Kako privzeto spremeniti iskalnik v "Opera"

Opera Web Browser je eden izmed najbolj priljubljenih brskalnikov za danes, ki presega številne podobne programe. Ni presenetljivo, ker je ta brskalnik prvič vgrajen v odjemalca VPN, ima zelo hiter dostop do internetnih virov in prenos vsebine poljubne vrste, medtem ko shranjuje podatke na trdem disku računalnika. Vendar pa mnogi uporabniki niso zadovoljni z dejstvom, da privzeto brskalnik ponuja lastna iskalna orodja. Zato ljudje poskušajo spremeniti ta iskalnik tako, da namesto tega namestijo drugo. Ampak kot v "Opera" za spremembo iskalnika, ne vsi vedo. Poskusimo rešiti to vprašanje.


Predgovor

Najprej se pogovorimo o tem, ali je vredno spremeniti privzeti iskalnik? Po eni strani, takoj po namestitvi brskalnika kot programa na vašem računalniku ob prvem zagonu, je enostavno videti, da je vrstica z zaznamki aktivirana privzeto, kar med drugim vsebuje ploščico Ramblerjevega vira, s klikom na katero, lahko takoj odidete na stran izkoristiti svoj iskalnik. Po drugi strani pa je sprememba storitve iskanja iz "Yandexa" v kaj drugega koristna predvsem v primerih, ko so storitve te ruske družbe v državi, iz katere je vložena pritožba, blokirane. Vendar pa lahko tukaj omejite te omejitve z aktiviranjem vgrajenega odjemalca VPN. Povsem druga stvar je, če uporabniku ni všeč, kako delujeišče Yandex. Toda glavni problem je, da tudi pri prikazovanju rezultatov, "Yandex" je preveč vsiljiv in nenehno predlaga, da namestite brskalnik lastnega razvoja.


Kako spremeniti iskalnik v operi: možne možnosti ukrepanja

Kaj lahko torej predlagate povprečnemu uporabniku kot glavno in alternativno rešitev? Na splošno je priporočljivo uporabiti štiri metode, od katerih so tri zelo enostavne, četrti pa zahteva malo vztrajnosti. Glavne rešitve za zamenjavo iskalnika, ki bodo obravnavane spodaj, so naslednje:
 • uporaba nastavitev samega brskalnika (omejena izbira iskalnika);
 • sprememba začetne strani na vir iskalnika (katerega koli);
 • neodvisno ustvarjanje iskalnika;
 • Dodajte storitev iskanja prek konfiguracijske datoteke po meri.
 • Opomba: če nobena od predlaganih metod ni ustrezna ali če sploh ne potrebujete iskalnika, se na koncu obravnava najenostavnejša metoda za onemogočanje storitev iskanja.

  Storitev iskanja spreminjamo prek nastavitev brskalnika

  Torej, kako spremeniti iskalnik v operi. Kot najpreprostejšo rešitev bomo uporabili splošne nastavitve samega brskalnika, tako da pokličete želeni odsek iz menijskih gumbov na vrhu, označene z ikono brskalnika. Tukaj, da ne bi bili dolgotrajno obremenjeni pri določanju lokacije želenega parametra, preprosto vnesite besedo "iskanje" v posebno iskalno polje zgoraj desno. Na domači strani takoj po začetni namestitvi brskalnikaPojavi se iskalno polje Yandex, vendar se izkaže, da je Google nastavljen na privzeto (ta iskalnik je celo prvi na seznamu).
  Vendar pa lahko iz seznama na desni izberete nekaj, kar je primerno. Žal je izbira precej omejena. O tem, kako spremeniti iskalnik v operi tako, da ga namestimo kot osnovo katerekoli druge (in ne samo s seznama), se pogovorimo malo kasneje, za zdaj pa bomo ponudili še eno preprosto metodo. Pravzaprav ni nič preprostejšega od ustvarjanja novega zavihka neposredno na plošči Express, kjer je določen URL želenega iskalnika ali spreminjanje začetne strani, poleg tega pa onemogočite videz ekspresnega panela, ko zaženete brskalnik.

  Avtomatizirana orodja za nekatere iskalnike in ročno dodajanje drugih storitev

  Če je bil iskalnik spremenjen, vendar potrebujete storitev Yandex, s tem ne bo nobenih težav. Pojdite na začetno stran Yandex "in vnesite iskalno poizvedbo.
  Ko se prikažejo rezultati, se bo na strani takoj pojavilo okno, ki bo predlagalo namestitev storitve kot privzeto iskanje z dodatno namestitvijo brskalnika Yandex ali s spremembo začetne strani. Lahko pa kadar koli zavrnete namestitev brskalnika ali pa ga preprosto odstranite iz sistema. Če je nameščen samostojno, morate uporabiti isto orodje za odstranjevanje nastavitev iObit, da povečate čiščenje.
  Toda tako kot v operi Opera, iskalnik spremenite tako, da vam ni bilo treba pregledovati vseh vrst zavihkov inpovezave, ki so neposredno aktivirale iskalnik sistema?
  Če želite to narediti, je sam brskalnik dobro orodje. Najprej pojdite na stran storitve na internetu in nato z desno miškino tipko kliknite iskalno polje. Izberite Ustvari iskalnik. V prikazanem obrazcu vnesite želeno ime in ključno besedo, nato pa kliknite gumb »Ustvari«.

  Kako dodati iskalnik "Opera" ali ga zamenjati v datoteko Local State?

  Zgoraj so bili le najbolj osnovni načini delovanja z osnovnimi nastavitvami. Daleč ni dejstvo, da v enem "lepem" trenutku ne "dohitijo". Ampak kako v "Opera" spremeniti iskalnik na najbolj dokazan način?
  Če želite to narediti, pojdite v mapo, kjer je nameščen brskalnik (ponavadi uporabniški imenik, v katerega želite obiskati mapo AppData, gostovanje in več, kot je prikazano na zgornji sliki) in poiščite datoteko Local State. Zdaj jo odprite z beležnico ali podobnim urejevalnikom, poiščite parametre države in države_predstavnika ter spremenite njihove vrednosti (na primer na "UA"), na primer za "US" in shranite spremembe (Ctrl + S) . Zdaj, ko zaženete Opera, se bo iskalnik Google samodejno prikazal. Načeloma lahko lokacijo eksperimentirate z vnosom različnih oznak, sprejetih v mednarodno klasifikacijo držav, in vidite, kako bo to vplivalo na spremembo iskalnika.

  Kako popolnoma odstraniti iskalni niz v brskalniku?

  Kako spremeniti iskalnik v operi, so ugotovili. Zdaj je treba še pogledati priložnostpopolni odklop katerega koli iskalnika, če vam to iz kakršnega koli razloga ni potrebno.
  Če želite to narediti, uporabite nastavitve brskalnika, da najdete skrito mesto iskalnega polja in ga aktivirate tako, da drsnik potisnete v pravilen položaj.

  Sorodne publikacije