Kaj storiti, če se strežnik DNS ne ujema?

DNS strežnik pretvori naslove spletnih strani v številsko obliko. Brez nje prenos strani ni mogoč. Včasih, ko poskusite prenesti spletno mesto, se sporočilo "ne ujema z DNS strežnikom" ali kaj podobnega. Pojavi se lahko napaka na določenem spletnem mestu in na vsaki strani, ki jo poskušate odpreti. O bluma je mogoče odpraviti z različnimi metodami, odvisno od vzroka njegovega videza.

Težave na strani ponudnika

Nastavitve DNS se samodejno prenesejo, ko je računalnik povezan z omrežjem. Nekatera podjetja zagotavljajo vse potrebne informacije, tako da jih uporabnik lahko ročno vnese, vendar je ta pristop manj pogost. Če ročno vnesete nastavitve IP in DNS, se prepričajte, da se ne zrušijo. Ponovno zaženite računalnik in usmerjevalnik, če je.
DNS strežnik se vseeno ne ujema? Potem pokličite svojega ponudnika, morda imajo težave s strežnikom. Če ponudnik tehnične podpore ne najde problemov na njihovi strani, je težava najverjetneje vaša.


DNS strežnik se ne odziva. Kako popraviti

Razlog za napako DNS se morda skriva v nastavitvah brskalnika. Prenesite kateri koli drug brskalnik in v njem poskusite odpreti spletno mesto. Če napaka ne uspe, morate znova namestiti program ali se odpraviti na tisti, ki deluje. V nekaterih primerih DNS zavrne delo v vseh brskalnikih. Torej je težava v nastavitvah računalnika ali v aktivnostih katerega koli programa.
Pojdite v "Omrežne povezave" in tam poiščite sumljive povezave. Včasih brezvestna aplikacija ustvari eno ali več novih povezav z internetom, ki ovirajo normalno delo. Izključite vse nerazumljive povezave in preverite delovanje DNS. Če to ne deluje, prenesite sistem v varnem načinu in poskusite odpreti spletno mesto. Ali je vse v redu? Torej, zagon v normalnem načinu in se prijavite v Windows Task Manager. Zaprite program za drugega, medtem ko DNS ne deluje. Tako boste lahko zaznali program, ki moti normalno nalaganje spletnih strani.


Težave z usmerjevalnikom

Pogosti razlogi, zakaj strežnik DNS ne uspe, je zrušitev usmerjevalnika. Prva stvar, ki jo morate storiti, je ponastaviti nastavitve usmerjevalnika s tipko za ponastavitev. Ponavadi se skriva v vdolbini na hrbtu in /ali dnu telesa. Vzemite zaponko ali iglo in nekaj sekund pritisnite gumb. Znova konfigurirajte usmerjevalnik in poskusite odpreti spletno mesto. Napaka na mestu? Nato za izključitev težave z usmerjevalnikom priključite kabel neposredno na računalnik. Včasih je potrebno poklicati ponudnika, da vzpostavi povezavo. Če se težava nadaljuje z neposredno povezavo, je razlog v nastavitvah računalnika.

Google DNS Servers

Eden od načinov za reševanje problema DNS je registracija v nastavitvah Googlovega strežnika. Delujejo hitro in brez izjeme, za razliko od strežnikov, ki jih zagotavljajo komunikacijski operaterji. Če želite odpreti DNS od Googlapojdite na "Nadzorna plošča" in v polju "Pregled" izberite možnost "Majhne ikone". Pojdite v središče za upravljanje omrežja in skupno rabo in tam poiščite gumb "Spremeni nastavitve adapterja". Tam poiščite trenutno omrežno povezavo, jo kliknite z desno miškino tipko in pojdite na lastnost.
Odpre se meni, v katerem izberete »Internet Protocol version 4«. Če imate potrditveno polje »Pridobi naslov strežnika DNS samodejno«, ga spremenite v »Uporabi naslednje naslove strežnika DNS«. Vnesite naslove strežnikov iz Googla - 888.8 in 884.4. Po shranjevanju sprememb bo težava verjetno izginila. Ta metoda je zelo primerna za blokiranje ponudnikov obvodov. Če se želite prijaviti v svoj najljubši torrent tracker, vendar je to prepovedano, lahko DNS strežniki iz Googla pomagajo.


Druga orodja za reševanje problemov

Windows ima posebna orodja za diagnosticiranje težav. Redko pomagajo, vendar so lahko koristne, če strežnik DNS ne uspe. Če želite zagnati čarovnika za diagnostiko, z desno tipko miške kliknite trenutno povezavo z internetom in izberite »Diagnostics«. Čarovnik bo poskušal odpraviti napako postopoma, neprestano spraševati, ali obstaja težava. Praviloma, če se strežnik DNS ne odzove, Windows ne more samodejno rešiti težave, zato jo boste morali rešiti ročno.
Včasih sistemi Windows zavrnejo storitev, ki je odgovorna za delo z DNS. Če želite preveriti, ali je vse v redu, z desno miškino tipko kliknite »Moje«.računalnik "in pojdite na" Office ". Odprite Storitve in Aplikacije ter izberite Storitve. Odpre se seznam, v katerem morate najti odjemalca DNS. Preverite, ali se storitev izvaja in se prepričajte, da je nastavljena za samodejno predvajanje. Z desno tipko miške kliknite odjemalca DNS in izberite Lastnosti. Poiščite možnost »Zaženi vrsto« in izberite »Samodejno«, če obstaja kakšna druga različica zagona. Nato odprite zavihek "Obnovitev" in ob vsakem neuspehu izberite začetek storitve.
Včasih, če strežnik DNS ne uspe, potem preprosto očistite njegov predpomnilnik, da bo vse prišlo na svoje mesto. Če želite to narediti, morate iti v ukazno vrstico. Pritisnite kombinacijo tipk Win + R. Prikaže se vrstica "Run", v kateri vnesete cmd in pritisnete Enter. Nato boste morali natipkati 4 ukaze enega za drugim: ipconfig /flushdns, ipconfig /registerdns, ipconfig /release in ipconfig /renew. Po tem znova zaženite računalnik in preverite uspešnost DNS.

Blokiranje socialnih omrežij pri podjetjih

Velika podjetja svojim zaposlenim preprečujejo dostop do zabaviščnih mest. Socialne mreže potrebujejo veliko uradnih ur za pisarniške delavce, zato jih skrbniki blokirajo na strežniku, kar lahko privede do napake "DNS - strežnik se ne odzove." Kaj storiti v tej situaciji? Še posebej za urad zaposlenih, ki trpijo zaradi priljubljene socialne mreže, so izumili mesta, anonymizers, ki omogočajo, da bi dobili prepovedano sadje.
Anonymizer pretvori standardni naslov spletne strani vnabor znakov Posledično strežnik prenese uporabnika na prepovedan portal, saj pri povezovanju uporablja drug naslov. Nekatere anonimizatorje lahko blokira skrbnik omrežja, a na srečo jih je toliko, da komaj prepogljivi administrator lahko blokira vse. Če spletna mesta, ki blokirajo blokiranje, ne pomagajo, lahko uporabite enega od proxy strežnikov. Izberite strežnik iz sosednjih držav, da hitro vzpostavite povezavo. Kot lahko vidite, lahko težave z DNS strežnikom preprosto odpravite sami. Če nobena od metod ni pomagala, se obrnite na strokovnjaka.

Sorodne publikacije