orodij za identifikacijo vrst mikrokontrolerjev. Optimalna možnost je majhna aplikacija, imenovana ChipGenius.
  Po zagonu naprave lahko dobite izčrpne informacije, v katerih bodo prikazani ID-ji kontrolerjev PID in VID. Z njimi lahko iščete potrebno koristnost. Ampak na splošno, na primer, če potrebujete program za firmware Transcend, lahko takoj pojdite na spletno mesto proizvajalca in prenesete potrebno orodje od tam, saj vse zgoraj navedene pripomočke delo in z vsemi modeli proizvaja. Vendar je v tem primeru treba opozoriti na dejstvo, da je večina pripomočkov tega razreda prvotno osredotočena na obnovitev dela krmilnika z namestitvijo vdelane programske opreme, ki v nekem smislu izgleda kot popolno ali nizko oblikovanje z uničenjem vseh podatkov, ki so bili zapisani na disku.

  Standardno oblikovanje

  Če zahtevanega programa ni pri roki in iz interneta iz kakršnega koli razloga, ga tudi ni mogoče prenesti, v primeru prepoznavanja operacijskega sistema bliskovnega pogona pa ga lahko uporablja tudi Windows. Za to se v večini primerov uporablja standardno oblikovanje (hitro ali polno).
  Dostop do takega instrumentalahko pridobite neposredno iz menija PCM v Raziskovalcu. Toda zelo pogosto to ne vpliva, in sami operacijski sistemi opozarjajo, da naprava ni na voljo ali je formatiranje nemogoče (to stanje večinoma opazimo pri odstranljivih pomnilniških karticah, čeprav so v sistemu vidne kot izmenljiva naprava). Kaj storiti v tem primeru?

  Obnovi firmware

  Ampak tukaj točno in bo treba uporabiti samo prenesete in znova namestite firmware firmware sam. Predpostavimo, da uporabnik potrebuje program za vdelano programsko opremo generičnega. Za predhodno določene ID-je, tudi v RuNetu, lahko najdete zahtevano programsko opremo. Na takih mestih se zahtevane vrednosti vnesejo v iskalno polje, po katerem se bodo rezultati zahtevali, da izberete več možnosti programske opreme. Sedaj morate prenesti potreben pripomoček in overclockati priključeno napravo. Opomba: Če pomnilniški pogon iz kakršnega koli razloga ni zaznan v sistemu, ga poskusite vstaviti v ustrezna vrata USB, ko je računalnik izklopljen, nato pa prenesite operacijski sistem in zaženite program.

  Praktična uporaba ozko usmerjenih javnih storitev

  Nazadnje, gremo neposredno na obravnavo nekaterih programov, predstavljenih na zgornjem seznamu. Trancsend naprave so zelo priljubljene, zato začnimo z orodjem za obnovitev JetFlash za Windows 10 in spodaj. Takoj upoštevajte, da je to samo splošno ime aplikacije. Načeloma lahko uporabljate spletno različico tega. Za uporaboaplikacija je dokaj preprosta.

  Program za flash firmware Transcend vsebuje le dve možnosti za obnovitev delovanja naprave: z odstranitvijo obstoječih informacij ali brez nje. Izberite, kaj želite, in začnite postopek oblikovanja. Mimogrede, ta programček se lahko uporablja za delo s prevozniki ADATA, ki jih je težko najti za lastne programe.
  Če imate bliskovni pogon Silicon Power, lahko za te naprave najdete tudi pripomoček SP Recovery Tool. In tukaj je vse preprosto. Prednost tega programa je, da samostojno definira parametre pogona, nato prenese najpomembnejšo firmware z interneta in vzpostavi neposredno vključenost uporabnika. Za programsko opremo Kingston Format Utility je treba izbrati samo priključeno napravo in vrsto datotečnega sistema, ki se bo uporabljal za oblikovanje. Na žalost posnetih podatkov ne bo mogoče pustiti na medijih. Ko pa poganjate bliskovni pogon v delovno stanje, lahko uporabite pripomoček vzorca R-Studio in poskusite obnoviti datoteke.

  Univerzalni programi

  Za takšne programe uporabite D-Soft Flash Doctor, ki je primeren za vse vrste izmenljivih medijev, da začnete. Naprava lahko zahteva, da naprava preveri, ali so na voljo napake, da obnovi strojno programsko opremo s slike (ali jo predhodno ustvarite), oblikuje medije itd.
  Ena izmed najbolj zanimivih funkcij je Flash Memory Toolkit, ki deluje na enakih načelih. Nedvomno je možnoklasificirati "vse-v-enem". Obstajajo orodja za prepoznavanje identifikatorjev naprav, izvajanje različnih vrst oblikovanja, orodja za odpravljanje težav in napake ter še več. Poleg tega je pripomoček Flash Memory Toolkit idealen za obnovitev datotek s poškodovanih pogonov flash brez potrebe po posebnih aplikacijah. In to posebno aplikacijo so mnogi imenovali za najboljše med vsemi znanimi.

  Kaj storiti, če nič ne pomaga?

  Toda predpostavimo, da zmogljivost bliskovnega pogona iz nekega razloga ni delovala. V tem primeru je najučinkovitejša rešitev uporaba specializiranih pripomočkov za oblikovanje nizke ravni. Najbolj znani med vsemi programi so HDD LLFT in Storage FT. Njihova prednost je v tem, da lahko zlahka prepoznajo poškodovane naprave, tudi če jih operacijski sistemi ne vidijo. V skladu s tem je v 99 odstotkih primerov s 100 obnoviti bliskovni pogon z uporabo takšnih programov lahko enostavno in preprosto. Ampak, še enkrat, je treba upoštevati, da bodo vse informacije na disku uničene, zato, če obstaja takšna priložnost, je bolje ustvariti sliko vnaprej.

  Sklepne ugotovitve

  Če povzamemo, je mogoče ugotoviti, da je na začetku seveda bolje dati prednost podjetjem, ki jih proizvajajo proizvajalci izmenljivih pogonov. Toda za uporabo univerzalnih programov je priporočljivo, če ste lastnik določene naprave, za katero ni "native" programov. Tukaj so dve možnosti: ali jih uporabite z aplikacijami zaiskanje in obnovitev datotek v parih ali dajanje prednosti celovitim programskim paketom z razširjenimi zmožnostmi za obnovitev informacij po reformatiranju ali formatiranju.

  Sorodne publikacije