Po nadgradnji se sistem Windows 7 ne zažene: Možni vzroki in ukrepi

Priljubljen operacijski sistem Windows, sedma sprememba pri namestitvi posodobitev, včasih noče zagnati. Uporabniki se pogosto pritožujejo, da se po namestitvi Windows 7 posodobitve ne zaženejo. Vendar naj bi bili namenjeni izboljšanju sistema. Kaj je razlog za ta pojav in kakšne korake je mogoče sprejeti za obnovitev delovanja računalnika, preberite naprej.

Zakaj se Windows 7 ne zažene po nadgradnji?

Vredno je začeti s temeljnimi vzroki za takšno obnašanje sistema. Ni skrivnost, da danes obstaja veliko različnih piratskih kopij, pakiranj ali poenostavljenih različic tega OS. Včasih uradne posodobitve preprosto ni mogoče vključiti v sistem zgolj zaradi tehničnih razlogov (nima potrebnih komponent za njihovo namestitev).
Po drugi strani pa se zgodi, da se po nadgradnji sistema Windows 7 ne zažene, čeprav obstaja uradna kopija. Zakaj? Nedvomno je težko odgovoriti na to vprašanje. Dejstvo je, da same nadgradnje, ki so jih razvili strokovnjaki Microsoft Corporation, ne izgledajo vedno kot napačne, in če prav tako upoštevate konflikte z "železom", razumete, da ni potrebno govoriti o kakršni koli zmožnosti za delo.


Vendar v večini primerov, ko nadgradnja sistema Windows 7 ni zagnana, je to zgolj zaradi njenih lastnih komponent. Za rešitev problema lahko predlagate več rešitev, ki običajno popravijo situacijo. In začnite z najpreprostejšim.

Po posodobitvi operacijskega sistema Windows 7 se računalnik ne zažene: kaj storiti?

Verjetno vsak uporabnik ve, da ima sistem funkcijo samodejnega obnavljanja. Če želite začeti, znova poskusite znova zagnati računalnik. Morda se bo to orodje začelo. Če se to ne zgodi, uporabite tipko F8 med zagonom in iz menija izberite prenos zadnje uspešne konfiguracije. Če obnovitev deluje, bo moral center za posodobitve ročno poiskati posodobitve in iz seznama izključiti zadnje najdene posodobitve. Ampak to ni izhod.

Včasih lahko pomaga obnoviti sistem iz izmenljivega medija. Ni popolnega zaupanja, vendar je vredno poskusiti takšne ukrepe.

Odstranjevanje ukaznih vrstic

Ko se nadgradnja operacijskega sistema Windows 7 ne zažene, lahko v meniju Start izberete element Troubleshooting in se prijavite v obnovitveno okolje, kjer se uporablja ukazna konzola. Optimalna možnost bo enaka izbira, vendar s pogojem nalaganja iz izmenljivih medijev.
Za zagon v ukazni mizi morate uporabiti ukaze za izbiro sistemske particije, v kateri je bila nameščena posodobitev, kot je prikazano na zgornji sliki. Številka diska se običajno ne spremeni.
Nato morate vnesti ukaz za pregled nedavno nameščenih posodobitev (dism /image: D: /get-packages), nato pa morate identifikacijo paketa, označeno z rdečim okvirjem na zgornji sliki (kopija je lahko več), prek CSM.
Sama operacija odstranitve paketa jeuporabite ukaz uninstall z vstavljeno številko potrdila za njo (na sliki zgoraj). Po opravljenem postopku je treba sistem preobremeniti. Če spet ni mogoče zagnati, boste morali izbrisati vse zadnje posodobitve enega za drugim, glede na datum njihove namestitve.

Brisanje Microsoftovih popravkov

Prav tako lahko v primeru, ko se po nadgradnji operacijskega sistema Windows 7 ne zažene, uporabite specializirana napredna orodja, kot je ERD Commander, da ustvarite zagonski medij. Meni Obnovitev in diagnostika bo ostal enak, vendar Diagnostics & amp; Orodje za obnovitev. Uporabiti ga je treba.
Ko se prijavite v glavni meni, uporabite vrstico za odstranitev Fix, po kateri se bo začel "čarovnik". Novo okno bo prikazalo seznam vseh nameščenih posodobitev. Za zvestobo jih bo treba izbrisati enega za drugim, preobremeniti sistem vsakič in preveriti njegovo učinkovitost. Na koncu, ko se najde poškodovana posodobitev, se bo sistem zagnal v običajnem načinu. Opomba: Zaželeno je zapisati številke vseh paketov v središču za posodobitve, podati ročno iskanje in izključiti s seznama posodobitev, ki so bile predhodno izbrisane.

Dodatni ukrepi

Načeloma lahko uporabljate varni način delovanja, če deluje. V tem primeru ukazna vrstica ni potrebna. Odstranjene pakete lahko odstranite prek središča za posodobitve ali v razdelku Program in komponente, ki prikaže ustrezen pogled menija za nameščene posodobitve. Ampak spet odstranite paketevseeno bodo morali biti eni, ne celoten seznam.

V zaključku

Kot lahko razumete, je problem rešen preprosto. V zvezi z uporabo sistemskih orodij, kdorkoli pravijo, je najbolje uporabiti zagonski medij, ne pa vgrajen sistem orodij, ki je, mimogrede, morda nedostopen. Toda na splošno je glavna rešitev omejena na odstranitev nameščenih posodobitev. Škoda na zagonskem nalagalniku ni bila upoštevana, čeprav za zvestobo lahko uporabite ukaze, ki temeljijo na orodju Bootrec.exe, z nadomestno nalogo dodatnih atributov skozi desno poševnico (fixboot, fixmbr, rebuildbcd).

Sorodne publikacije