Kaj je ime novega iPhone, opis, specifikacije

Deset let po uvedbi prvega iPhonea je Apple predstavil pripomoček, imenovan telefon, ki je začetek standarda za take naprave v naslednjem desetletju. Ta naprava je bila imenovana X, toda kaj ga razlikuje od svojih predhodnikov? Kaj je ime novega iphone pravilna in kakšne so njene posebnosti?

Ta naprava je edinstvena, saj uvaja številne tehnologije, ki se razvijajo v povsem novi smeri, vključno z uporabniškim vmesnikom. To velja za modele iPhone X, XS, XS Max in XR. Kaj je ime novega iphone - 10 ali X? Ker je ta naprava jubilejna in je njena zaporedna številka pravilna številka 10, se bo imenovala njena "deseta".


Kaj predstavlja?

V mnogih pogledih je iPhone X podčrtaj desetletnega obstoja pametnega telefona. V tem času, razvijalci Apple niso samo opustili konektor, temveč so izključili tudi enega najbolj znanih in prepoznavnih podrobnosti gumba Home. Trenutno je iPhone X nekoliko iztisnjen s trga zaradi modelov XS XS in Max ter cenejše alternative za XR, vendar je to najpomembnejša pametna znamka od leta 2007? Razstavljanje tako imenovanega novega iphonea, morate raziskati tudi njegove glavne značilnosti.

Glavna razlika

Najpomembnejša značilnost iPhone X je, da ima naprava povsem novo obliko. Iphone ima stekleno sprednjo in zadnjo ploščo, ki je na voljo v dveh barvah - Space Gray in Silver. V obeh različicah je opremljen s poliranim okvirjemNerjaveče jeklo vzdolž roba, ki se blešči in odbija svetlobo na enak način kot različica Apple Watch istega materiala.


Zaradi tega se občutno razlikuje od aluminijastih telefonov. To je takoj vidno, če pogledate fotografijo novega iPhonea. Zaslon izgleda 58 centimetrov večji od iPhone 8 Plus, vendar je okvir zaradi videza zaslona precej manjši. Uporabniki, ki menijo, da je 8 Plus preveliko, bodo zelo zadovoljni s spremembami v zasnovi, ker sta zgornji in spodnji plošči zdaj izključeni. Kot rezultat, telefon je postal veliko boljši in bo enostavno imeti v večini žepov.

Pomanjkanje običajnega gumba

Vendar pa lahko nekatere spremembe prestrašijo nekatere uporabnike: Apple je opustil gumbe Home in Touch ID za iPhone X in naslednje naprave - XS, XS Max in XR. Izkazalo se je, da je najljubši gumb "dom", ki je bil prisoten na iphone zadnjih 10 let, izginil. Zdaj se vračate na domačo stran, se pomikate po zaslonu, navzgor in navzdol, kot tudi nove načine dostopa do Siri in večopravilnost. To je sprememba, ki jo je treba prilagoditi in se sprva morda ne zdi zelo priročno. Vendar pa so nove kretnje in gumbi za upravljanje neverjetno enostavni za razumevanje. Apple Pay se je premaknil z dvojnim klikom na gumb dolge strani, ki tudi podvoji dolgo zadržanje, da aktivira Siri.
Seveda, odstranitev gumba Home pomeni, da manjka Touch ID. IPhone X in njegovi nasledniki namesto tega uporabljajo Face Detection - funkcijo, ki jo Apple imenuje Face ID. To pomeni, da zelo hitro odklene vašoiphone in vam pomaga vklopiti naprave v rokavicah ali v mokrih rokah, kar je bilo nemogoče za Touch ID.

Zakaj je prenova tako opazna?

Veliko vprašanj se sprašuje, kako se imenuje novi iPhone, tudi zato, ker X izgleda kot nekaj povsem novega. V zvezi s tem se verjame, da so prejšnje različice IPhone, ki so še vedno na voljo za prodajo, prečrtane. Z izdajo X se je pojavil občutek, da bodo ljubitelji vseh modelov iphonea kmalu odstranjeni, zlasti z uvedbo cenejših XR. Seveda je ena od ključnih izboljšav za X zaslon, ki prevladuje nad zasnovo. Apple jo imenuje Super Retina zaslon. Ima diagonalo 58 palcev in ponuja ločljivost 2436x1125 pikslov za gostoto 458 ppi. To je pomemben dodatek, ki vam omogoča povečanje prostora na zaslonu brez povečanja velikosti telefona. Apple uradno ne razkriva velikosti zaslona, ​​v praksi so približni parametri približno 19: 9.

Ločljivost zaslona

Ločljivost 458 ppi pred 401 ppi, ki je potekala na iPhone 8 Plus. Kaj to pomeni? Več podrobnosti je postavljenih na zaslon, da bo slika jasnejša in privlačnejša. To dejstvo so uporabniki opazili takoj po izdaji novega iPhonea. Ne le za pregledovanje fotografij, temveč tudi za natančnejši prikaz besedila in grafike, glajenje krivulj in izboljšanje zmožnosti iPhone X, da pokaže še eno pomembno spremembo v svoji tehnologiji: plošča OLED. To ni najvišja ločljivost na pametnem telefonu, vendar je eden izmed najbolj kakovostnih prikazov, ki jih boste našli.
OLED se že nekaj let uporablja v pametnih telefonih, vendar je to edina uporabaTehnologija za iPhone X je bila Apple Watch. Njegova implementacija v iPhone je podobna uri, črni barvi in ​​ostrim ostrim barvam, le v veliko večjem obsegu. Zaslon je svetel, svež in zelo impresiven, tudi pri močnem soncu. V primerjavi z drugimi vodilnimi napravami je to eden najboljših zaslonov, ki odlično delujejo v vseh pogojih. Zaslon ima tudi Apple True Tone, ki je na voljo v iPad Pro seriji, ki je prilagodljiva okolju. Ideja je, da se barvno ravnovesje na zaslonu razlikuje glede na osvetljenost. True Tone deluje zelo dobro, vendar pa ga nekateri uporabniki raje izklopijo (ker zaslon včasih preklopi iz hladnega v topel ton, ko ga uporabljate). Če te tehnologije še niste poznali, se morate malo navaditi nanj.
Apple iPhone X zaslon podpira tudi HDR. Ta najnovejša funkcionalnost, ki se uporablja v televizijski tehnologiji, in njen prehod na iPhone bo prispeval k sprejetju in razpoložljivosti vsebine HDR v širšem obsegu. Novi model iphone podpira HDR10 (običajni format HDR), kot tudi Dolby Vision, ki je veliko manj pogost. HDR in Dolby Vision sta na voljo in ju podpira Netflix, vendar jo iTunes aktivno uporablja tudi prek Apple TV.

Zaznavanje obraza

Face ID je nov način sprostitve iPhone X, XS, XS Max in XR in Apple posveča veliko pozornosti pravilni uporabi te možnosti. Vsa obdelava se izvaja na napravi, ne prek strežnika. To pomeni, da boste telefon lahko odklenili samostojnopovezavo s spletom, zato ne delite podatkov z nikomer. Nastavitev traja približno 30 sekund, po vklopu pa morate aktivno odkriti matrico senzorja na vrhu naprave (v predalu), da odklenete napravo. Še vedno potrebujete PIN kot varnostno kopijo. Glede na povratne informacije uporabnikov, prepoznavanje obraza deluje 95-krat od 10. To ni popolno, ampak zelo dobro.
Tehnologija, ki je za njo povezana, skenira in prikaže vaš obraz s 30.000 točkami, preverja globino, tako da je ne moreš ponarediti s fotografijo. Naprava mora videti vaše oči, nos in usta. Tehnologija je na voljo z lasuljo, kapo, večino sončnih očal ali šalov, če pa usta zaprete z istim šalom, ne bo delovalo. Razlikuje se od prepoznavanja obrazov ali skeniranja šarenice, ki ga lahko najdete drugje.

Ali vedno deluje?

Tehnologija ID-ja obraza deluje v vseh okoljih: na soncu, v popolnoma temnem prostoru, v vlaku, v baru. Za razliko od ID-ja dotika, ki vas samodejno pripelje na začetni zaslon, mora ID obraza še vedno zahtevati, da se pomaknete navzgor, da presežete zaklenjeni zaslon. Ne morete ga spremeniti, vendar to pomeni, da imate možnost, da najprej pregledate svoja sporočila.
Večina aplikacij Touch ID deluje samodejno s funkcijo Face ID, vključno z Apple Pay in storitvami tretjih oseb, medtem ko funkcija samodejnega polnjenja Safari ne bo delovala, če ne gledate zaslona.

iOS 12

Novi iphone 10je bil zagnan na iOS 11, ki je bil po zagonu XS, XS Max in XR nadgrajen na iOS 12. Za modele iPhone X se zaradi odsotnosti gumba Home pojavijo številne spremembe: od spodaj navzgor se za vrnitev na domačo stran. Poleg tega daljše pomikanje omogoča dostop do odprtih aplikacij, premikanje navzgor bo zaprlo program in gibanje na dnu zaslona ga bo spremenilo. Obstajajo tudi nove kontrole za dostop do Siri, Apple Pay in ustvarjanje pomembnih posnetkov zaslona. Obstajajo še druge funkcije iOS, ki so specifične za modele iPhone X zaradi pomanjkanja gumba Home. Zanimivo je, da novi iPhone nima načina iOS-a, ki je v modelih iPhone Plus, ali zmožnost povečanja slike na zaslonu - po mnenju uporabnikov ni zelo dober. Dostop do nadzornega centra je mogoče doseči tako, da s prstom potisnete navzdol z vrha zaslona in ga ločite od sporočil. Kljub dejstvu, da je bila naprava bistveno posodobljena, in večina vmesnika je še vedno precej znano, da to ugotovite.

Možnosti in storitve

Mnogim uporabnikom je všeč funkcija »Ne moti med vožnjo«, ki se je začela v sistemu iOS 11, ki samodejno pošilja besedilna sporočila ljudem, vam pove, da vozite, in vam omogoča dostop do vseh shranjenih gesel. setup ali app. Zaradi tega je namestitev iPhone X veliko lažja. V zvezi z aplikacijami, ki ustrezajo temu novemu zaslonu dovoljenja, so se hitro prilagodile novemu dizajnu. Številne storitve navadnih velikih proizvajalcev so se preselilecelozaslonskem načinu, čeprav niso vsi nišni. IOS 12 je dodal nekaj nastavitev, vključno s podporo Waze in Google Maps za CarPlay in Screen Time, ki vam omogoča, da nastavite omejitve za aplikacije in si ogledate, koliko časa porabite za različne storitve.

Kaj lahko rečete o tem?

Apple je napovedal, da bo ta telefon sprožil naslednje desetletje drugih naprav, vendar to ni tako. Vse tri nove iPhones uporabljajo enako zasnovo kot iPhone X. Prav tako je treba opozoriti, da so razvijalci uradno razložili, kako se imenuje novi iPhone. Šteje se za 10. model, ime "ex" ali "x" pa je napačno. In v tem pametnem telefonu in pri njegovih naslednikih gradi naslednje. Polirano nerjaveče jeklo, OLED zaslon in celoten izgled paketa se kombinirajo z odlično kakovostjo in estetiko.

Ali obstajajo minusi? Edina pomanjkljivost se lahko imenuje le njena vrednost. Ko se je prodaja novega iPhone 10 pravkar začela, je bila cena 80 tisoč rubljev in več. Trenutno se je njegova cena nekoliko znižala, vendar še vedno ostaja bonusna naprava. Danes, po enaki ceni, lahko kupite nov iphone S, katerega specifikacije so se bistveno izboljšale. Deluje hitreje in močneje. Vendar pa je istočasno izšel tudi model iPhone XR, katerega vrednost je veliko nižja - približno 65 tisoč rubljev. Hkrati ponuja enake specifikacije kot novi XS XS in Max iPhones, zaradi česar je hitrejši in močnejši od X.

Sorodne publikacije