Programi za komunikacijo tipa "Skype" za telefon in računalnik

Skype je program za komuniciranje z ljudmi kjerkoli na svetu. Podpira video klice, mobilno IP telefonijo in takojšnje sporočanje. Prva različica se je pojavila leta 2003, preko 14 let pa je Skype pridobil več kot 600 milijonov registriranih uporabnikov. Toda naraščajoča priljubljenost tehnologije VoIP je povzročila pojav aplikacij in programov za komunikacijo, kot je "Skype". Mnogi od njih so veliko enostavnejši, hitrejši in bolj funkcionalni kot Skype.

Zakaj Viber, ne Skype

V svetu storitev za komunikacijo in komunikacijo je Skype vodil že več kot 10 let. To je bilo popolnoma enako, kot se je Microsoft odločil za nakup podjetja. Uporabniki se zdaj pritožujejo zaradi naraščajočih zrušitev, nestabilnosti, velikega prometa in videza vsiljivih oglasov. Poleg tega se Skype prisilno prijavlja brez povezave z naknadnim ponovnim zagonom, ki se razteza 10-15 minut.Zaradi obilice trga kurirskih in IP telefonskih storitev lahko lastniki osebnih računalnikov in prenosne naprave sprejmejo komunikacijski program Skype. Prvi kandidat kot alternativa Skype je Viber. Aplikacija deluje na platformah iOS, Android in Windows Phone preko 3G, LTE in Wi-Fi. To je tudi program za komunikacijo, kot je "Skype" z vašim računalnikom. Po namestitvi in ​​zagonu morate sinhronizirati s telefonom preko QR ali SMS-kode. Vsi podatki in stiki se samodejno prenesejo na vaš račun v računalniku.

Priljubljenost in značilnosti programa

ŠtevilkaUporabniki Viberja so maja 2017 presegli 100-milijonski mejnik. Kmalu razvijalci obljubljajo, da bodo osvojili proračunske platforme S40 za Symbian in Bada Samsung. Ta poteza bo dodala še dodatnih 15 milijonov, ki bodo cenili Weberove vabe.


Značilnosti programa:
 • zagotavlja brezplačne klice in klepete med uporabniki;
 • vključuje igre;
 • javni klepeti;
 • klice na mobilne in stacionarne telefone;
 • je na voljo na večini platform, vključno z Macom in Linuxom.
 • Weber je konvencionalno prost. Za prenos in namestitev ni treba plačati. Program je prosto dostopen na uradni strani Google Apps in v iOS App Store. Za klice in korespondenco z uporabniki "Weber" vam ni treba plačati. Samo pri klicanju na neregistrirane številke - Viber Out - morate plačati denar.

  Google Hangouts

  Google Hangouts se je leta 2013 pojavil kot simbioza socialnega omrežja Google Talk Messenger in Google+. To je Skype program za izdelke Android, Apple in PC. Tako kot pri vseh izdelkih podjetja je uporaba aplikacij Hangouts preprosta in priročna.
  Nekateri pametni telefoni Hangouts imajo samodejno napravo in so skupaj z drugimi Googlovimi izdelki redna orodja. Če imate obstoječi račun, zaženite program in se prijavite. Program sam prenaša in sinhronizira stike iz imenika in Google pošte. Če želite namestiti na računalnik z operacijskim sistemom Windows, je Google Hangouts nameščen kot vtičnik ali razširitev v Chromiumovem motorju. Spletna komunikacija se izvaja v realnem času s tehnologijo WebRTC. Klici potekajov oknu brskalnika brez uporabe dodatnih orodij.
  Na podlagi pogovorov Hangouts je Google na televiziji ustvaril program za klepet v stilu Skype. Uporabnik Chromebox, mikrofon, kamera, zaslon in monitor ustvarja sejno sobo. Tehnologija Hangouts omogoča tudi videokonference za največ 30 udeležencev.

  ooVoo

  Prosti program za komuniciranje kot "Skype" na osebnem računalniku z operacijskim sistemom Windows, Mac, iOS, Android. Posebnost je visoka kakovost video klicev. Aplikacija podpira skupinske klepete za največ 12 oseb. Če želite dodati uporabnika v pogovor, mu povejte samo povezavo.
  OoVoo je že pridobil več kot 80 milijonov uporabnikov. Njegova priljubljenost med mladimi uživa možnost snemanja video pogovorov in oddajanja zaslona udeležencem v klepetu. Podpira tudi takojšnje sporočanje, stacionarne klice in spletne klice, ki niso registrirani pri uporabnikih ooVoo.

  Appear.in

  Skype komunikacijski program brez ročnega preverjanja računov in ustvarjanja profilov. Naslov konferenčne sobe se vnese v vrstico brskalnika, uporabnik pa se takoj pridruži pogovoru. Ni potrebe, da prenesete in namestite karkoli. Podobno se prek povezave Aplikacija prikazuje na mobilnih napravah.
  Vtičnik Appear.in je razvil skandinavske startupe za brskalnike, ki omogočajo WebRTC, kar zagotavlja kakovost slike in jasnost. Kaj se razlikuje od podobnih storitev "Skype":
 • Videokonference preko Appear.in se lahko predvajajo sameblog ali spletno stran. Dovolj v & lt; iframe /& gt; vnesite naslov sobe.
 • Aplikacija ima možnost klepeta kot v Skypeu in predvaja zaslon.
 • Konferenca je namenjena za 8 oseb, z nakupom premijskega računa - na 12.
 • Pogovore lahko blokirate od obiskovalcev tretjih oseb.
 • Talky

  To je neodvisen razvoj podjetja v Washingtonu v vrednosti 15 milijonov dolarjev. Je alternativa ne samo Skypeu, ampak tudi konkurentu tehnologije Hangouts. Spletna storitev, ustvarjena za skupinske video konference za do 15 oseb z vsebino zaslona.

  Prvi koraki so preprosti:
 • Pojdite na domačo stran Talky.io;
 • ustvarite URL za vaš klepet;
 • izberite "Začni klepet";
 • delite URL s prijatelji.
 • Prednosti storitve:
 • podpora 24/7;
 • uporaba tehnologij v realnem času;
 • anonimnost;
 • Brez registracije.
 • Talky.io in Appear.in - podobni programi za komuniciranje kot "Skype" za računalnik in telefon. Toda med državami SND storitve niso prejeli pravilno distribucijo. Razlog za to je neprilagojenost mobilnih različic izključno za platformo iOS.

  Tox

  Vsi sistemi Skype komunikacije niso varni in varni pred masovnimi nadzornimi sistemi. Tako so razvijalci ustvarili Tox. Glavna naloga pri ustvarjanju je bila zagotovitev popolne zaupnosti korespondence in osebnih podatkov.
  To ni samo program za klepet, temveč poseben protokol, kot je BitTorrent z omrežjem enakovrednih uporabnikov in šifriranjem skozi. Piringovoepovezava ne zahteva postavitve informacij na strežnike, kar pomeni, da ni mogoče odkriti uporabniških podatkov. Kot druge VoIP storitve, Tox podpira takojšnje sporočanje, video in glasovne klice, konference, emoticons in prenos datotek. Hkrati je storitev brezplačna, nima oglaševanja in vmesnik je veliko bolj priročen kot Skype.

  WeChat

  kitajski program za klepetanje kot "Skype" in za igre, ki jih lahko igrate s prijatelji prav v klepetu. Aplikacija združuje najboljše storitve Skype, Facebook, Twitter in Instagram. Vsebuje vse standardne funkcije IP-telefonije, kot tudi več posebnih funkcij:
 • klic s taksijem;
 • naročilo hrane;
 • ​​
 • Spletno bančništvo preko WeChat denarnice in plačil preko QR kode;
 • WeChat Shake - uporablja geolokacijo in vam omogoča, da najdete prijatelje v bližini;
 • je nenavadna značilnost Drift Bottle - sporočilo je poslano na "prosto plavanje", dokler ga nekdo ne prebere.
 • Skupnost WeChat ima 600 milijonov uporabnikov. Razvoj je postavljen kot sestavni del na vseh področjih življenja, ne le za emoticons in fotografije. V tem primeru lahko storitev uporabljate brezplačno na kateri koli napravi in ​​kot namizno aplikacijo.

  Slack

  Slack je glasnik za timsko delo na platformah iOS /Android in Mac /Windows. Zasnovan za klepet v realnem času in skupinskih klepetih. Obstaja integracija z več kot 100 storitvami, kot so GItHub, Skype, Dropbox.
  Messenger ima tri tarifne pakete. Prvi je brezplačen in lahko vsebuje do 10 tisoč sporočil. Drugi - za 6dolarjev in 67 centov. Tretji strošek je 12 $ na mesec in je namenjen poslovnim skupinam, ki potrebujejo SSO. Posebnost spletne storitve je zmožnost ustvarjanja več kanalov dopisovanja, dodajanje uporabnikov in arhiviranje vseh sporočil. Iz skupine lahko pokličete enega sogovornika s potisnimi sporočili z ikono @. Prav tako lahko pošiljate fotografije, videoposnetke in datoteke. Storitev vključuje funkcije, ki niso na voljo v drugih multimedijskih večpredstavnostnih sporočilih, kot so:
 • prenos animiranih GIF-jev;
 • povezava za prijavo namesto vnosa gesla;
 • lastni SlackBot, s katerim lahko govorite;
 • možnost dodajanja smešnih /SHRUG sporočil, emozhi in nastavitev opomnikov.
 • WhatsApp

  Največja brezplačna platforma za pošiljanje sporočil po svetu. Vsak dan, s pomočjo glasnika, je 30 milijard sporočil. Prvotno je bil WhatsApp ustvarjen kot program za komuniciranje "Skype" za telefone Android, zdaj pa je aplikacija na voljo v operacijskih sistemih Windows, Symbian, iOS, Blackberry.
  Prednosti za stranke:
 • enostavnost in dostopnost orodij;
 • brez oglaševanja;
 • Aplikacija samodejno uvozi stike iz telefona in poroča, katere jih uporablja WhatsApp;
 • možnost, da s svojimi prijatelji delijo svojo lokacijo, fotografije in status;
 • 100 brezplačnih mesečnih objav in brezplačnih video klicev.
 • Aplikacija ni skladna z napravo in deluje na Android 2.0 za razliko od "Weber", ki zahteva vrsto ne manj kot 4,0. Toda storitev ima eno pomembno pomanjkljivost, zaradi katere WhatsApp ne ustrezaza poslovno korespondenco. To ni dovolj visoko šifriranje podatkov. Če želite, je stranko enostavno prekiniti. Zadnja pomanjkljivost je, da lahko vsak uporabnik vidi fotografijo in status profila ter čas zadnjega obiska.

  Kakaotalk

  Najbolj priljubljena aplikacija za pametne telefone v Južni Koreji uporablja 93% prebivalstva. Ponuja cenovno ugoden in barvit vmesnik z značilnimi azijskimi animacijami. Storitev ima standardni nabor funkcij mVoIP, vključno s prostimi sporočili, klici, prenosom fotografij in videoposnetkov.
  Kakaotalk vključuje ne samo komunikacijo in mikroblogiranje, ampak tudi igralno platformo. Aplikacija ima 30 milijonov aktivnih igralcev. Vse mini-igre so na voljo v Googlu Play za uporabnike pametnih telefonov in App Store. Monetizacijo programa dosežemo s prodajo edinstvenih emotikonov, Kakao-prijateljev in tistih.

  Threema

  To je švicarski glasnik na visoki ravni, okoli katerega masovni mediji opravljajo množične bitke. Vodstvo podjetja Threema GmbH sumi, da redno poroča ruskim obveščevalnim službam. Toda iz takšnih razprav je aplikacija postala manj privlačna. Za klicanje na storitev Threema ne potrebujete kartice SIM ali telefonske številke. Zdaj lahko kličete iz tabličnega računalnika ali iPad-a. To je resen razlog, da razmišljamo in spreminjamo "Skype" na Threemi.
  Aplikacija uporabnikom švicarske kakovosti obljublja evropsko eleganco in zaščito klicev. Razvijalci so poudarili varnost. Threema uporablja kriptografsko knjižnico Native Client Open Source za križno šifriranje. Tipke so generirane innaprave, ki preprečujejo nepooblaščen dostop in ustvarjajo zakulisna vrata. Funkcionalni Messenger ni slabši od "Skype" ali "Weber". Vmesnik je presenetljivo drugačen od Wechata in Kakaotalka. Tiha barvna shema brez čevljev, čustvenih simbolov in animiranih slik. Program Treema je namenjen podjetniku, ki spoštuje svoj osebni prostor, čas in zaupnost.

  Sorodne publikacije