Sony Smartwatch 3: Pregled pametnih ur

Ne tako dolgo nazaj je na svetovnem trgu prišel Sony Smartwatch 3, sprememba prejšnjih modelov Sony. Pravilno se imenujejo pametne ure tretje generacije, saj je njihova funkcionalnost veliko širša od programske opreme in vgrajenih naprav.

Ta članek vam bo pomagal dobiti odgovor na glavno vprašanje - ali je Sony Electronics Smartwatch 3 prava inovacija? Pregled te naprave bo še posebej zanimiv za ljudi, ki gledajo modo in se raztezajo za nove tehnologije.


Zgodovina

Vsi vedo, da je Sony začel eksperimentirati z vsemi vrstami dodatkov, preden so se po svetu razširile govorice o ustvarjanju inovativnih ur Apple. Ustvarjalci se niso bali, da bi utelesili idejo, zato so njihove stvaritve hitro odšle na police trgovin in prodane. Leta 2006 je bil uveden prvi model Sony Ericsson MBW-100, kjer je bil zgrajen ne samo klic, ampak tudi majhen zaslon za prikaz sporočil iz telefona. Dobesedno leto kasneje je na svetu videl Sony Ericsson MBW-150 - nov model s spremenjenim dizajnom in izboljšano funkcionalnostjo. Potem je bilo še več tovrstnih izdelkov, vendar njihova priljubljenost ni bila tako velika.


Najnovejša novost, ki je v trenutku pridobila popularnost, je postala pregled Sony Smartwatch 3 SWR50, ki je podan spodaj. Ta različica se razlikuje od prejšnje zasnove, funkcionalnosti in nekaterih drugih funkcij.

Dodatki

Oglejte si Sony Smartwatch 3 SWR50dostavljena stranki v lepi in modni prozorni škatli. Znotraj, poleg glavnega izdelka, so nujno potrebne dodatne podrobnosti: USB-kabel, kot tudi navodila, garancija in drugi dokumenti.
Na žalost kupec ne more kupiti ločenega napajanja s pripomočkom, zato bo moral uporabiti kabel USB in napolniti napravo z računalnikom.

Oblikovanje

Sony Smartwatch 3 SWR50 ima odličen dizajn, ki ga razvijalci že dolgo delajo, ker bodo zaradi tega lahko pokazali svojo individualnost. Oblikovanje teh ur, seveda pritegne veliko ljudi, vendar še vedno v duši nima vsega. Konec koncev ima vsaka oseba svoje mnenje in določen okus, zato ne moremo reči, da je ta videz absolutno povsem všeč vsem potrošnikom brez izjeme.
Sama ura je predstavljena v kvadratni obliki, debel trak pa je kot nadaljevanje primera. Ena od velikih prednosti je dejstvo, da lahko trak kadarkoli odstranite, in sama ura visi, na primer, na nekakšni verigi. Kljub temu, da je trak širok, je narejen iz mehkega in zelo prijetnega na dotik gume. Ura je dobro ohranjena zaradi okvirja kovinskega okvirja.
Prvi vzorec, ki se je začel v testnem načinu, je bil čisto črni, zdaj pa lahko najdete modele različnih barv. Poleg tega, posebej za aktivne ljudi, proizvajalec sprosti športno različico, kjer so reže na sredini za zapestje manj znoj.


Vsaka različica Sony Smartwatch 3 je opremljena s kovinsko zaponko, ki jo je mogoče preprosto odpreti, ki prilagodi njeno velikost in jo varno zavaruje, ne da bi pripomoček pomotoma vzletel. Pri prvi uporabi se bo ura čutila na zapestju, kar ni vedno priročno, toda čez čas bodo ta čustva minila.

Zaslon

Smart Watch Sony Smartwatch 3, kot je že omenjeno zgoraj, ima kvadratni 16-palčni kvadratni zaslon. Zunaj je zaslon zaščiten z zanesljivim steklom z najvišjo kakovostjo oleofobnega premaza, zaradi česar je naprava enostavna za čiščenje od prstnih odtisov.
Glavna prednost prikaza je, da je transflektivna, to pomeni, da je sposobna sočasno prikazati in preskočiti svetlobo skozi sebe. V praksi se to zelo dobro kaže, saj brez poškodb akumulatorja zaslon ostane vklopljen. Podnevi je slika vidna brez vklopa osvetlitve ozadja, ki se običajno uporablja v temi ali s posebnimi potrebami. Kontrast in zorni koti niso bogati, vendar se lahko čas in sporočilo na zaslonu dobro pretehtata. Svetlost lahko nastavite ročno ali samodejno. Naprava ima funkcijo samodejnega obračanja zaslona s posebno gesto - zamah za roko.

Procesor in pomnilnik

Pred nakupom pametne ure Sony Smartwatch 3 SWR50 mnogi ljudje posvečajo pozornost procesorju. Specifičen model v informacijah o napravi ni določen, vendar omenja štiri jedra ARM A7 in 512 MB RAM-a. Druga pomembna točka je vgrajeni pomnilnik 4 GB.To storite tako, da prenesete glasbo iz posebnih aplikacij in jo poslušate s pomočjo brezžičnih slušalk, ki jih lahko neposredno povežete z uro prek Bluetootha.

Čas delovanja

Zmogljivost baterije Sony SmartWatch 3 SWR50 je 420 mAh, tako da lahko naprava deluje skoraj dva polna dneva brez dodatnega plačila, medtem ko aktivno upravlja navigacijsko funkcijo in stalno na zaslonu. Mnogi uporabniki trdijo, da Sony Smartwatch 3 deluje še dlje kot pametni telefoni, tablični računalniki in drugi pripomočki. To je tudi pomembna prednost, ki razlikuje novo napravo od prejšnjih modelov, ki tako dolgo ne morejo delovati v delovnem načinu, kljub še bistveno manjšemu številu funkcij.

Programska oprema in aplikacije

Pri inovativnih napravah, vključno s programom Sony Smartwatch 3, je proizvodnja uporabljala dobro znani operacijski sistem Android Wear, medtem ko je zavrnila lasten razvoj, ki je bil uporabljen v prejšnji različici.
S takšnim sistemom se lahko pripomoček poveže z drugimi napravami na platformi Android in od njih prejme sporočila. V tem primeru je plus dejstvo, da če telefon /tablica ne vsebuje klica /sporočila, ura o tem obvesti lastnika. Poleg tega pripomoček vsebuje precej zanimive programe, ki jih lahko odvrnejo od dela in malo počitka. Med najpomembnejšimi dodatki, ki imajo pametne ure, je Sony Smartwatch 3:
 • Lifelog. Ta aplikacija vam pomaga ohraniti sistematično lastniško časovno statistiko.To pomeni, da se lahko vsak dogodek (srečanje s prijatelji, sprehodi, spanje itd.) Popravi v aplikaciji in čez nekaj časa odpre statistiko in osveži spomin.
 • Golf. Ljubitelji golfa bodo cenili ta program. To vam omogoča, da natančno določite razdaljo do luknje, kot tudi sledenje vseh razpoložljivih ovir na poti. Poleg tega vam program omogoča, da popravite poteze, hkrati pa obdržite akcijo vsakega igralca in ustvarite statistiko, ki si jo lahko ogledate kadarkoli.
 • iFit. Ljudje, ki vodijo aktivni način življenja, ne morejo brez tega dodatka. V dinamičnem športu pomaga izbrati najprimernejšo pot in vam ne dovoljuje odstopanja od nje. Pot lahko določite ročno in samodejno, saj vgrajeni navigator dobro pozna ulice mest.
 • Google Now. Ta aplikacija je namenjena iskanju vseh potrebnih informacij s pomočjo glasovnega nadzora. Dostojni pomočnik pri upravljanju iskanja, korespondenca v družabnih omrežjih, delo z zemljevidi bo vedno nepogrešljivo.
 • Todoist. Popolna aplikacija, ki vam omogoča spreminjanje, brisanje ali ustvarjanje novih datotek, posnetkov in tako naprej.
 • Tekači. Glavna prednost tega programa je, da je brezplačen in ga je enostavno aktivirati. Za delo brez povezave ne potrebujete prisotnosti pametnega telefona ali drugega pomožnega pripomočka. Ta aplikacija sledi tekočim dejavnostim in ustvari ločeno statistiko za razdalje, kalorije in tako naprej. Poleg tega so dodatkiTa vrsta je neke vrste motivacija za lastnika ure, saj odraža graf, ki primerja rezultate drugih uporabnikov pametnih telefonov.
 • Walkman. Nič ne nadomešča predvajalnika, predvaja glasbo brez pomoči pametnega telefona, je nujno za vse uporabnike. Njegova edina pomanjkljivost je podaljšan prenos glasbenih datotek iz drugega pripomočka, čeprav če se prenese iz posebne aplikacije, se bo vse zgodilo veliko hitreje.
 • Senzorji

  Sony Smartwatch 3 ima več naprednih funkcij v primerjavi z drugimi pripomočki te generacije. To je izraženo v vgrajenih napravah, s katerimi lahko izmerite ali prilagodite nekaj, dobite signal in tako naprej.
  Te vgrajene aplikacije vključujejo vse svoje najljubše senzorje:
 • GPS. Zahvaljujoč temu modulu lahko natančno določite lokacijo in izračunate pot. Ta funkcija je še posebej uporabna pri kolesarjenju, rolkanju, avtomobilih in drugih vozilih. Z glasovnim upravljanjem lahko najdete kratek načrt poti pred začetkom potovanja.
 • Števec korakov. Ta funkcija deluje v parih s prejšnjim in zagotavlja vse potrebne podatke za sledilce. To pomaga sistematizirati informacije, zbrane v zadnjem dnevu.
 • Kompas. Je tudi pomožna aplikacija za navigacijski modul in prikazuje strani svetlobe, ki lahko določijo tudi prihodnjo pot.
 • Merilnik pospeška. Je senzor aktivnosti, ki kaže, s kakšnim športom se ukvarjalastnik ure.
 • Žiroskop. Pomaga predhodnemu senzorju, da določi položaj telesa uporabnika v prostoru, da natančno določi vrsto dejavnosti. Ni vsakdo verjel, da ti senzorji resnično opravljajo vse svoje funkcije pravilno, v resnici pa to delajo precej dobro.
 • Senzor zunanje razsvetljave. Ta senzor je še posebej pomemben, če želite prihraniti moč baterije. Inteligentne ure so sposobne samostojno analizirati raven zunanje razsvetljave, potem pa se, ko se premikajo v temnejši prostor, zmanjšajo svetlost, in ko se premikajo na dobro osvetljeno mesto - spet dvignejo. Vključitev tega senzorja v samodejnem načinu ni potrebna ročno spreminjanje svetlosti
 • Časovnik. Praviloma se uporablja med vadbo, čeprav za druge uporabniške funkcije odlično deluje.
 • Štoparica. Še ena nepogrešljiva naprava, ki vam omogoča nadzor ne le obremenitve med fizičnimi vajami, ampak tudi delo kamere.
 • Časovnik in štoparica zagotavljata dostojno kontrolo slike - ali videokamero, ki je na daljavo. S temi senzorji lahko nastavite čas, ko se bo snemanje začelo ali končalo. Poleg tega so Sony Smartwatch 3 pregledi spodaj podprti s predogledom fotografij iz fotoaparata, ki je na določeni razdalji. Pomanjkljivost je pomanjkanje pulzometra. Konec koncev je ta senzor zelo potreben za športnike, da izmerijo impulz in prilagodijo obremenitev med vadbo.

  Tekmovalci

  Sistem Android Wearse zdaj uporablja v skoraj vseh inovativnih urah, zato imajo lastniki naprav različnih proizvajalcev na koncu podobne pripomočke. Njihove razlike je mogoče najti le v majhnih vgrajenih dodatkih, vendar na splošno naprave delujejo na enak način. Zato lahko konkurenti Sony Smartwatch 3 SWR50 (črna, bela in druge barve) varno povežejo celotno linijo. Na srečo ni takšnih modelov na ruskem trgu, zato v napravah ni velike konkurence. Navigacijski modul, ki ni prisoten v vseh modelih, bi želel imeti več športnikov. Toda ljudje, ki vodijo manj pasiven način življenja, je v avtomobilu ali pametnem telefonu dovolj navigatorja. Ker so okusi ljudi različni, se spreminja tudi konkurenčnost inovacijskih ur. Vsaka oseba predstavlja idealno uro za svoje in izpostavi boljši in slabši model zase. Poleg tega obstaja nekaj dobrih konkurentov: Polar in Garmin. Imajo merilnik impulzov, senzor za štetje kalorij in tako naprej. Te naprave so se tudi naučili, da dolgo časa sodelujejo z drugimi pripomočki, zato so vredne svojih tekmecev.
  ​​

  Povzetek

  Mnenja ljudi o inovativnih tehnologijah se vedno razlikujejo, ure tretjih generacij pa niso izjema. Nekdo nima funkcij, ki jih opravlja, in nekdo je navdušen nad takšnim izumom, vendar so podrobnejše povratne informacije podane spodaj. Vse, kar je ura, ne spremeni vsakdanjega načina življenja osebe, njegovega vedenja ali navad. Tudi kljub takšni funkcionalnosti življenje ne postanečeprav nekatere naprave še vedno prinašajo nekaj koristi. Po mnenju znanstvenikov se bo upravljanje z glasom kmalu pojavilo na vseh pripomočkih, vendar so te ure že opremljene z njimi. Dobro znana ekipa "OK, Google" deluje že od prvega in vam omogoča, da greste na katero koli aplikacijo. Stroški inovativnih pripomočkov se gibljejo v razponu od 10 do 15 tisoč rubljev, čeprav so včasih cene višje. Za takšno funkcionalnost je ta strošek precej sprejemljiv za številne kupce, vendar klicati te ure univerzalno doslej ne pride ven.

  Recenzije

  Misli ljudi o uri so pozitivne in negativne. Iz prednosti uporabnikov ugotavljajo dobro občutljivost za glasovne ukaze in razpoložljivost navigacijskega modula. Poleg tega so ljubitelji strogega sloga oblačil dobro seznanjeni z videzom naprave, saj je idealen tako za klasične pisarniške obleke kot za športne ali športne obleke. In edina pomanjkljivost za ljudi je odsotnost senzorja srčnega utripa, ki v tej napravi ne bi bil odveč.

  Sorodne publikacije