TTL je kaj?

TTL - kaj je to? TTL pomeni Time to Live. To pomeni, da je življenjska doba paketa, ki mu je dodeljen v trenutku prehoda iz začetnega v končno vozlišče. V standardu IPv4 TTL v glavi prikaže osem-bitno polje. Skozi več vozlišč do cilja se vrednost paketa vsakič zmanjša za 1 enoto. To naredite, da omejite čas, ki je v vozliščih prisoten na določenem številu. To pa preprečuje preobremenitve v omrežjih. Avtorji tehnologije menijo, da življenjska doba paketa izgubi 1 enoto na sekundo. Zaradi visoke hitrosti povezave in števila usmerjevalnikov in vozlišč je zmanjšanje veliko hitrejše.


Kaj se zgodi, če vrednost TTL doseže nič? Paket bo izginil in pošiljatelj bo prejel sporočilo, da je njegovo življenje minilo, kar pomeni, da morate poskusiti znova. Največja vrednost, ki lahko zajame osem bitno polje, je 255. Privzeta vrednost za operacijske sisteme je. Na primer, Windows TTL je 128 in Linux ter izvedenke - Mac, Android 64. V okolju DNS je TTL in prikazuje relevantnost predpomnjenih podatkov. Toda jezik v članku ne bo o tem.

Zakaj se uporablja TTL in na katerih področjih

Življenjsko dobo paketa aktivno uporabljajo različni ponudniki interneta, kot je Yota. Na ta način skušajo omejiti dostop do pretirane uporabe prometa pri distribuciji Wi-Fi. To je posledica dejstva, da se paket, ki se premika od naprave, ki sprejema promet, do distributerja, zmanjša TTL, sčasoma doponudnik prihaja v manj vrednosti ali v primeru Windows več kot je bilo pričakovano.


Na primer, lahko opišete postopek vodenja pametnega telefona, ki temelji na Androidu. Naprava pošlje zahtevo za podatke s določenega mesta. Skupaj z njo se pošlje TTL z vrednostjo 64. Ponudnik ve, da gre za standardno življenjsko dobo paketa za napravo, ki prosto dovoljuje dostop do omrežja.
Zdaj naprava začne distribuirati Wi-Fi in postane neke vrste usmerjevalnik. Povezani pametni telefon deluje na platformi Windows, njegov TTL, ki poteka skozi distributerja, pa bo 127. Ponudnik bo izpolnil ta paket in razumel, da se predvaja njegov internet. Zato blokira odmetavanje.

Spremembe TTL na različnih napravah

Spreminjanje življenjske dobe paketa je lahko koristno pri izogibanju blokiranju prometa s strani ponudnika. Če na primer prekinete povezavo s kablom, mora uporabnik nujno izklopiti računalnik. Nato pametni telefon postane dostopna točka in prikaže računalnik v omrežju.
Omeniti je treba, da nekateri ponudniki ne omogočajo dostopa samo za TTL, temveč tudi spremljajo obiske na lokaciji. In če vir ni povezan s pametnim telefonom, to pomeni, da ga ne potrebuje, je povezava prekinjena. TTL lahko spremenite na več načinov, ki bodo opisani spodaj.

Spreminjanje TTL na napravah Android

Najlažji način za spremembo življenjske dobe paketa na napravi Android je uporaba specializirane programske opreme. Na primer, zelo učinkovit izdelek - TTL Master. Lahko spremeni življenjsko dobo paketaNapravo razpošlje na to, kar se zgodi zaradi prehoda podatkov. Na primer, pri distribuciji Wi-Fi naprave Windows morate nastaviti vrednost 127, Android ali Linux pa 63.
Program je brezplačen in ga lahko enostavno najdete v uradni trgovini Google Play. Vendar pa njegovo delovanje zahteva korenske pravice na napravi. Vmesnik je preprost - na vrhu je prikazana trenutna vrednost parametra. Spodaj so gredice za Windows in druge operacijske sisteme. Želeno vrednost lahko nastavite tudi ročno. Malo spodaj je gumb, ki lahko takoj preklopi iz programa na nastavitve modema. Nekatere različice rešitve so na voljo preko iptables, za katere obstaja določena točka. V nastavitvah je mogoče ob zagonu naprave samodejno nastaviti zagon in spremembo časa življenja. Nekatere različice »Android« omogočajo, da naredite takoj po spremembi vrednosti dostopne točke. Obstaja podpora za ruski jezik.
Aplikacija se nenehno razvija in izboljšuje. Obstaja profil na githubu, v katerem lahko vsakdo skoči in doda svoje zmožnosti projektu. Če jih bodo razvijalci sprejeli, bodo vključeni v naslednjo izdajo. Lahko tudi poskusite ročno spremeniti sistemske datoteke, da spremenite življenjsko dobo paketa. To zahteva korenske pravice. Najprej morate preklopiti v način letenja, to je, da telefon izgubi omrežje. Nato uporabite kateri koli gonilnik, ki lahko ureja datoteke. To mora iti skozi pot /sys /net /ipv4 pot. Ta imenik je zanimiv za datoteko, imenovano ip_default_ttl. On jeima vrednost 64, ki jo želite spremeniti v 63. Nato morate telefon izklopiti iz načina letenja, tako da se ponovno registrira na spletu. Zdaj lahko distribuirate brezžični internet in poskusite povezati napravo, ki temelji na iOS-u ali Androidu, to je s TTL 64.
Če želite uporabiti kot enega od odjemalskih osebnih računalnikov Windows, boste morali nastaviti trajno življenjsko dobo paketa na način, opisan spodaj.

Spreminjanje TTL na računalniku z operacijskim sistemom Windows

Če morate internet prek pametnega telefona Android distribuirati na računalnik z operacijskim sistemom Windows, boste morali nekoliko spremeniti vrednost registra. Ta metoda bo pomembna, ko telefon nima korena in obide zaklepanje ne deluje.
Register v vrstici operacijskega sistema lahko zaženete v meniju Start, meniju Run. Vnesti bi morali Regedit in klikniti OK. Okno bo prikazalo dve področji. Na levi je drevesna struktura, v desnem pa pomen. Najti morate vejo HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipparameters. Za Windows 8 lahko Tcpip zamenjate s Tcpip6.
V oknu vrednosti morate ustvariti novo. To storite z desnim klikom. V kontekstnem meniju izberite "Ustvari", nato pa novo DWORD in se imenuje Privzeti TTL. Kaj je to? To bo statični parameter za konstantno življenjsko dobo. Nato z desno tipko miške kliknite in znova izberite »Spremeni«. Vrsta številke mora biti veljavna, vrednost pa je 65. Sistem bo prenesel življenjsko dobo paketa na 65, tj. Eno več kot na Android. To je,skozi pametni telefon, bo izgubil eno enoto in ponudnik ne bo opazil trika. Ko naredite spremembe, morate znova zagnati računalnik. Zdaj lahko internet distribuirate na Android, brez uporabe posebne programske opreme in pripomočkov.

Sprememba v Linux

Kako je TTL spremenjen na računalniku z operacijskimi sistemi Linux? Za Linux se sprememba v življenjski dobi paketa spremeni s črto v terminalu: sudo iptables -t mangle -A POSTROUTING -j --TTL ttl-set 65

Spremeni življenjsko dobo paketa na modemih

Modem TTL lahko spremenite tako, da spremenite IMEI. To je identifikacijska koda, ki je edinstvena za vsako napravo, ki ima dostop do mobilnih omrežij. Celoten problem je, da ni univerzalnega načina. To je posledica dejstva, da mora biti za vsak posamezen modem vgrajena programska oprema, ki bo spremenila IMEI. Na spletnem mestu 4PDA je zbirka rešitev za spreminjanje življenjske dobe modemov različnih proizvajalcev in modelov. Prav tako lahko najdete podrobno izvajanje te naloge.

Spremenite življenjsko dobo paketa na iOS-u

Uporaba Tweeter TetherMe se lahko spremeni v iOS TTL. Kaj je to? To je deb-aplikacija, ki odklene modemski način na napravah iOS. Dejstvo je, da Apple dovoljuje nekaterim operaterjem mobilnih omrežij, da blokirajo modemski način na ravni sedem. Ta aplikacija omogoča vklop in uporabo telefona kot modema.

Spreminjanje TTL MacOS

MacOS ima privzeto življenjsko dobo 64. Če ga želite spremeniti, morate v terminal vnesti ukaz: sudo sysctl -w net.inet.ip.ttl = 65. Vendar pa se bo s tem pristopom vrednost po ponovnem zagonu ponovno spremenila v 64. Zato je potrebnoIzvedite vrsto manipulacij. V korenu diska je imenik itd. Skrit je, vendar mora priti noter. Tam ustvarite datoteko sysctl.conf. V njej je potrebno predpisati le en korak - net.inet.ip.ttl = 65. Seveda ga obdržite. Če želite prikazati skrito mapo v Findereju, morate iti na glavni disk in pritisniti kombinacijo cmd + shift + G. V oknu se vnese ime želene mape, po kateri se najde.

Zaključek

Obstaja tak koncept kot pretvornik USB TTL. Vendar pa v kontekstu članka nima nič opraviti in se ne sme zamenjati z življenjsko dobo paketa. USB TTL Converter je vrsta adapterja za povezovanje USB naprav in TTL logike. Članek je podrobno pojasnil o TTL - kaj je in za kaj je potreben. Več načinov spreminjanja bo omogočilo izogibanje omejitvam blokiranja prometa za nekatere ponudnike. To omogoča uporabo interneta povsod. Implementacija na različnih napravah je drugačna, to lahko storite s programsko opremo in ročno spremenite sistemske datoteke. Nekateri modemi bodo morali utripati in za vsako od njegovih različic. Ta navodila lahko obidejo blokiranje številnih ponudnikov, ki zagotavljajo dostop do interneta prek mobilnega omrežja.

Sorodne publikacije