Zvočnik žari na telefonu. Vzroki in odpravljanje težav

Lastniki pametnih telefonov in telefonov se pogosto soočajo s tako neprijetnim problemom, ko je zvočnik na telefonu hrapav. Obstaja več razlogov, zakaj se to lahko zgodi - od padca naprave do okvare strojne opreme. V današnjem članku bomo podrobno preučili vsa najpogostejša vprašanja, ki povzročajo hripanje, in odpravljanje težav pri skupni rabi. Zanimivo bo!

Prah

Prvi razlog, zakaj je zvočnik na telefonu hrapav, je prah, majhni odpadki in umazanija. Mnogi napačno verjamejo, da na mestih, kot so zvočnik, polnilni priključek, vtičnica za slušalke in še več, prah in smeti preprosto ne morejo dobiti. To je povsem napačno, saj lahko prah in umazanija vključujeta zelo majhne delce, ki lahko prodrejo celo v majhna in težko dostopna mesta, kot je na primer zvočnik.


S časom se začne zbirati prah, postaja vse bolj in bolj na koncu ovira normalno delo dinamike. Zveni dol, konice, piskanje, razpoke in še veliko več.
Kaj storiti v tej situaciji? Seveda je vredno čiščenja. To lahko storite na dva načina. Prvi je, da vzamete vložek s stisnjenim zrakom ali sesalnikom s funkcijo pihanja in pravilno osvetlite položaj zvočnika na telefonu. Takoj bi moral reči, da če je notranjost žage imela malo stiskanja, potem je možno, da ga ne raznesebo prišel ven V tem primeru je smiselno uporabiti drugo metodo. Vključuje čiščenje z drobnim predmetom. Odlično nameščen zviti sponko, iglo, zobotrebec, itd. Morate vzeti predmet in nežno očistite dinamiko lukenj. Na koncu lahko zvočnik še dodatno piha z zrakom, tako da bo še bolj učinkovit.


Spuščanje telefona

Drugi razlog, zakaj je zvočnik na telefonu hrapav, je padec stroja. Na splošno, vsak padec v telefon, tako ali drugače, ima negativne posledice, vendar v tem primeru govorimo o dinamiki. Dejstvo je, da pri padcu obstaja velika nevarnost, da se zanka govorca izloči iz ovir ali pa se sam zvočnik zrahlja. Kot rezultat, poslušanje, na primer, glasba bo jasno slišali tujih hrupa, razpokane, itd. Kaj storiti v tej situaciji in kako se lahko ta problem reši? Tudi tu sta dve različici.
Prvi je razstaviti telefon samostojno, preveriti stik na zanki zvočnika ali ga pritrditi, če je zrahljan. Druga možnost -, da telefon v servisni center, kjer bo jasno gor mojster in opraviti vse potrebne manipulacije. Bolje je, da se odločite za vas.

Poslušanje glasbe

Drug pogost razlog, zakaj je zvočnik na telefonu hrapav, je poslušanje glasbe pri največji glasnosti. Torej se zdi, da bi bilo lažje poslušati glasbo, vendar je ni bilo tukaj. Kot vsi veste, za najboljšo kakovost in pravilen zvok potrebujete vsaj dva zvočnikaTo ni bil le stereo način, ampak tudi glasnost je bila enakomerno porazdeljena (pravilno).
Sodobna realnost je taka, da je v telefonih najpogosteje 1 zvočnik, ki se predvaja v mono načinu, zato je treba obremenitev na njem podvojiti. Tisti, ki radi poslušajo glasbo na največji glasnosti. Ne smemo pozabiti, da dolgotrajno poslušanje negativno vpliva na dinamiko, zlasti na membrano. Posledično se lahko pojavijo šumovi tretjih oseb, razpoke, klike, brenčanje, piskanje in drugo. Določanje problema v tem primeru preprosto ne bo uspelo, saj bo moral izvesti zamenjavo zvočnika, kar lahko stane veliko denarja.

Poškodba zvočnika

Naslednji razlog, zakaj je govornik hripav na telefonu, je mehanska poškodba. Kaj to pomeni? Telefon ni padel, vlaga je prišla v zvočnik, luknje so naključno udarile v tanek predmet, ki je poškodoval membrano, in tako naprej. Vse se lahko zgodi, zato ne bodite presenečeni. Druga stvar je pomembna tukaj - z mehanskimi poškodbami dinamike obstajajo težave in moteno je njeno delo. Posledično lahko slišite hripanje, hrup, sikanje, razpoke in še več.
Kot v prejšnjem primeru lahko problem rešite le na en način - popolnoma nadomestite dinamiko z novim.

Neuspeh govorca

No, in zadnji razlog, zakaj je govornik na telefonu, je okvara. Obstaja nekaj podobnosti s prejšnjim odstavkom, vendar samo z eno rezervacijo - napaka ni posledica napake uporabnika. Razloglahko služi kot nizka kakovost proizvedene dinamike, obrabo pergamenta, izgorelost katerega koli kontakta, kršitev dela elementov v sledovih, ki so odgovorni za delo govorca, in še veliko več. Pomembno je razumeti, da neuspeh ne vodi vedno do popolnega odklopa elementa, ne, lahko povzroči hrup, piskanje, sikanje, kršitev pri delu.
Pravzaprav je rešitev problema tukaj tudi ena stvar, in na žalost druga možnost ni podana - popolna zamenjava okvarjene dinamike za novo.

Sorodne publikacije