Znaki "Mortal Combat": Kenshi

Danes predstavljamo bralce in vse navdušene igralce z likom iz Kenshija "Mortal Combat". Prvič se je junak pojavil v glavnem delu pete serije z naslovom "Smrtonosna zveza". Po določenem času se je Kenshi (druga različica izgovorjave - Kensi) spet pojavil v boju in postal eden od dodatnih znakov v posebni DLC za MK 2011 (Mortal Kombat). Naslednji polnopravni nastop junaka je prišel do desetega dela serije z imenom Mortal Kombat X. Pomembno je omeniti tudi mobilno različico MK: X, v kateri je lik krstil Kenshi Senior God (Mortal Combat X Mobile, posodobitev 111).

Splošni opis

Kenshijeva posebnost je njegova slepota. Kljub svoji bolezni ima lik neverjetne moči in edinstvene bojne spretnosti, ki jih zaradi zaostrenih čutnih organov izpopolnjujejo. Kenshijeva slepota mu daje še eno edinstveno prednost pred nasprotniki - imuniteto na napade, usmerjene v oči.


Med bitko zna lik uporablja meč, ki vsebuje duhove prednikov. Po načrtu prvotnih kronoloških dogodkov je Kenshi pridobil tudi veščine uporabe telekineze, ki jo je naučil od Ermaka. Slednji je delil svoje znanje kot znak hvaležnosti, ker ga je Kenshi rešil pred vplivom Shao Kahna. Sledenje telekinezi je junak, ki se je naučil, in teleportacija, ki je postala mogoča zaradi razvite moči misli.

Več o sposobnostih bojevanja

Kensha ne vidi, toda hkrati ima razvito uho in dotik. Poleg tistihboj tehnike v roko v roko boj, junak tudi aktivno uporablja svoj meč, v katerem življenje duše svojih prednikov. Kenshijevi nasprotniki lahko določijo posebno energijo, ki prihaja iz njihovih teles. Tako zna lik urediti nepričakovane napade še preden ga sovražnik opazi.


Zgoraj smo že omenili, da je Kensha imun na napade, ki so usmerjeni v pogled, in da je sposoben takojšnje premikanje (premikanje iz enega kraja v drugega). Prevzemanje nadzora nad mečem s strani telekineze, udarjanje na veliko razdaljo Vse zgoraj omenjene zmožnosti Kenshi spremenijo v nevarnega in resnično nepredvidljivega nasprotnika

. netic Slam - lik uporablja moč telekineze za svojega nasprotnika in ga dvigne nad tlemi, nato pa ga s silo vrže navzdol;
 • Face Flat - Kenshi ima dovolj nasprotnika,
 • Face Flat - Kenshi ima dovolj nasprotnika in skoči z njim, odtisnjen na tla;
 • Mind Warp - Znak se takoj prenese bližje sovražniku;
 • Meditacija - junak, ki hiti v zrak in sprejema lotosovo predstavo. Če se nekdo odloči, da se mu bo v tem trenutku približal,potem se bo odrinil in Kensha se bo vrnil na tla in nadaljeval boj.
 • Fataliti

  V "Mortal Combatu" Kenshija, kot vsi drugi liki, obstaja več spektakularnih zaključnih tehnik. Tukaj so:
 • Telekinetic Crush - junak uporablja svojo moč misli, da v zraku dvigne nasprotnika in stisne njegovo telo. Zaradi teh smrtnih žrtev so žrtve počile oči in zlomile skoraj vse kosti;
 • Telekinetična solza - Kenshi dvigne sovražnika v zrak in ga raztrga na koščke;
 • Samurai Slash - junak s svojim mečem najprej odpre prsni koš proti nasprotniku in nato potegne prsa. Po tem ga je raztrgal;
 • Zbrali konci - junak zavrže meč, nato mu vrže nasprotnika in ga razreže na dva dela;
 • Hara-Kiri (dodatni sestanek, ne povsem fatalit) - ob koncu bitke Kenshi vzame meč in razbije svoj želodec.
 • Kako premagati Kenshija v Mortal Combatu

  In kaj, če ne bomo igrali kot slepi bojevnik in naš nasprotnik? Kakšna bi morala biti taktika v tem primeru? Priporočljivo je, da se zanašate na tisto, kar že vemo o Kenshiju, in da izberete samo tiste napade, ki jih je mogoče nasprotovati njegovim prednostim.
  Eden od močnih napadov na Kenshi v Mortal Kombatu 9 in X je Fire Ball - zmožnost "Infernal Flame" v boju proti Scorpionu. Ustrezajo tudi vsi udari, ki lahko udari nasprotnika na daljavo. Ne pozabite, da je Kenshi borec dolgega dosega, zato ga skušamo spremeniti v našo prednost.

  Sorodne publikacije