Zakaj se predpona "Rostelecom" ne odziva na daljinski upravljalnik?

Interaktivna televizija je že dolgo prenehala biti know-how in jo najdemo v številnih domovih. Eden od vodilnih ponudnikov je Rostelecom. Tisoče uporabnikov ga izberejo za kakovost opravljenih storitev. Vendar pa se večinoma pojavljajo težave pri upravljanju. Glede na povratne informacije uporabnika, je pogosta težava, ko se TV-box Rostelecom ne odzove na daljinski upravljalnik, preneha preklapljati kanale ali sploh opravljati dane kombinacije. Ker je vsak problem vedno neprijeten in deluje na živce, je smiselno začeti samostojno obravnavati to vprašanje in poskusiti popraviti napako brez posredovanja strokovnjaka.
Funkcionalna naprava daljinskega upravljalnika

Preden se lotimo rešitve problema, moramo najprej razumeti konzolo naprave in razumeti, katere funkcije izvaja. V zadnjem času, vse zastopane plošče iz Rostelecom imajo veliko skupnega, zato, načeloma, modeli ne razlikujejo:
 • Gumb za vklop naprave - Power, kot pravilo, je vedno nahaja v sredini zgornjega dela daljinskega upravljalnika.
 • Gumb "TV" ima podobno funkcijo, edino, kar je namenjeno vklopu televizorja.
 • Za prehod iz avdio v video vmesnik ali obratno, morate klikniti gumb Preklopi, ki je najpogosteje na desni strani.
 • Za preklic dokončane kombinacije morate klikniti gumb Prekliči preklic, nato se program vrne za en korak nazaj.
 • Če želite priti do menija,pritisnite gumb Meni. Ko televizor prikaže vmesnik, prek katerega lahko izvedete kakršne koli prilagoditve.
 • Očitno so to glavne funkcije, ki se najpogosteje uporabljajo. Obstajajo tudi drugi gumbi, ki so odgovorni za navigacijo, prilagajanje zvoka. Vendar so to standardne funkcije, ki nimajo smisla, saj se med uporabo televizorja uporabljajo običajni daljinski upravljalci.  Najpogostejši vzroki za neuspeh

  V primeru, da predpona "Rostelecom" visi in se ne odziva na daljinski upravljalnik, je najprej treba ugotoviti, katero tehnično napravo ne odgovarjate več na ukaze: MAC ali sprejemni kanali? Diagnostika bo kompetentno in hitro rešila problem. Če je v svojem rezultatu uspelo ugotoviti, da razlog ni v samih predponah, potem je najverjetneje vir problema naslednje:
 • Med daljinskim upravljalnikom in predpono ni prenosa podatkov.
 • Televizor je prenehal brati informacije iz daljinskega upravljalnika.
 • Če želite preveriti funkcionalnost daljinskega upravljalnika, vklopite fotoaparat na pametnem telefonu, ga prinesite na daljinski upravljalnik in poskusite pritisniti različne gumbe. Če je vse v redu, bo prvi znak rdeč.

  Če med daljinskim upravljalnikom in predpono ni signala

  Daljinski upravljalnik na enostaven način preneha pošiljati signale k predponi, tako da se nadzor preneha izvajati. To običajno vodi do nepravilnega delovanja daljinskega upravljalnika. Presenetljivo je, da so mnogi uporabniki zmedeni z vrstnim redom dela in pri izvajanju ekipe pošljejo daljinski upravljalnik ne predpone, kot je.bi moral biti, ampak na televiziji. Tako naprava preprosto ne more ujeti signala. Zato se predpona "Rostelecom" ne odziva na daljinsko.
  Drugi pogost razlog je neuspeh nastavitev daljinskega upravljalnika. V tem primeru lahko uporabnik rešuje problem samostojno, brez pomoči čarovnika. Samo odstraniti morate baterije in jih nato postaviti nazaj na svoje mesto. S tem ponovno zaženite napravo. Tretjič, najbolj preprost razlog, zakaj predpona "Rostelecom" ne reagira na daljinski upravljalnik, - so bile baterije nameščene. Značilno je, da vse take naprave delujejo iz para akrilnih baterij ali baterij AA, AAA. Dovolj, da jih spremenimo ali zaračunamo. Pogosto po teh preprostih dejanjih problem izgine.
  Če težave ni mogoče rešiti samostojno, če se predpona Rostelecom ne odziva na daljinski upravljalnik, je vredno pozvati vročo številko v tehnični službi podjetja. Strokovnjak vam bo dal standardni vodnik za ponovno nastavitev naprave za prihodnjo uporabo.

  Če se televizor preneha odzivati ​​na signal daljinskega upravljalnika

  Po prvem zagonu se predpona "Rostelecom" ne odziva na daljinski upravljalnik, kar je normalno. Praviloma najprej ni konfiguriran, zato sinhronizacija ni na voljo. Med prvo namestitvijo čarovnik izvede ustrezno nastavitev. V procesu dela se lahko izgubi. Če želite odpraviti težavo, jo morate znova zagnati.

  Sinhronizacija naprav v ročnem načinu

  Praviloma vključuje uvedbo posebne kode, prek katere je medsebojno delovanje med daljinskim upravljalnikom in daljinskim upravljalnikom.TV sprejemnik Treba je omeniti, da je najlažje najti pravo kombinacijo preprosto iskanje modela televizorja in televizijskega sprejemnika. Če je navodilo shranjeno iz kanalov sprejemnika, lahko v njem vidite celotno tabelo kod. Zato je verjetno, da boste morali poskusiti več kombinacij, dokler se naloga ne razreši.
  Za začetek morate napravo prenesti v način programiranja. Hkrati morate pritisniti kombinacijo tipk TV + OK. Sledite indikatorju. Takoj, ko se dvakrat zasveti, lahko še naprej vnašate prvo kodo in nato potrdite pravilen vnos. Izvajamo kontrolni pregled. Če ni odgovora, morate še naprej izbrati kombinacijo simbolov.

  Samodejno izberite kodo

  Če ne najdete kombinacije, ki se ujema z vašim modelom televizorja in ni navodil za opremo, lahko poskusite zagnati samodejni način. V tem primeru daljinski upravljalnik samodejno poišče želeno kombinacijo. Za sinhronizacijo je potrebno ponovno vnesti daljinski upravljalnik v način programiranja in po potrditvi postopka vnesti kombinacijo 991 in klikniti na gumb Naprej. Pri nastavljanju signala morata biti obe napravi vklopljeni. Če daljinski upravljalnik izvede nalogo in najde želeno kombinacijo, bo izklopil napajanje in ponovno zagnal. Samo daljinski upravljalniki sodobnih TB-konzol imajo možnost samodejnega uglaševanja. Lastniki starih naprav ne bodo mogli samodejno sinhronizirati.

  Konflikt med napravami

  Še en razlog, zakaj se predpona Rostelecom ne odziva na daljinsko. Praviloma pride do konflikta med napravami, kadar imajo iste kode. Vizualno se to kaže v odsotnosti signala ali pomanjkanju izvajanja danega ukaza s pomočjo daljinskega upravljalnika. Da bi se izognili takim konfliktom ali rešili težavo, morate nastaviti novo kodo za delovanje predpone. Ponovno spremenite način programiranja in vnesite naslednjo kombinacijo: Power + OK. To je lahko ena od številk 322432233221 in 3220. Za potrditev kliknite V redu.

  Nasvet za uporabnike

  Na žalost se občasno pojavijo situacije, ko se TV-sprejemnik Rostelecom ne odziva na daljinski upravljalnik, ko je televizor vklopljen, in nobena od zgoraj navedenih metod ne pomaga. V obupu uporabnik kliče strokovnjaka, da reši problem. Klic čarovnika je pogosto plačan, čeprav je za rešitev problema potreboval le nekaj minut. Zato ni vredno žuriti z njegovim izzivom. Dejstvo je, da nekatere naprave preprosto ne morejo takoj znova zgraditi novih nastavitev in zahtevati, da začnejo ponastavljati stare nastavitve za programiranje naprave na novo.
  Zato je pred novimi prilagoditvami, ko se predpona Rostelecom ne odziva na konzolo televizorja, priporočljivo ponastaviti stare. V načinu za programiranje pokličemo 977 in potrdimo postopek. Že po tem lahko obiščete sinhronizacijo posodobitve. Pomembno je omeniti, da po vrnitvi v tovarnonastavitve, položaj, ko televizijski set-top box "Rostelecom" ne odziva na daljinski upravljalnik, je povsem normalno. Samo v primeru, da nobena metoda ni pomagala rešiti težave, se obrnite na servisni center ali povabite čarovnika, da reši težavo.

  Sorodne publikacije