Kako poklicati od doma do mobilnega: spomin vsem

V našem času je celična komunikacija že dolgo uveljavljena v vsakdanjem življenju. Zdi se čudno, da je bil mobilni telefon pred 20 leti razkošje. Vendar je ne morejo uporabljati vsi. Na primer, starejši ljudje ne morejo vedno obvladati tega čudeža sodobne tehnologije. Babice in stacionarna naprava dobro živijo. Zanimivi so le otroci in vnuki. Zato so prišli do kompromisa: pustite bližnji klic iz stacionarnega telefona v mobilni telefon za svoje sorodnike. Kaj naj storim, če moja babica ne razume, kako poklicati od doma do mobilnega? Naučimo se s temi navodili.

Kje se vse začne

Kako pravilno poklicati mobilno številko za klic v Rusiji? Najprej in predvsem moramo poznati telefonsko številko, ki jo želimo poklicati. Ni treba se smejati temu opomniku. Ko gre za starejšo osebo, je zelo malo možnosti, da se bo spomnil nekaj dolgih telefonskih številk.


Mali nasvet: napišite številke, ki jih morate poklicati starejšemu očetu. In visi blizu mesta, kjer je nameščen telefon. Ali pa seznam postavite poleg naprave. In zdaj smo izvedeli, kako poklicati od doma do mobilnega v Rusiji.

Klici v Rusijo

Torej se naučimo klicati pravilno številko:
 • Najprej pokličite 8. In morate čakati na pisk. Dejstvo je, da če klic začnete takoj po klicanju osmih, klic ne bo prišelnaročniku. Naročnik bo slišal kratke piske, ki kažejo, da je številka klicatelja zasedena.
 • Ste slišali dolg pisk po osmih? Vnesite uporabniško kodo. Kaj je ta koda? Prve tri številke mobilne številke gredo po osmih. Na primer 916906926.
 • Šele potem, ko so bile klicane zgornje številke, pride do sedemmestne številke.
 • Klicanje od doma do mobilnega, kot vidimo, ni tako težko. Glavna stvar je, da naredite vse prav, ko kličete. Poudarjamo potrebo po čakanju na pisk po osmih.

  Klici v tujino

  Družina se je preselila v tujino, moja babica pa je ostala v Rusiji. Strinjam se, da bo vsak dan klicala k njim. Samo ne opozoril, kako pokličem številko. Ugotovimo, kako pravilno poklicati od doma do mobilne osebe, ki je v tujini.


  Načrt delovanja se ne razlikuje veliko od zgoraj opisanega:
 • Na začetku pokličite 8.
 • Nato takoj pokličite 10.
 • Počakajte na dolg pisk kot v prejšnji različici.
 • Takoj, ko zaslišijo pisk, pokličejo kodo države.
 • Nato morate poklicati kodo mesta.
 • Samo po vseh manipulacijah se izbere naročniška številka.
 • Ni čisto jasno, zagotovo. Oglejmo si poseben primer. Pokličite mobilno osebo, ki živi v Izraelu. Kako poklicati od doma do mobilnega v tej državi? Izgleda takole:
 • 8-10-972-2-številka naročnika.
 • Tukaj je 972 oznaka države, in 2 je koda mesta Jeruzalem.Če bo oseba, ki mora v Jeruzalemu poklicati, živeti, bo to točno to. Zato morate za mednarodne klice poznati kodo države in mesto, v katerem se nahaja naročnik.

  Če klic ne gre

  Zgodi se, da boste klicali nekoga iz mobilnega telefona in tišino v slušalki. Brez zvokov, brez mehanskega ženskega glasu, ki poroča, da je naročnik zunaj dosega omrežja. Kaj storiti v tem primeru? Pokličite znova in natančneje izbirajte številko.

  Zaključek

  Govorili smo o tem, kako klicati od doma do mobilnega. Pri tej manipulaciji ni posebnih težav. Če oseba kliče iz Rusije, mora poklicati le kodo mobilnega operaterja. Tehnologija klicev v tujino je nekoliko bolj zapletena. Zgoraj je opisano, kako poklicati od doma do mobilnega, ki živi v tujini.

  Sorodne publikacije