Sven SPS-702: pregledi, pregledi, specifikacije, kakovost zvoka, nastavitve in navodila za uporabo.

Multimedijski zvočniški sistemi za računalnike se praviloma ne morejo ponašati z izjemno kakovostnim zvokom in pravilno reprodukcijo vseh frekvenc. Nepripravljen uporabnik pa ne bo opazil razlike med stolpci za več tisoč dolarjev in običajno aktivno obliko AU 2.0. Zaradi enostavnega poslušanja glasbe in predvajanja vizualnih vsebin se bodo navadni stolpci (čeprav v leseni škatli) odlično ujemali. Samo za akustiko tega razreda pripada Sven SPS-702. Pregled teh nestandardnih stolpcev obljublja, da bo zanimiv. "Nestandardni" v smislu, da zdaj prevladuje akustični format 2.1. In takšni primeri so videti prestari. Vendar pa lahko tudi presenetijo. Torej, začnimo.


Nekaj ​​o podjetju

Proizvajalec Sven se je pojavil na mednarodnem trgu leta 1991. Potem malo znana finska družba ni mogla računati na neko dostojno mesto na svetu, polno konkurentov. Sčasoma pa so uporabniki spoznali, da Sven ponuja kakovostne izdelke po razumnih cenah. Podjetje se trenutno ukvarja s proizvodnjo proračunskih zvočnikov, sistemov za domači kino, slušalk in drugih računalniških perifernih naprav. In stvari od proizvajalca gredo zelo dobro. Na primer, zvočniki 2.0 Sven SPS-702 so postali pravi bestseller. Čeprav je pošteno reči, da se lahko mnogi izdelki Sven ponašajo z dobro prodajo. Njihove slušalke tudi za igralceuživali zasluženo popularnost med uporabniki.


In v sodobnih prostorih so izdelki Svena precej dosledni v priljubljenosti. Od podstavka ni mogla niti potiskati niti poceni kitajskih analogov. In vse zato, ker je glavna stvar za podjetje kakovost. Če stranka pridobi kakovosten izdelek, je zadovoljen. Še enkrat se odločite za nakup izdelka tega proizvajalca. To je logika podjetja Sven. In izgleda dobro. Če bi vsi svetovni proizvajalci razmišljali na ta način, bi uporabniki prejeli popolnoma različne komponente kakovosti. Ampak vse to je fantazija. Trenutno podjetja izdelujejo zelo nezanesljive naprave (pred prvo okvaro). Vendar smo bili zmedeni. Zdaj pa si oglejmo akustični sistem Sven SPS-702. Povratne informacije uporabnikov omogočajo, da govorci ne bodo razočarani.

Vsebina paketa

Začnimo s pregledom multimedijskega zvočnika. Prvi element je komplet za dostavo. To je preprosto Spartansko. AC je pakiran v reciklirano kartonsko škatlo. Barvna škatla. Na eni strani je barvita slika zvočnikov, po drugi strani pa tehnične specifikacije v različnih jezikih. Znotraj - zvočniki Sven SPS-702 povezujejo kable in navodila za uporabo v različnih jezikih. Nič ni več. Takšno pomanjkanje paketa je standardno za akustične sisteme tega razreda. Ne pozabite, da imamo stolpec vstopne ravni. Z daljinskim upravljalnikom nimajo niti daljinskega upravljanja. Zato se ne splača spraševati. Zdaj pa preidimo na akustično oblikovanje. Za mnoge je to pomembnodejavnik, saj zvočniki ne smejo le dobro slišati, temveč imajo tudi izgled.

Videz in oblika

Videz kolone se lahko klasificira kot klasičen. Tukaj ni nobene oblikovalske izdelave. In tako je. Ker vse vrste "lepih" in nenavadnih oblik samo pokvari zvok. Res je, da ta izjava velja samo za akustične sisteme istega razreda. Stolpec je izdelan iz MDF, prekrit z furnirjem črne ali rjave barve (odvisno od barvne raztopine). Na sprednji plošči so zvočniki, prekriti z zaščitno mrežo. V eni od zvočnikov je vgrajen ojačevalnik. Kontrole za glasnost in frekvenco se oddajajo na sprednjo ploščo. Toda gumb za vklop je na hrbtni strani stolpca, kar ni povsem priročno. To so iz SVEN SPS-702. Povratne informacije uporabnikov kažejo, da se sistem zvočnikov zaradi svoje klasične zasnove odlično prilega vsaki notranjosti. Zdaj pa se vrnimo k tehničnim specifikacijam.

Tehnične specifikacije

Čas je za dolgočasne številke in nejasne kratice. Nobenih številk ni. Glede na podatke o potnih listih imajo ti zvočniki nazivno izhodno moč 40 vatov. Na prvi pogled ni slabo. Ampak vsi dobro vedo, kaj so "zahodni" Watti. Število mora biti razdeljeno na dva dela. Ampak 20 vatov je povsem dovolj za sondiranje standardne sobe. Računalniški zvočnik Sven SPS-702 ima dvosmerno zasnovo. V arzenalu vsakega zvočnika, nizkofrekvenčnih in visokofrekvenčnih zvočnikov. Poseben zvočnik za srednje predvajanjeNa voljo ni nobene frekvence. Frekvenčno območje AU se začne pri 40 Hz in konča z 22000 Hz. To je standardna funkcija za stolpce tega razreda. V aktivnem stolpcu je tudi izhod za slušalke. Povezava med aktivnim in pasivnim stolpcem poteka z uporabo RCA konektorjev ("tulipani"). Tukaj, načeloma, in vse značilnosti.

Značilnosti sondiranja

Zdaj bomo analizirali kakovost zvoka. Naenkrat je treba omeniti, da ni vredno čakati od teh stolpcev božjega razmnoževanja. Razred ni tisti. Kljub temu pa akustika Sven SPS-702 dobro deluje s frekvencami srednjega dosega (kar je zaradi pomanjkanja posebnega zvočnika presenetljivo) in dobro reprodukcijo visoke. Toda z nizko težavo. Delno "nizka frekvenca" očitno ni dovolj za prikaz globine basa. In če odvijete regulator nizke frekvence do maksimuma, začnejo zvočniki zadušiti. To je bodisi napačen izračun oblikovalcev ali značilnosti razreda. V vsakem primeru, ko gledate film, zvočniki ne morejo zagotoviti zanesljivega zvoka eksplozije ali turbulentnega hrupa. Z preprosto glasbo pa se zvočniki dobro počutijo. Zlasti so se zatekle k žanrom, ki ne potrebuje močnega in globokega basa: rock, metal, country in tako naprej. Težave se lahko pojavijo z dubstepom, kislinami in utori. Toda na splošno je zvok sprejemljiv. Nezahtevni poslušalci bodo zadovoljni.
Kar zadeva gledanje filmov, obstaja občutek za dva. Po eni strani zvočniki zagotavljajo kakovostno reprodukcijo dialogov in glasbe. Tudi tam je iluzija o količini, ki niv drugih akustičnih sistemih te ravni. Vendar pa zvoki eksplozij, hrup motorjev, razpoke stolpov letalskih letal jasno ne uspejo. Obstaja problem z reprodukcijo trenutkov, nasičenih z globokimi nizkimi frekvencami. Vendar pa je takšna možnost veliko boljša za slušalke ali poceni kitajske uroke. “Pravilna globina nizkih zvokov ne bo, vendar bo kakovost ostalega glasu na višini, zato je ta sistem zvočnikov odličen za ogledovanje mojstrovin svetovnega kina.

Raven hrupa

Toda to je ena od redkih pomanjkljivosti Sven-a SPS-702. Stolpci neusmiljeno "ozadja." Zunanji hrup je opazen tudi pri poslušanju glasbe pri minimalni glasnosti, vendar na podlagi izkušenj s testiranjem takih zvočnikov lahko rečemo, da je to značilno za Sven, AS v tem razredu pa uporablja najpreprostejše ojačevalnike, ki ustvarjajo podobno ozadje. Prav tako je treba omeniti, da v zvočnikih ni magnetne zaščite, ta dejavnik pa negativno vpliva tudi na raven hrupa, še posebej napredni lastniki teh stebrov so našli rešitev za ta problem. Preprosto izklopijo vgrajeni ojačevalnik in povežejo zvočnike prek ločenega sprejemnika. To vam omogoča, da se znebite hrupa in izboljšate zvok večkrat. Toda ta možnost ni za vsakogar. Vendar, če upoštevate ceno tega sistema zvočnikov, potem majhnaza takšen denar je sprejemljiv hrup.

Nastavitev zvočnikov

Fina nastavitev zvočnikov je potrebna le, če želi uporabnik doseči najboljšo možno kakovost zvoka. Vredno je omeniti, da vsak slog glasbe zahteva lastne nastavitve. Toda, če je uporabnik adept določene glasbene smeri, potem z njim ne bo nobenih težav. Začnimo. Najprej je vredno skrbeti za pravilno reprodukcijo visokih frekvenc. Tu lahko varno odvijete krmilnik do maksimuma. V standardnem položaju je očitno pomanjkanje visoke. Takšna značilnost je Sven SPS-702. Značilnosti visokofrekvenčnega zvočnika so takšne, da se ne morejo zanesljivo reproducirati brez majhne pomoči. Zdaj pa povprečje: z njimi ničesar ni mogoče storiti, ker ni ustreznega regulatorja. Če pa poslušate glasbo prek računalnika, lahko povprečne frekvence povečate s programskim izenačevalnikom predvajalnika. To bo dodalo zvok gotovosti. Zdaj je nizka Tukaj morate biti previdni. Regulator je treba odviti na minimum in preveriti zvok na vsaki stopnji. Če je opazno, da zvočnik začne jokati in se zadušiti, je vredno znižati raven nizkih tonov. Samo na ta način lahko najdete idealno vrednost. Če je vse narejeno pravilno, bo zvok podatkov zvočnika popolnoma sprejemljiv.

Navodila za uporabo

Ta "papir" je v polju, prav tam, kjer govorci Sven SPS-702. Značilnosti, povezovalni diagram, varnostni ukrepi pri uporabi - to je vse. Res je okrašenaVse to je precej dostopno in predstavljeno v več jezikih. Vključno z ruskim. Zelo zanimivo vezje za povezovanje zvočnikov. Živahno je upodobljen v obliki slike in je opremljen z besedilnimi komentarji. Tudi odkrita novinka bo razumela povezavo. In prisotnost celotnega ruskega jezika v priročniku donosno razlikuje izdelke Sven na podlagi kitajskega blaga z ukrivljenim prevodom. Za eno stvar, lahko postavite podjetje pet točk.

Pregledi lastnikov AS

Pogled uporabnikov na izdelek je zelo pomemben, ker vam omogoča, da ugotovite, kako se izdelek obnaša v resničnem življenju. Številke so lahko karkoli, vendar daleč od dejstva, da ustrezajo resničnosti. Kako torej preizkusim Sven SPS-702? Povratne informacije uporabnikov so sporne. Obstajajo pozitivni in negativni komentarji. Vendar pa z rahlo prednostjo dobite pozitivno. Negativne so pustili tisti ljudje, ki so želeli prejeti premium akustiko za smešen denar in so bili razočarani nad pričakovanji. Vendar pa si oglejmo preglede. Začnimo s pozitivnimi.
Številni imetniki podatkov v stolpcih opozarjajo na visoko kakovost sestava. Vsi elementi so natančno nameščeni, nič ne škripi in ne popušča, zaščitne mreže tesno sedijo. Prejeli so tudi hvalevredne materiale. So zelo visoke kakovosti. Uporabniki prav tako upoštevajo pravilno zasnovo stolpcev. Vsi notranji elementi so razporejeni tako, da zagotavljajo najboljšo kakovost zvoka (kolikor je mogoče znotraj telesa). Kar zadeva zvok, je velika večina lastnikov zadovoljna s kakovostjo Svensovega predvajanjaSPS-702. Pozitivne povratne informacije v zvezi s tem jasno kažejo, da so ljudje vedeli, kaj delajo. In ne zahtevajo proračunske akustike kristalno čistega zvoka, kot v stolpcih za več tisoč dolarjev. Tudi pozitivni komentarji so prejeli enostavno uporabo sistema zvočnikov. Pravilno nastavljanje teh stolpcev lahko tudi otrok. Za določeno frekvenčno območje boste morali uporabiti programski izenačevalnik, toda vsi glavni lahko sami prilagodijo ojačevalnike. Zdaj pa preidimo na negativne ocene.
Negativni komentarji so večinoma neprimerni. Toda med njimi so tudi tisti, ki resnično odražajo stanje stvari. Na primer, pritožbe glede močnega ozadja stolpca Sven SPS-702. Tukaj so veljavni pregledi uporabnikov. Hrup drugih izdelovalcev preprečuje poslušanje glasbe pri minimalni glasnosti. Ponoči morajo biti zvočniki popolnoma odklopljeni, ker tudi z izklopljenim zvokom ostane ozadje. To je posledica lastnosti ojačevalnika in popolnega pomanjkanja magnetne zaščite. Ustrezni lastniki so prav tako pustili svoje pripombe glede nizkofrekvenčnega zvočnika. S svojimi nalogami se ne spopada pri visoki glasnosti. Seveda to ni subwoofer, vendar zanesljivo predvajanje nizkih frekvenc ne bi preprečilo gledanja filma. Vendar so pregledi zmerni. Vsakdo razume, da proračunski zvočnik ni na voljo vsem. Mnogi lastniki tudi opozarjajo, da bi bila uporaba zvočnikov veliko bolj priročna ob prisotnosti daljinskega upravljalnika. To je res. Ampak ne dobiš vedno, kar hočeš. UstreznihOpozoriti je treba na negativne komentarje in se pritoževati glede lokacije gumba za napajanje. Res je nepredstavljivo. To je precej neprijetno potegniti na zadnjo ploščo. Toda vse to so nepomembne stvari. Zvočniki zagotavljajo dober zvok za svojo ceno. In to je najpomembnejša stvar.

Zaključek

Torej smo pogledali stolpce Sven SPS-702. Pregled jasno kaže, da gre za akustični sistem začetne ravni. Zato se "audiofilam" in drugi poznavalci kakovostnega zvoka ne bodo ujemali na noben način. Kljub temu lahko nezahtevni poslušalec računa na relativno natančno reprodukcijo vseh frekvenc v nekaterih glasbenih zvrsteh. In če upoštevamo, da mnogi kupujejo take akustične sisteme samo zato, da bi "nekaj v uho mehurčka", potem je ta možnost mogoče šteti za idealno. Malo verjetno je, da bo kateri koli drugi proizvajalec pri takšni ceni našel AU v lesenem kovčku. Pomanjkljivosti teh stolpcev so seveda, vendar so koristi zlahka precenjene. Glavna stvar pri tem je sorazmerno kakovosten zvok. In to v "Svenov", da ne odštejemo. Pridobitev akustičnega sistema ne bo zadela žepa, družinski proračun pa bo ostal nedotaknjen in varen. Nekaj ​​moraš razmišljati.

Sorodne publikacije